Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
03/05/2010 14:13
Konu Sahibi
margeaux54
Yorumlar
12
Okunma
3392
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

margeaux54

Aktif Üye
Aktif Üye
 30
66
05/03/2010
0
Ankara
Ofis 2007
20/12/2015,12:15
Çözüldü 
Arkadaşlar ektede yolluyorum country combobox ta seçim yapıldığında diğer combobox ta otomatik olarak filtreleme yapılacak ülkeye göre .
Bound yapamadım bir türlü


Ek Dosyalar
.zip   combobox.zip(Dosya Boyutu: 19,7 KB / İndirme Sayısı: 8)
margeaux54, 05-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
 46
1.561
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
BT Şefi
Ofis XP
04/07/2018,16:07
Çözüldü 
Buyrun


Ek Dosyalar
.rar   combobox_Seruz.rar(Dosya Boyutu: 17,6 KB / İndirme Sayısı: 31)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

margeaux54

Aktif Üye
Aktif Üye
 30
66
05/03/2010
0
Ankara
Ofis 2007
20/12/2015,12:15
Çözüldü 
Hocam çook sağolun mantığını anladım sayenizde.
Group by yapmışsınız bi yerde neden acaba


margeaux54, 05-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir

Kullanici Avatari

Kur@l

AccessTR.Net
Uzman
 42
2.034
05/11/2008
-
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
ELinize Sağlık .... Mantığı Bende Anladım... Merak Ettiğim Bir Şey Var select ad&" " &soyad as adsoyad from kisiler gibi bir kullanımı kod içinde nasıl kullanacağız....


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.

Kullanici Avatari

margeaux54

Aktif Üye
Aktif Üye
 30
66
05/03/2010
0
Ankara
Ofis 2007
20/12/2015,12:15
Çözüldü 
row source yazıyoruz. bende tam bilmiyorum ama kullanımı combobox da iki ayrı şeyi tutarken arada bir çizgi oluyodu o çizgiyi yok etmek için yaptık


margeaux54, 05-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
 46
1.561
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
BT Şefi
Ofis XP
04/07/2018,16:07
Çözüldü 
(03/05/2010, 14:48)margeaux54 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam çook sağolun mantığını anladım sayenizde.
Group by yapmışsınız bi yerde neden acaba

Rica ederim.

Sizin örnekte yoktu ama aynı ülkeden birden fazla öğrenci olması durumunda,
combo'ta ülke adını sadece bir kere yazması için grupladım.

Mesela, Sizin yaptığınız sorguda İtalya'dan 3 öğrenci olması durumunda 3 kere İtalya yazardı,
gruplayınca bir kere yazacaktır.

(03/05/2010, 15:03)Kural Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ELinize Sağlık .... Mantığı Bende Anladım... Merak Ettiğim Bir Şey Var select ad&" " &soyad as adsoyad from kisiler gibi bir kullanımı kod içinde nasıl kullanacağız....

Kod içinde derken tam olarak neyi kastettiğinizi anlamadım.
Detaylı açıklarsanız, yardımcı olmaya çalışırım.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Bir Formu Kapatırken Diğer Formun Aynı Anda Açılması mmert06 17 314 11/07/2018, 18:00
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Text İçindeki Dataya Göre Combobox Secilmesi sidd 4 112 03/07/2018, 15:45
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Combobox Seçim sidd 18 468 20/06/2018, 15:47
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Diğer Formdaki Butona Basmak sidd 8 206 22/05/2018, 14:26
Son Yorum: sidd
Çözüldü Combobox Yazı Yazılmaması sidd 8 176 21/05/2018, 17:33
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.