Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
10/01/2010 19:02
Konu Sahibi
vetaltan
Yorumlar
6
Okunma
2910
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

vetaltan

Aktif Üye
Al.... Ak....
 56
 20
 100
 16/11/2009
10
 İstanbul
 
 Ofis 2000
 25/01/2019,17:39
Çözüldü 
access 2000 de forma eposta adresi girerken türkçe yada büyük harflerin kullanımının engellenmesi için giriş maskesini kullanabilirmiyim.yada bunu bir kodla yazarak,hatalı harf kullanıldığında mesajla nasıl uyarabilirim.


vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
Ol....
 38
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 01/02/2019,07:14
Çözüldü 
Bunun için kullanılabilecek iki yöntem daha önce aynı konuda anlatılmıştı. Artık hangisi işinize gelecekse siz tercih edersiniz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
Me.... De....
 54
 218
 4.926
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 23/02/2019,21:53
Çözüldü 
Bu konuda zamanında Eşref'in eklediği bir modül vardı. Bence onu kullanın:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
Function IsEmailAddress(ByVal strEmailAddr As String) As Boolean
Const cstrValidChars As String = "@_-.0123456789abcdefghijklmnopqrstuvwxyzİ"
Const cstrDot As String = "."
Const cstrAt As String = "@"
Const cintAddressLenMin As Integer = 6

Dim strValidChars As String
Dim booFailed As Boolean
Dim intPos As Integer
Dim intI As Integer
strEmailAddr = LCase(strEmailAddr)
For intI = 1 To Len(strEmailAddr)
If InStr(cstrValidChars, mid(strEmailAddr, intI, 1)) = 0 Then
booFailed = True
End If
Next
If booFailed = False Then
booFailed = Left(strEmailAddr, 1) = cstrAt
If booFailed = False Then
booFailed = Left(strEmailAddr, 1) = cstrDot
If booFailed = False Then
intPos = Len(strEmailAddr)
booFailed = (intPos < cintAddressLenMin)
If booFailed = False Then
booFailed = (InStr(intPos - 1, strEmailAddr, cstrDot) > 0)
If booFailed = False Then
intPos = InStr(strEmailAddr, cstrAt)
booFailed = (intPos = 0)
If booFailed = False Then
booFailed = (InStr(intPos + 1, strEmailAddr, cstrAt) > 0)
If booFailed = False Then
booFailed = (mid(strEmailAddr, intPos - 1, 1) = cstrDot)
If booFailed = False Then
booFailed = (mid(strEmailAddr, intPos + 1, 1) = cstrDot)
If booFailed = False Then
booFailed = Not (InStr(intPos, strEmailAddr, cstrDot) > 1)
End If
End If
End If
End If
End If
End If
End If
End If
End If
IsEmailAddress = Not booFailed
End Function


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 479
 11.964
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,17:10
Çözüldü 
mehmetdemiral hocamın eklediği modülün uygulanmış hali aşağıdaki linktedir.

e-posta adresi kontrolü


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

vetaltan

Aktif Üye
Al.... Ak....
 56
 20
 100
 16/11/2009
10
 İstanbul
 
 Ofis 2000
 25/01/2019,17:39
Çözüldü 
kod çok işime yaradı ,teşekkür ederim.Ancak email adresini boş bırakarak çıkarsam hata iletisi veriyor(runtime error 94,invalid use of null).Bunu nasıl çözümleyebilirim?


vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 479
 11.964
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,17:10
Çözüldü 

Kod:
1
2
3
4
5
6
if isnull(Metin0) then
exit sub
end if
If IsEmailAddress(Metin0.Value) = False Then
MsgBox "email adresi yanlış", vbInformation, "uyarı"
End If


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Alt Tablolardan Oluşmuş Ana Tabloda Sorgulama Nasıl Yapılır ? A_day 7 166 11/02/2019, 22:08
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Aynı Formda Farklı Tablo Değerlerini Nasıl Kullabilirim? sipuasfaf 2 160 02/02/2019, 15:43
Son Yorum: sipuasfaf
Çözüldü Metin Kutusunda Tablodaki Değerlerin Toplamı Vba Nasıl Gösterilir. Oğuz Türkyılmaz 2 95 01/02/2019, 17:42
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Altform/altraporda Aktif Arama Nasıl Yapılır. Oğuz Türkyılmaz 11 233 24/01/2019, 13:46
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Mükerrer Kaydı Nasıl Önlerim. Oğuz Türkyılmaz 22 506 23/01/2019, 10:06
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.