eval fonksiyonu kullanımı
Tarih
05/09/2010 07:40
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
9
Okunma
2671
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iyi günler
eval fonksiyonununda hata alıyorum

Dim metinci , metinci1 As String
Dim son ,b As Integer
b = 1
metinci1 = "5 + 5"
metinci = "metinci" & b
son = Eval(metinci) ----------------> bu satır hata veriyor
metinci1 bulunamadı diyor
metinci1 i bulamıyor
neden olabilir
@benbendedeilem
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.032
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Dün,21:23
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın Accessman;
Eval fonksiyonu rakamlardan oluşan değerleri hesaplar;
Siz kodunuzu şu şekilde değiştirin.

Kod:
Dim son, b As Integer
b = 1
metinci1 = "5 + 5"
metinci = metinci1 & b
son = Eval(metinci)


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
teşekkürler
yapmak istediğim
metinci1
metinci2
metinci3
metinci4
........
........
şeklinde devam eden metinlerin değerini eval ile buldurmak
b değeri değiştikçe metinci1,metinci2,metinci3 diye değişecek
metinci = metinci1 & b
yazarsam
metinci=metinci11
metinci=metinci12
metinci=metinci13
olur
şöyle bir şey yapamaya çalıştım
metinci = Me("metinci" & b)
ama olmuyor
@benbendedeilem
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
Sponsor Reklam
yardimcı olmak isteyen yok mu acaba

Dim son, b As Integer
for b = 1 to 3
metinci1 = "5 + 5"
metinci2 = "5 * 5"
metinci3 = "5 / 5"
metinci = metinci & b
son = Eval(metinci) ----> bu satır hata veriyor
next b

metinci1 bulunamadı diyor
son
@benbendedeilem
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.061
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
21/05/2017,22:21
Çözüldü 
Sayın accessman lütfen flood yapmayın. Ekleyeceğiniz bir şey olacaksa son konunuzu düzenleyin. Konuya örnek dosya ekleyin. Sizin sorunuz için bizim örnek hazırlamamızı beklemeyin.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
Sponsor Reklam
uyarınız için teşekkürler
ama bunun için örnek gerektiğini düşünmediğim için eklemedim
sizin örnek eklemenizi istediğim anlaşılıyorsa bu yanlış anlama olabilir
koda dikkat edilirse ilk yazdığım ile arasında fark var daha kolay olacağını düşündüm
yazdığım sorunun göz önünde dikkat çekici olup daha kısa sürede neticeye ulaşmak için ne yapmalıyım
kötü niyet aramamalı
zaten uyarılardan uzaklaştırmalardan sabıkalıyım
amacım derdime çare aramak
yaptığımın flood olduğunuda uyarıldıktan sonra sözlükten öğrendim
yetki sizlerde

@benbendedeilem
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  4000 satırlık veri ve combobox kullanımı? pelitt 21 471 22/04/2017, 19:51 atoz112
  tek formda butonla 2 altform kullanımı U.ALTUN 7 231 25/03/2017, 15:22 U.ALTUN
  Msgbox Kullanımı hknct 2 84 13/03/2017, 21:56 hknct
  Dsum fonksiyonu husem 2 99 19/02/2017, 13:43 husem
  Buton ile rapor açarken kriterde like kullanımı nightashes 2 178 06/01/2017, 22:41 nightashes


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status