Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
23/06/2017 06:57
Konu Sahibi
ramazanemrullah
Yorumlar
7
Okunma
1093
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

ramazanemrullah

Aktif Üye*
49732
Ra.... Em....
 29
 19
 74
 01/12/2012
0
 Manisa
 Bilgi İşlem
 -
 11/03/2019,12:22
Çözüldü 
Merhabalar

benim bir formda metin kutusu var yanına bir buton ekledim o butuna basınca formdaki İD alani saydırmak istiyorum 
eklediğim kod hata veriyor 
SAY([İD])
yardımcı olur musunuz?



direnist

Uzman
244
Di.... SA....
 56
 494
 05/11/2008
167
 İstanbul
 
 Ofis 2010 64 Bit
 21/03/2019,13:01
Merhaba;
Butonunza ait kodu aşağıdaki ile değiştirerek dener misiniz?
Table1 yerine kendi tablonuzu, Metin kutusu yerine kendi metin kutusu adınızı yazınız.

Visual Basic Code
Dim say As Integer
say = DCount("ID", "Table1")
Me.MetinKutusu = say



ramazanemrullah

Aktif Üye*
49732
Ra.... Em....
 29
 19
 74
 01/12/2012
0
 Manisa
 Bilgi İşlem
 -
 11/03/2019,12:22
(23/06/2017 08:33)direnist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba;
Butonunza ait kodu aşağıdaki ile değiştirerek dener misiniz?
Table1 yerine kendi tablonuzu, Metin kutusu yerine kendi metin kutusu adınızı yazınız.

Visual Basic Code
Dim say As Integer
say = DCount("ID", "Table1")
Me.MetinKutusu = say


bu işe yaramıyor çünkü Sql ile verileri çektirdim ve filtreleme var bana formdaki ekrandaki verileri sayması gerekiyor
[Resim: do.php?imgf=14981978776341.png]



direnist

Uzman
244
Di.... SA....
 56
 494
 05/11/2008
167
 İstanbul
 
 Ofis 2010 64 Bit
 21/03/2019,13:01
DCount olan yerde FRM_İSLEMLER yazmamalısınız.
FRM_İSLEMLER formunuzun dataları aldığı tablo adını yazmalısınız.

Ayrıca DCount() fonksiyonunuda incelemenizi tafsiye ederim. Fiiltremeler yapıyorum dediniz. Farklı durumlara göre formdaki data sayını alacaksanız DCount() fonksiyonunun kriterler tarafını bilmeniz gerekli



ramazanemrullah

Aktif Üye*
49732
Ra.... Em....
 29
 19
 74
 01/12/2012
0
 Manisa
 Bilgi İşlem
 -
 11/03/2019,12:22
doğru ama yetkilere göre filtreme mevcut çok fazla filtreler var her butonda ayrı filtre geliyor bu yüzden ben ekrandaki verileri sayması daha kolay olacağı için 
o yüzden bununla ilgili bir kod istedim metin kutusuna Say() yazdığım zaman yapıyor fakat ben butona basınca yapmasını istiyorum bu olayın sadece



direnist

Uzman
244
Di.... SA....
 56
 494
 05/11/2008
167
 İstanbul
 
 Ofis 2010 64 Bit
 21/03/2019,13:01
SAYDIR butonunuzun kodunda önce tablonuzda yetkisini tuttuğunuz kişinin yetki durumunu kontrol ettirmelisiniz.
Sonrasında da bu yetki durumuna göre DCount() u yazmalısınız.
Örneğin;
Kullanıcının yetki durumu Admin ise bu kullanıcı tüm kayıtları görsün diyorsak DCount("ID","TabloAdı")
Kullanıcının yetki durumu Görevli ise bu kullanıcı belli kayıtları görsün diyorsak DCount("ID","TabloAdı", "ID="15) (Sadece 15 numaralı kayıt)
vs.vs.

Tek buton ile bu şekilde yetki durumuna göre istediğiniz kadar duruma göre kayıt adedini getirebilirsiniz.


Buda sorununuzu çözmez ise örnek çalışmanızı detaylı bir açıklama gödnerip diğer hocalarımızdan bilgi talep edebilirsiniz.
İyi çalışmalar.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formda Form Yenileme haziran4 2 128 02/05/2019, 13:44
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Formda Formül Kullanma haziran4 8 203 02/05/2019, 13:04
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Formda Bitiş Tarihi Geçenlerin Alan Rengi Değişimi haziran4 3 110 30/04/2019, 13:04
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Formda If İç İçe Kullanım haziran4 28 445 30/04/2019, 12:17
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Formda Koşullu Biçimlendirme haziran4 4 221 30/04/2019, 10:03
Son Yorum: haziran4

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.