Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
05/03/2009 16:13
Konu Sahibi
firdevs
Yorumlar
4
Okunma
3939
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

firdevs

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
alt bilgide hangi işler için çalışılır?
üst bilgi neye yarar?
ayrıntı bölümünün özelliği nedir?
masela hesaplanacak bir alanı neden alt bilgi bölümüne alıyoruz?


Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"
Cevapla

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
"alt bilgide hangi işler için çalışılır?
üst bilgi neye yarar?
ayrıntı bölümünün özelliği nedir?
mesela hesaplanacak bir alanı neden alt bilgi bölümüne alıyoruz?"

Sn firdevs;
Aslında sorduğun soruların cevabını biliyorsun. Birinci sorununun cevabı dördüncü soruda. Biggrin
Ama Dördüncü soruyu soru olarak beğenmedim. "Neden Access bir veritabanı yönetme programıdır ?" gibi bir soru olmuş. Biggrin Formdaki hesaplanabilir alanların toplam, ortalama vs leri alt bilgide hesaplanır.
Üst bilgi neye yarar, galiba başlık vs yazmaktan başka bir şeye yaramıyor. Ayrıntı ise her bir kaydın verilerinin ayrı ayrı görüntülendiği alandır.
Başka da Neyapsam


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

firdevs

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
sn. Ayhan ilginize teşekkür ederim. İncelediğim örneklerde bunun böyle olduğunu anladım ama net bilgi edinmek istedim. Ama ben ayrıntı bölümündede hesaplatma yapabiliyorum. İleride hataya sebep olurmu? doğrusu nasıl olmalı?


Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"
Cevapla

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
Sn firdevs;
Elbette ayrıntıda da hesaplama yapılabilir. Tutar kutusunda BirimFiyat*Miktar ı hesaplattırabilirsiniz. Ama diyelimki formdaki bütün kayıtlardaki Tutar'ları da toplamak istiyorsanız bunu form alt bilgisi bölümünde yapmalısınız. Uygun olanı bu.
Yok ben herşeyi ayrıntıda halletmek, boşu boşuna uğraşmak istiyorum derseniz ayrıntıda da her türlü hesabı yapabilirsiniz.


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

firdevs

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
verdiğin bilgiler için teşekkürler.


Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü IT Envanter programı için ön çalışma mengok 4 2.399 12/09/2017, 15:01 team_quash
Çözüldü Envanter - Demirbaş Kayıt Programı [Bilgi İşlem Departmanı İçin] zlatan.ibo 3 2.465 09/09/2017, 14:34 anlezgn
Çözüldü Sorguda Detay Ve Sonuçların Rapora Alt Bilgi Olarak Aktarılması Sorunu cemre1970 4 258 09/06/2017, 08:23 cemre1970
Çözüldü Formdaki Bilgi Gösterilmesi Hk serkan1985 2 215 23/04/2017, 01:39 serkan1985
Çözüldü Kasa Hareketleri İçin Yapılan Uygulamadaki Düzenlemeler uMits 10 798 17/04/2017, 19:42 uMits

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.