Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
10/01/2010 19:02
Konu Sahibi
vetaltan
Yorumlar
6
Okunma
2643
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

vetaltan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Çözüldü 
access 2000 de forma eposta adresi girerken türkçe yada büyük harflerin kullanımının engellenmesi için giriş maskesini kullanabilirmiyim.yada bunu bir kodla yazarak,hatalı harf kullanıldığında mesajla nasıl uyarabilirim.


vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Çözüldü 
Bunun için kullanılabilecek iki yöntem daha önce aynı konuda anlatılmıştı. Artık hangisi işinize gelecekse siz tercih edersiniz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Dün,12:18
Çözüldü 
Bu konuda zamanında Eşref'in eklediği bir modül vardı. Bence onu kullanın:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
Function IsEmailAddress(ByVal strEmailAddr As String) As Boolean
Const cstrValidChars As String = "@_-.0123456789abcdefghijklmnopqrstuvwxyzİ"
Const cstrDot As String = "."
Const cstrAt As String = "@"
Const cintAddressLenMin As Integer = 6

Dim strValidChars As String
Dim booFailed As Boolean
Dim intPos As Integer
Dim intI As Integer
strEmailAddr = LCase(strEmailAddr)
For intI = 1 To Len(strEmailAddr)
If InStr(cstrValidChars, mid(strEmailAddr, intI, 1)) = 0 Then
booFailed = True
End If
Next
If booFailed = False Then
booFailed = Left(strEmailAddr, 1) = cstrAt
If booFailed = False Then
booFailed = Left(strEmailAddr, 1) = cstrDot
If booFailed = False Then
intPos = Len(strEmailAddr)
booFailed = (intPos < cintAddressLenMin)
If booFailed = False Then
booFailed = (InStr(intPos - 1, strEmailAddr, cstrDot) > 0)
If booFailed = False Then
intPos = InStr(strEmailAddr, cstrAt)
booFailed = (intPos = 0)
If booFailed = False Then
booFailed = (InStr(intPos + 1, strEmailAddr, cstrAt) > 0)
If booFailed = False Then
booFailed = (mid(strEmailAddr, intPos - 1, 1) = cstrDot)
If booFailed = False Then
booFailed = (mid(strEmailAddr, intPos + 1, 1) = cstrDot)
If booFailed = False Then
booFailed = Not (InStr(intPos, strEmailAddr, cstrDot) > 1)
End If
End If
End If
End If
End If
End If
End If
End If
End If
IsEmailAddress = Not booFailed
End Function


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.883
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:01
Çözüldü 
mehmetdemiral hocamın eklediği modülün uygulanmış hali aşağıdaki linktedir.

e-posta adresi kontrolü


Cevapla

vetaltan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Çözüldü 
kod çok işime yaradı ,teşekkür ederim.Ancak email adresini boş bırakarak çıkarsam hata iletisi veriyor(runtime error 94,invalid use of null).Bunu nasıl çözümleyebilirim?


vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.883
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:01
Çözüldü 

Kod:
1
2
3
4
5
6
if isnull(Metin0) then
exit sub
end if
If IsEmailAddress(Metin0.Value) = False Then
MsgBox "email adresi yanlış", vbInformation, "uyarı"
End If


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Kayıtlarda Gezerken Dlookup Nasıl Çalıştırılır? ogzcntrk 10 418 19/10/2017, 09:14 ogzcntrk
Çözüldü Raporda Satırbaşı Nasıl Eklenir. furens 3 106 22/09/2017, 09:49 furens
Çözüldü Access İçine Bat Dosyası Nasıl Yerleştirebilirim. mtorcu 10 395 28/08/2017, 11:03 mehmetdemiral
Çözüldü Türkçe Karakter Sorun Mu? katmer 2 166 30/07/2017, 18:52 katmer
Çözüldü Veritabanında Tıklanan Düğmenin Adı Yada Değerini Tabloya Nasıl Aktarabilirim cemre1970 2 275 03/06/2017, 22:11 cemre1970

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.