Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
26/01/2009 02:29
Konu Sahibi
karaayhan
Yorumlar
10
Okunma
3269
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

karaayhan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
433
02/11/2008
12
Muğla
Ofis 2003
10/09/2017,14:13
Çözüldü 
sitede exceldeki fonksiyon karşlığı diye yayınlanmış bir tablo var orda
bağ_değ_dolu_say 'ın karşılığı olarak

Counta = BaĞ_deĞ_dolu_say

verilmiş ancak ben bunu kullanamadım, sorun bende mi? fonksiyon doğru değil mi? kullanan arkadaş varsa bu ve benzeri fonksiyonu bildirirse sevinirim..


teşekkürler..kolay gelsin.


Cevapla

tdsharun

>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Count olacak, Counta değil...

Count olarak kullanın...


Cevapla

karaayhan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
433
02/11/2008
12
Muğla
Ofis 2003
10/09/2017,14:13
Çözüldü 
count =say anlamına geliyor
ben istiyorum ki dolu alanları saysınImg-grinFur


Cevapla

tdsharun

>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Count zaten dolu alanları sayar. Boş alanları da saydırmak için Count(*) kullanılır.

Count işlevi hakkında ayrıntılı bilgi almak için:

http://office.microsoft.com/tr-tr/access...81055.aspx

Kolay Gelsin...


Cevapla

esrefigit

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
598
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
03/08/2017,11:47
Çözüldü 
sayılacak alanlar yan yana mı yoksa tek bir alan ancak burdaki dolu olanlaırımı saydıracaksın

bu sorguda dolu olan alan sayma
1. yol

Kod:
SELECT Count(Tablo1.adı) AS Sayadı
FROM Tablo1
HAVING (((Count(Tablo1.adı)) Like "*"))
ORDER BY Count(Tablo1.adı);

2.yol

Kod:
DCount("[adı]";"Tablo1";"[adı] Like '*'")

kod dda kullanacaksan
; , olarak değiştir
ikisinde sorguda kulllanabilirsin


meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla

karaayhan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
433
02/11/2008
12
Muğla
Ofis 2003
10/09/2017,14:13
Çözüldü 
teşekkürler eşref bey, şu şekilde değiştirdim fonksiyonu oldu
=DCount("[miktar]";"Tablo1";"[miktar]>0")


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Raporda boş ve veri olan alanları sayı olarak görme murat dikme 3 577 22/01/2017, 13:46 murat dikme
Çözüldü sorguda sadece bilgi girilen alanları göstersin ahmet114 5 433 05/12/2016, 09:04 ahmet114
Çözüldü Formdaki bir alan göre alt formda alanları gizleme enderya 2 347 20/11/2016, 19:34 ozanakkaya
Çözüldü İki Farklı Tablodaki Alanları Form Üzerinde Çarpma enderya 2 441 21/05/2016, 00:40 enderya
Çözüldü metin kutusunun dolu boş durumu Kardeşpayı 2 499 29/04/2016, 21:33 atoz112

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.