Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
15/08/2009 13:20
Konu Sahibi
ancyra
Yorumlar
2
Okunma
2780
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ancyra

Aktivasyon Bekleyen
 37
 60
 27
 01/07/2009
 Kayseri
 
 Ofis 2003
 16/06/2010,10:59
Çözüldü 
oluşturduğum bir formda görsellerden oluşan bir databaseden çağırdığım bilginin uzantısı resim ise pictureBox'ta göstersin video ise ekranda video yazsın Play Butonuyla video açsın. Buton olayını yaptım ama uzantısı resim ise picturebox'ta göstersin olayını yapamadım. Nasıl bir kod yazmalıyım.
If tbxgoryolu.Text = Image Then
resimbox.ImageLocation = tbxgoryolu.Text
resimbox.SizeMode = PictureBoxSizeMode.StretchImage
End If

dedim olmadı.



Kullanici Avatari

maytas

Onursal Üye
 53
 545
 24
 21/12/2008
178
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 28/07/2018,14:42
Çözüldü 
(15/08/2009 13:20)ancyra Adlı Kullanıcıdan Alıntı: If tbxgoryolu.Text = Image Then

Sizin projenizi görmediğimiz için tbxgoryolu içeriğini bilemiyoruz, ama eğer bu ilgili dosyanın tam adını veriyorsa aklıma ilk gelen alttak, gibi bir çözüm:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
Dim ResimUzanti() As Variant
ResimUzanti = Array("bmp", "jpg", "gif")
If Not IsError(Application.Match(tbxgoryolu.Text, ResimUzanti, 0)) Then
    MsgBox "Bu bir resim dosyasıdır"

    '**************************
End If

ResimUzanti dizisine benim örneğimdeki gibi alınıza gelen tüm resim uzantıları tanımlayın.



Kullanici Avatari

ancyra

Aktivasyon Bekleyen
 37
 60
 27
 01/07/2009
 Kayseri
 
 Ofis 2003
 16/06/2010,10:59
Çözüldü 
teşekkür ederim aynen böyle birşeydi.
hafta sonu bende değişik bir çözüm yolu buldum. Şöyleki dosyaya tıkladığımda resim ise pictureboxta resim görülüyor eğer video ise picturebox hata resmini değiştirdim kendime göre değiştirdim hata resminde No- Resim Yes - Video Yazıyor. eğer dosya video ise tıkladığımda ekranda bu resim çıkıyor.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Vb6'da Veritabanına Tarayıcıdan(döküman) Resim Kaydetmek Uğur ŞİRİN 2 529 01/10/2017, 15:56
Son Yorum: Uğur ŞİRİN
Çözüldü Siteden Resim Çekmek. kral55011 3 2.046 19/03/2014, 00:49
Son Yorum: drummers
Çözüldü dosya adını değiştirme programı tamyoltornistan 4 2.878 03/01/2012, 05:49
Son Yorum: benremix
Çözüldü Vb 6 Veri Tabanına Commandiyalog İle Resim Ekleme Ve Göstermek |By|KiDnArUt| 4 3.769 20/05/2011, 19:27
Son Yorum: |By|KiDnArUt|
Çözüldü visual basicde dosya açma sorunu ancyra 5 3.101 24/10/2009, 10:33
Son Yorum: ancyra

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444