Form Üzerinden Giriş Yapan Kullanıcıya Göre Sorgu ve/veya Süzme Eylemi
Tarih
26/02/2011 17:46
Konu Sahibi
BigBossTurk
Yorumlar
6
Okunma
2978
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



BigBossTurk
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
163
11/01/2009
15
Antalya
Ofis 2003
14/02/2015,00:34
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Değerli Hocalarım ve arkadaşlarım.

Uzun zamandan beri Access çalışmalarından uzak kaldım. Bu durumda da herşeyi unutmuşum. Başlamadan önce yazayım konu ile ilgili arama yaptırdım ancak bulduğum cevaplar problemime çözüm olmadı.

Bir vesile ile yeniden bazı eklentiler yapma ihityacı duyduğum küçük bir evrak programımız var.
Bu programcık çok kullanıcılı bir ortamda herkesin kendi kullanıcı ismi ve şifresi ile giriş yaptığı bir çalışma.

Her biri kendi şifresiyle giriş yapan kullanıcı kendine ait yada kendi giriş yaptığı bilgilerin raporunu alabilmesi gerekiyor.

Bu eylemi sorglardan manuel olarak [Kullanıcı İsmini Giriniz] şeklinde yada tarih aralığı olarak like, betwen eylemleri kullanarak, otomatık olarak giriş yaparken kullandığı kullanıcı isminden almasını sağlamalıyım işte bunu beceremedim.
Bir göz atarsanız sevinirim. Nerde hata yapıyorum. Ne yapmamı önerirsiniz.
Konu ile ilgili küçük örneğik Ek'tedir. Saygılarımla.


.rar   BigBossTurk_Ornek.rar (Dosya Boyutu: 73,01 KB / İndirme Sayısı: 21)
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
10/02/2017,23:37
Çözüldü 
kullanıcı login olduğunda anamenünüzde bir alanda kullanıcı adı soyadı yetki seviyesi falan gibi bilgileri textboxlar içinde tutun. Sql kodunda da karşılaştırma yaparken bu alanda adı geçenler diyebilirsiniz. form üzerinde tutmazsanız kullanıcı adını unutabiliyor hata kodu verdiği zaman.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
10/02/2017,23:37
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Resimdeki gibi sorgunuzda kriter vermişsiniz bu doğrudur. fakat daima açık olan bir formdaki kullanıcı alanını bağlayın ki tüm sorgularınızda tek bir yere bakın her formda ayrı bağlamayın birinde kullanici birinde metin19 olmasın.


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

BigBossTurk
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
163
11/01/2009
15
Antalya
Ofis 2003
14/02/2015,00:34
Çözüldü 
Teşekkürler Sn.Yandemir. İlginiz için sağolun.
Sayenizde hatamı anladım düzelttim. Kapalı forma başvuru verince olmuyormuş.
Programın güzel görünmesi açısından formun birini kapatıp diğerini açıyor, yada formu kapatarak raporu ön izleme şeklinde açıyordum.
Form açık kaldığı sürece şu an sorun yok.
Acaba referansı açık forma değilde başka bir yere verebilirmiyiz. Yine aynı şekilde giriş yapan kullanıcı olarak.

Tekrak teşekkürler.
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
10/02/2017,23:37
Çözüldü 
Sponsor Reklam
gizli bir form yapabilirsiniz. Adı Sabit olan bir form üzerinde kullanacağınız gizli alanları siz denetlersiniz. programa girişte açılıp programdan çıkarken zaten kapanacağı için sorun olmaz.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

BigBossTurk
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
163
11/01/2009
15
Antalya
Ofis 2003
14/02/2015,00:34
Çözüldü 
Tamamdır. Sn. Yandemir.
Gizli bir form yaptım ve diğer sabitleride oraya gömdüm. Böylelikle sorun hallolmuştur.
Teşekkürler.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Sorgu Sonucunu Sipariş Sayısı Kadar Katlıyor. husem 14 131 1 saat önce husem
  İki Tarih Arası Sorgu Ve Toplama kadirba72 14 229 22/02/2017, 15:42 kadirba72
  Birinci ComboBox seçimine göre ikincisinde kriter değerlerini gösterme İbrahim Şenol 5 57 17/02/2017, 21:01 atoz112
  Select Box Değerlerine Göre Veri Getirme İbrahim Şenol 4 51 16/02/2017, 21:36 İbrahim Şenol
  Formda İskonto Veya Kdvden biri Girildiğinde Geliş Fiyatı Değişsin haziran4 2 47 15/02/2017, 12:19 haziran4


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya