dsum kullanımı
Tarih
22/09/2011 22:53
Konu Sahibi
karaayhan
Yorumlar
15
Okunma
2687
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



karaayhan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
428
02/11/2008
12
Muğla
Ofis 2003
18/02/2017,15:20
Çözüldü 
Sponsor Reklam
sayın üyeler aşağıdaki formülde eksik olan yanlış olan nedir?
=DSum("Adet";"FORMETSEVKİYAT";"[Yön]='Sağ' And ([KODU])='8052'And ([Kilit])='1' Or '6' Or '9'")

kırmızı renkli alan hatalı sanırım. kilit =1,6,9 olanları istiyorum ancak aralarına or mu and mi ne koysam hatalı çıkıyor..
sorun nedir anlayamadım.
kolay gelsin..
Dünya düşünenler için bir komedi, Hissedenler için bir trajedidir ***
Hugh WALPOLE
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 

SQL Code
=DSum("Adet";"FORMETSEVKİYAT";"[Yön]='Sağ' And ([KODU])=8052 And ([Kilit])=1 Or 6 Or 9")


Olarak denermisiniz sayın karaayhan

Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

karaayhan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
428
02/11/2008
12
Muğla
Ofis 2003
18/02/2017,15:20
Çözüldü 
Sponsor Reklam
sayın puletin çok sağolun ama #HATA# veriyor..
uygulamaları inceliyorum..dsum kullanımı ile ilgili..
nasıl yazılır acaba
([Kilit])=1 Or 6 Or 9")
Dünya düşünenler için bir komedi, Hissedenler için bir trajedidir ***
Hugh WALPOLE
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
FORMETSEVKİYAT dediğiniz tablonuzun adı mı yoksa formunuzun adı mı?
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

karaayhan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
428
02/11/2008
12
Muğla
Ofis 2003
18/02/2017,15:20
Çözüldü 
Sponsor Reklam
sorgu adı sayın Puletin...
Dünya düşünenler için bir komedi, Hissedenler için bir trajedidir ***
Hugh WALPOLE
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 

SQL Code
=DSum("Adet";"FORMETSEVKİYAT";"[Yön]='Sağ' And [KODU]=8052  And  [Kilit]=1 Or  [Kilit]=6 Or  [Kilit]=9")


Bu şekilde deneyiniz bakalım


Siz örnek eklemeyince ben sizinkine benzer bişey yaptım ve son verdiğim kod Form1 üzerinde çalışıyor sayın karaayhan.




Ek Dosyalar
.rar   Dsum.rar (Dosya Boyutu: 9,55 KB / İndirme Sayısı: 14)
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Dsum fonksiyonu husem 2 28 Dün, 13:43 husem
  Buton ile rapor açarken kriterde like kullanımı nightashes 2 117 06/01/2017, 22:41 nightashes
  Access Aşırı CPU Kullanımı siyahca 17 570 02/12/2016, 17:11 siyahca
Brick Microsoft Access Yüklü Olmayan Bilgisayarlarda Access Kullanımı (Runtime) OFA 4 505 20/06/2016, 14:47 OFA
  iç içe if kullanımı Kardeşpayı 7 495 24/05/2016, 14:56 Kardeşpayı


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya