Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
03/01/2012 22:31
Konu Sahibi
sudamlasi79
Yorumlar
19
Okunma
5685
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

sudamlasi79

 39
 24
 7
 22/12/2011
 İstanbul
 
 Belirtilmemiş
 09/01/2012,05:12
Çözüldü 
1.SORU
Selam arkadaşlar, ekteki programı yaptım, evrak kayıt programı, lakin evrağı tarayıp eklemek istediklerinde tarama diye oluşturduğum klasöre taşımak zorunda kalınıyor (çünkü kayıt evrakları dışındada taramalar olduğu için belirli bir klasörü gösteremiyorum) bu yoğun iş akışı içinde uğraştırıcı birşey , ben resmi seçip eklediğimde göstereceğim klasöre otomatik taşıyabilirmi bu konuda fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim 1.sorum bu,
[Resim: 71594346.jpg]

2.SORUM
access 2010 kullanıyorum ek özelliği var aslında tam anlamıyla işimi karşılayacak bir özellik fakat eklediğim resimler direk veritabanına eklendiği için 10.resimde database 30 mb a ulaşıyor bu konuda bana yardımcı olacak veya ışık tutacak fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Herkese şimdiden teşekker ederim.
Ek Dosyalar
gelenevrak.zip(73.92 KB)



Kullanici Avatari

iscinar

Onursal Üye
İS.... ÇI....
 46
 878
 42
 30/05/2011
284
 İstanbul
 
 Ofis 2013 64 Bit
 05/12/2018,10:04
Çözüldü 
Sn.sudamlasi79
Forumu ararsanız resimleri ayrı klasörde tutan örnekler mevcut.


Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)

Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
OL....
 38
 6.138
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 24/11/2018,10:13
Çözüldü 

Visual Basic Code
Dim Kaynak, Hedef
Kaynak = CurrentProject.Path & "\Logo.png"
Hedef = "c:\YeniLogo.png"
FileCopy Kaynak, Hedef


şeklinde dosya kopyalayabilirsiniz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

iscinar

Onursal Üye
İS.... ÇI....
 46
 878
 42
 30/05/2011
284
 İstanbul
 
 Ofis 2013 64 Bit
 05/12/2018,10:04
Çözüldü 
Resimleri farklı klasörde depolama il ilgili
Linkteki konuyu incelermisiniz.


Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
OZ.... AK....
 41
 11.597
 469
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:27
Çözüldü 
Alpeki99'un kodu nasıl uygulanacak diye merak edenler için;

Polsofta, resim eklenirken seçilen resmin bir kopyasını polsoft.mdb ile aynı dizinde bulunan resim klasörüne kopyalatıyorum. Bu işlemi gerçekleştiren kod:

Visual Basic Code
  YedekYolu = VtYolu(BagliTabloVt) & "resimler"
  ResimAdi = "\kisi-" & tcno & adsoyad & StrConv(Right(ImagePath, 4), 2)
   ResimAdi = StrConv(Replace(ResimAdi, " ", "-"), vbLowerCase)
   ResimYeni = YedekYolu & ResimAdi 


2. soru, konu başlığı ile bağlantılı olduğu için yazıyorum cevabı, veritabanına eklemey yerine tabloya yol olarak kaydedin.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

sudamlasi79

 39
 24
 7
 22/12/2011
 İstanbul
 
 Belirtilmemiş
 09/01/2012,05:12
Çözüldü 
teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığın için benim istediğime benzerbirşey fakat dosyayı kopyaladıktan sonra klasör yolunu tabloya eklesin ve tablonun kayıt sayısını alsın istiyorum. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Liste Kutusundaki Bir Veriyi Fonksiyon Tuşları Yardımıyla Kopyalamak mehmetb84 7 292 03/09/2018, 08:36
Son Yorum: mehmetb84
Çözüldü ListBox'a Eklenen Veriyi Kontrol Etme ve Mükerrer Engelleme dufrety 13 1.261 21/02/2017, 10:35
Son Yorum: dufrety
Çözüldü Tabloya Resim Yolu Eklenen Resmi Raporda Gösterme siyahca 2 872 19/01/2017, 16:59
Son Yorum: siyahca
Çözüldü açılır kutu secime göre yazı rengi ve sorgudan çağrılan ilişikli nesne (bit resmi) maras321 3 658 29/11/2016, 21:39
Son Yorum: maras321
Çözüldü Klasöre görerek yedekleme yapmak musteri53 3 667 19/11/2016, 21:30
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444