Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
04/12/2008 11:46
Konu Sahibi
Nurullah_Serdar
Yorumlar
8
Okunma
6107
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
yapmış olduğum formda görüntülenen personelin en son hangi birimde çalıştığını Dlookup yöntemi ile göstermek istiyorum. ancak tarihi Dlookup içinde kullanamadım. istediğim 123456 sayılı personelin en son tarihte (tablomda personelin tüm yer değişiklikleri belirtilecek ) hangi birimde çalıştığını göstermek.


Ek Dosyalar
.mdb   dlookup.mdb(Dosya Boyutu: 224 KB / İndirme Sayısı: 90)
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.120
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
17/04/2018,11:04
Çözüldü 
Nasıl seçim yapacaksınız onuda belirtseydiniz iyi olur aslında.

*** Tüm çalışanların en son çalıştığı birimimi görmek istiyorsunuz.
*** Açılan kutuda tüm çalışanlar listelenecek sizin tıkladığınız kişinin son çalıştığı birimi gösterecek.

Bunun gibi tam ayrıntı belirtirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
form üzerindeki metin alanında geçerli kayıttaki personelin en son çalıştığı birimi görmek istiyorum. açılan kutu değil metin alanında bunu görüntülemek istiyorum. sadece geçerli kayıttaki kişinin en son çalıştığı birim. tarihi dmax ile biliyorum ama bunda iki parametre girmek gerekiyor. hem sicil aynı olacak hemde en son tarihte çalışmaya başladığı birim. Dlookup taki and deyiminin sonunda ikinci kriteri ayarlayamadım.
metin alanında sicili aktif kayıta eşit olan ve çalıştığı yerler arasında en son çalıştığı birim olacak buna benzer bir kod yazmdım en son deneye deneye
Dlookup ("[BirimiçiGörevi]";"CalistigiBirim";"[Sicili] = Formlar![Anatablo]![Sicili]" And [BaslamaTarihi]=DMax("[BaslamaTarihi]";"CalistigiBirim";"[Sicili] = Formlar![Anatablo]![Sicili]"))
buna benzer bir şey olacak ama tam çözemedim.
=DLookUp("[GörevYeri]";"CalistigiBirim";"[Sicili] = Formlar![Anatablo]![Sicili]" And EnÇok([BaslamaTarihi]))
bu kod da işe yaramadı????
DLookUp("[BirimiçiGörevi]";"CalistigiBirim";"([Sicili] =”& Formlar![Anatablo]![Sicili] &” ) And ( [BaslamaTarihi]= #”& Formlar![Anatablo]![Metin142]&” # )
metin dmax ile bulduğum birim değiştirdiği en son tarih...
buda işe yaramadı. nerede hata yaptığımı bulamıyorum?????


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.120
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
17/04/2018,11:04
Çözüldü 
DLookUp("[BirimiçiGörevi]";"CalistigiBirim";"([Sicili] =”& Formlar![Anatablo]![Sicili] &” ) And ( [BaslamaTarihi]= #”& Formlar![Anatablo]![Metin142]&” # )

kullanımında hatalar var.

1- "[BirimiçiGörevi]";"CalistigiBirim" aralarında ; değil virgül olacak.
2- ([Sicili] =”& Formlar![Anatablo]![Sicili] &” ) şeklinde olmayacak. "[Sicili]=" & Forms!FormAdı!FormdakiKontrolAdı şeklinde kullanılacak.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
kodu yazabilirmisin bana örneğin üzernide
istediğim " denetim kaynağı " kodunu yazacak kimse yokmu?????


İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.120
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
17/04/2018,11:04
Çözüldü 
Dmax ile aldığınız son tarihi starih değişkenine atadığımızı varsayınca aşağıdaki gibi birşey olması lazım.

DLookup("gorevyeri", "calistigibirim", "[sicili]=123456" And "[baslamatarihi] = #" & starih & "#")


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Sorguda Case Kullanımı Ertugrul1992 4 74 03/04/2018, 11:20 Ertugrul1992
Çözüldü Dlookup Neresinde Hata Yapıyorum. hegu 13 265 19/03/2018, 14:48 hegu
Çözüldü Dlookup İle Tablodan Veri Getirme U.ALTUN 2 125 13/02/2018, 12:08 U.ALTUN
Çözüldü Saat Tarih Kriteri İle Dlookup semihtuncer 8 270 12/02/2018, 17:19 semihtuncer
  iif ve Like Birlikte Kullanımı serbay33 4 141 02/01/2018, 23:37 serbay33

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
 
 
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.