Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
10/01/2010 19:02
Konu Sahibi
vetaltan
Yorumlar
6
Okunma
2806
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

vetaltan

Aktif Üye
Aktif Üye
AL.... AK....
 56
 100
 20
 16/11/2009
10
 İstanbul
 
 Ofis 2000
 12/01/2016,19:49
Çözüldü 
access 2000 de forma eposta adresi girerken türkçe yada büyük harflerin kullanımının engellenmesi için giriş maskesini kullanabilirmiyim.yada bunu bir kodla yazarak,hatalı harf kullanıldığında mesajla nasıl uyarabilirim.


vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
 6.120
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 30/08/2018,18:18
Çözüldü 
Bunun için kullanılabilecek iki yöntem daha önce aynı konuda anlatılmıştı. Artık hangisi işinize gelecekse siz tercih edersiniz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 23/09/2018,22:15
Çözüldü 
Bu konuda zamanında Eşref'in eklediği bir modül vardı. Bence onu kullanın:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
Function IsEmailAddress(ByVal strEmailAddr As String) As Boolean
Const cstrValidChars As String = "@_-.0123456789abcdefghijklmnopqrstuvwxyzİ"
Const cstrDot As String = "."
Const cstrAt As String = "@"
Const cintAddressLenMin As Integer = 6

Dim strValidChars As String
Dim booFailed As Boolean
Dim intPos As Integer
Dim intI As Integer
strEmailAddr = LCase(strEmailAddr)
For intI = 1 To Len(strEmailAddr)
If InStr(cstrValidChars, mid(strEmailAddr, intI, 1)) = 0 Then
booFailed = True
End If
Next
If booFailed = False Then
booFailed = Left(strEmailAddr, 1) = cstrAt
If booFailed = False Then
booFailed = Left(strEmailAddr, 1) = cstrDot
If booFailed = False Then
intPos = Len(strEmailAddr)
booFailed = (intPos < cintAddressLenMin)
If booFailed = False Then
booFailed = (InStr(intPos - 1, strEmailAddr, cstrDot) > 0)
If booFailed = False Then
intPos = InStr(strEmailAddr, cstrAt)
booFailed = (intPos = 0)
If booFailed = False Then
booFailed = (InStr(intPos + 1, strEmailAddr, cstrAt) > 0)
If booFailed = False Then
booFailed = (mid(strEmailAddr, intPos - 1, 1) = cstrDot)
If booFailed = False Then
booFailed = (mid(strEmailAddr, intPos + 1, 1) = cstrDot)
If booFailed = False Then
booFailed = Not (InStr(intPos, strEmailAddr, cstrDot) > 1)
End If
End If
End If
End If
End If
End If
End If
End If
End If
IsEmailAddress = Not booFailed
End Function


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 41
 11.274
 464
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,12:11
Çözüldü 
mehmetdemiral hocamın eklediği modülün uygulanmış hali aşağıdaki linktedir.

e-posta adresi kontrolü


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

vetaltan

Aktif Üye
Aktif Üye
AL.... AK....
 56
 100
 20
 16/11/2009
10
 İstanbul
 
 Ofis 2000
 12/01/2016,19:49
Çözüldü 
kod çok işime yaradı ,teşekkür ederim.Ancak email adresini boş bırakarak çıkarsam hata iletisi veriyor(runtime error 94,invalid use of null).Bunu nasıl çözümleyebilirim?


vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 41
 11.274
 464
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,12:11
Çözüldü 

Kod:
1
2
3
4
5
6
if isnull(Metin0) then
exit sub
end if
If IsEmailAddress(Metin0.Value) = False Then
MsgBox "email adresi yanlış", vbInformation, "uyarı"
End If


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Raporda Kullanıcı Id Yerine Ad Ve Soy Adını Nasıl Gösterebilirim. 001hacker 2 75 18/09/2018, 18:07
Son Yorum: 001hacker
Çözüldü Outlooktan ve Gmailden gelen mesajları accesse nasıl alabiliriz ates2014 7 1.296 05/09/2018, 22:19
Son Yorum: ates2014
Çözüldü Vcard Türkçe Karakter Sorunu access acemisi 8 199 01/09/2018, 11:32
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü İki Farklı Tablodaki Verileri Karşılaştırma Nasıl Yapılır? seadelikur 6 379 01/03/2018, 17:38
Son Yorum: seadelikur
Çözüldü Barkod Okuturken Stok Kontrolünü Nasıl Yaparım Mr.Midnight 1 233 18/02/2018, 23:41
Son Yorum: ozguryasin

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.