Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
04/12/2008 11:46
Konu Sahibi
Nurullah_Serdar
Yorumlar
8
Okunma
6309
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Aktif Üye
 36
 568
 21
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 01/07/2013,13:21
Çözüldü 
yapmış olduğum formda görüntülenen personelin en son hangi birimde çalıştığını Dlookup yöntemi ile göstermek istiyorum. ancak tarihi Dlookup içinde kullanamadım. istediğim 123456 sayılı personelin en son tarihte (tablomda personelin tüm yer değişiklikleri belirtilecek ) hangi birimde çalıştığını göstermek.


Ek Dosyalar
.mdb   dlookup.mdb(Dosya Boyutu: 224 KB / İndirme Sayısı: 90)

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
 6.120
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 30/08/2018,18:18
Çözüldü 
Nasıl seçim yapacaksınız onuda belirtseydiniz iyi olur aslında.

*** Tüm çalışanların en son çalıştığı birimimi görmek istiyorsunuz.
*** Açılan kutuda tüm çalışanlar listelenecek sizin tıkladığınız kişinin son çalıştığı birimi gösterecek.

Bunun gibi tam ayrıntı belirtirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Aktif Üye
 36
 568
 21
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 01/07/2013,13:21
Çözüldü 
form üzerindeki metin alanında geçerli kayıttaki personelin en son çalıştığı birimi görmek istiyorum. açılan kutu değil metin alanında bunu görüntülemek istiyorum. sadece geçerli kayıttaki kişinin en son çalıştığı birim. tarihi dmax ile biliyorum ama bunda iki parametre girmek gerekiyor. hem sicil aynı olacak hemde en son tarihte çalışmaya başladığı birim. Dlookup taki and deyiminin sonunda ikinci kriteri ayarlayamadım.
metin alanında sicili aktif kayıta eşit olan ve çalıştığı yerler arasında en son çalıştığı birim olacak buna benzer bir kod yazmdım en son deneye deneye
Dlookup ("[BirimiçiGörevi]";"CalistigiBirim";"[Sicili] = Formlar![Anatablo]![Sicili]" And [BaslamaTarihi]=DMax("[BaslamaTarihi]";"CalistigiBirim";"[Sicili] = Formlar![Anatablo]![Sicili]"))
buna benzer bir şey olacak ama tam çözemedim.
=DLookUp("[GörevYeri]";"CalistigiBirim";"[Sicili] = Formlar![Anatablo]![Sicili]" And EnÇok([BaslamaTarihi]))
bu kod da işe yaramadı????
DLookUp("[BirimiçiGörevi]";"CalistigiBirim";"([Sicili] =”& Formlar![Anatablo]![Sicili] &” ) And ( [BaslamaTarihi]= #”& Formlar![Anatablo]![Metin142]&” # )
metin dmax ile bulduğum birim değiştirdiği en son tarih...
buda işe yaramadı. nerede hata yaptığımı bulamıyorum?????



Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
 6.120
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 30/08/2018,18:18
Çözüldü 
DLookUp("[BirimiçiGörevi]";"CalistigiBirim";"([Sicili] =”& Formlar![Anatablo]![Sicili] &” ) And ( [BaslamaTarihi]= #”& Formlar![Anatablo]![Metin142]&” # )

kullanımında hatalar var.

1- "[BirimiçiGörevi]";"CalistigiBirim" aralarında ; değil virgül olacak.
2- ([Sicili] =”& Formlar![Anatablo]![Sicili] &” ) şeklinde olmayacak. "[Sicili]=" & Forms!FormAdı!FormdakiKontrolAdı şeklinde kullanılacak.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Aktif Üye
 36
 568
 21
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 01/07/2013,13:21
Çözüldü 
kodu yazabilirmisin bana örneğin üzernide
istediğim " denetim kaynağı " kodunu yazacak kimse yokmu?????


İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
 6.120
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 30/08/2018,18:18
Çözüldü 
Dmax ile aldığınız son tarihi starih değişkenine atadığımızı varsayınca aşağıdaki gibi birşey olması lazım.

DLookup("gorevyeri", "calistigibirim", "[sicili]=123456" And "[baslamatarihi] = #" & starih & "#")


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Combobox Dlookup Sorunu delichon 2 91 26/07/2018, 11:58
Son Yorum: delichon
Çözüldü Sorguda Ölçüt Kullanımı fascioğlu 6 271 07/05/2018, 17:38
Son Yorum: fascioğlu
Çözüldü Sorguda Case Kullanımı Ertugrul1992 4 210 03/04/2018, 11:20
Son Yorum: Ertugrul1992
Çözüldü Dlookup Neresinde Hata Yapıyorum. hegu 13 437 19/03/2018, 14:48
Son Yorum: hegu
Çözüldü Dlookup İle Tablodan Veri Getirme U.ALTUN 2 277 13/02/2018, 12:08
Son Yorum: U.ALTUN

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.