Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
07/01/2009 11:40
Konu Sahibi
TUNCAY
Yorumlar
10
Okunma
3852
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

TUNCAY

Üye
 Belirtilmemiş
 21
 4
 04/11/2008
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 22/09/2011,13:21
Merhabalar;
Sn etürker in yaptığı Market programından faydalanarak yeni bir program yapmaya çalışıyorum ama açılan kutu güncelleştirme sonrası olayında bazı yayınlarda özellikle özel karekter kullanılan yayınlarda hata ile karşılaşıyorum.Konu ile ilgili yardımlarınızdan dolayı şimdiden Teşekkür ederim..

selamlar


Ek Dosyalar
.rar   fiyat barkod.rar(Dosya Boyutu: 289,11 KB / İndirme Sayısı: 116)

Kullanici Avatari

esrefigit

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 599
 59
 30/10/2008
359
 Konya
 
 Ofis 2003
 20/09/2018,16:01
bu şekilde değiştir ve dene

Private Sub Açılan_Kutu68_AfterUpdate()
Dim esr As Variant
esr = Me.Açılan_Kutu68
Me.T6 = Dlookup ("SatisFiyati", "BARKOD", "ürünadı='" & esr & "'")
Me.T1 = Dlookup ("BarkodNo", "BARKOD", "ürünadı='" & esr & "'")
Me.T4 = Dlookup ("ürünadı", "BARKOD", "ürünadı='" & esr & "'")
Me.T6 = Dlookup ("SatisFiyati", "BARKOD", "ürünadı='" & esr & "'")
Me.Metin300 = Dlookup ("YAYIN_KODU", "BARKOD", "ürünadı='" & esr & "'")
Me.s1 = Dlookup ("SatisFiyati", "BARKOD", "ürünadı='" & esr & "'")
Me.u1 = Dlookup ("ürünadı", "BARKOD", "ürünadı='" & esr & "'")
Me.Metin70 = Dlookup ("BarkodNo", "BARKOD", "ürünadı='" & esr & "'")
Me.Metin73 = Dlookup ("VAR", "BARKOD", "ürünadı='" & esr & "'")
Me.Metin80 = Dlookup ("YENİFİYATI", "BARKOD", "ürünadı='" & esr & "'")
Me.Metin82 = Dlookup ("onay", "BARKOD", "ürünadı='" & esr & "'")
On Error Resume Next
Me.T1.SetFocus
If IsNull(T1) Or IsNull(T4) Or IsNull(T5) Then
MsgBox "BU YAYIN BARKOTUNU KONTROL EDİN..!! BU YAYIN YOK..!!", vbCritical, "DİKKAT"
DoCmd.RunCommand acCmdSelectRecord
Exit Sub
End If
Komut38_Click
Me.T1.SetFocus
Me.YCari_alt_formu3.Requery
Me.SORGU1.Requery
Me.T1.SetFocus
End Sub


meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz

Kullanici Avatari

TUNCAY

Üye
 Belirtilmemiş
 21
 4
 04/11/2008
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 22/09/2011,13:21
Hocam denedim yine aynı hatayı alıyorum hata run-tıme error 3075



Kullanici Avatari

esrefigit

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 599
 59
 30/10/2008
359
 Konya
 
 Ofis 2003
 20/09/2018,16:01
barkodu okuturkenmi hata veriyor


meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz

Kullanici Avatari

TUNCAY

Üye
 Belirtilmemiş
 21
 4
 04/11/2008
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 22/09/2011,13:21
Hocam;

Açılan kutuda yada Barkod okuttuğumda hata alıyorum.Örn. HARPER'S BAZAAR yayının seçtiğimde hata alıyorun .Sanırım Yayın adlarında kullanılan özel karakterlerden(" ' & % ) kaynaklanıyor ama bir türlü çözemedim...



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
ME.... DE....
 53
 4.912
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 11/10/2018,02:06
Sayın Tuncay. Programı çok inceleyemedim ama sanırım siz dlokkup komutunu isimle ilişkilendirdiniz. Bunu yapmanın daha basit yöntemleri mevcut. Açılankutu 68'i çift sütunlu yapıp, ilk sütunu 0cm olarak belirleyin. Böylece aslında barkod noyu seçip, ismi seçmiş gibi olacaksınız. İsimle ilgili sorgulama sorunu da böylece ortadan kalkacaktır. Gördüğüm kadarıyla

Me.T6 = Dlookup ("SatisFiyati", "BARKOD", "ürünadı='" & Me.Açılan_Kutu68 & "'")
Me.T1 = Dlookup ("BarkodNo", "BARKOD", "ürünadı='" & Me.Açılan_Kutu68 & "'")
Me.T4 = Dlookup ("ürünadı", "BARKOD", "ürünadı='" & Me.Açılan_Kutu68 & "'")
Me.T6 = Dlookup ("SatisFiyati", "BARKOD", "ürünadı='" & Me.Açılan_Kutu68 & "'")
Me.Metin300 = Dlookup ("YAYIN_KODU", "BARKOD", "ürünadı='" & Me.Açılan_Kutu68 & "'")

şeklinde de görüldüğü gibi tüm verilerinizi 68 nolu açılan kutuya bağlamışsınız. O açılan kutudan değeri Dlookup ile değil de Column komutuyla alırsanız daha hızlı ve kolay bir iş olur. Şöyle ki:

Açılan kutu 68'i çok sütunlu yapın. İlişkili sütun 1 olsun. Sütunlardan hangisinin görülmesini isterseniz onun boyutunu belirtin diğerlerini ; aralakılarıyla ve 0cm olarak sıfır santim belirleyin. Artık açılan kutunun güncelleme sonrasında olayına

Me.T6 = Me.Açılan_Kutu68.column(1)

yazın. Böylece 1 nolu 2.nci sütundaki (dikkat ilk sütun 0 dır) değer T6 alanına gelecektir.


Kolay gelsin


İnadına, ille de Accesstr.net...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Form veya Rapora Barkod Ekleme ozanakkaya 15 4.044 09/10/2018, 17:53
Son Yorum: pelitt
  Gerçek Barkod Basma Programı mehmetdemiral 51 27.366 12/06/2018, 14:44
Son Yorum: ates2014
  Satış Stok Barkod Fatura Programı simendifer 28 17.032 14/02/2016, 21:56
Son Yorum: kodurgu
  satış fatura barkod prg simendifer 45 21.647 26/08/2013, 14:25
Son Yorum: Serkannn
  Çiftli Barkod Programı emturker 9 3.428 17/06/2012, 08:35
Son Yorum: benremix

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444