Detay Formu ve tablosu mu kullanmalıyım , yada tek form tek tablomu daha işlevsel olur ?
Tarih
15/04/2013 16:08
Konu Sahibi
Emin Kılıç
Yorumlar
4
Okunma
1694
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
Emin Kılıç
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
15/04/2013
0
27/05/2013,15:59
Çözüldü 
Merhabalar. İlgilendiğim bir çalışmada fikirlerinize yardımlarınıza ihtiyacım var.
Çalıştığım kurumda tr geneli ve yıl boyu çok sayıda etkinlik düzenlenmekte. Ben bu etkinliklerin detay bilgilerini tutmak üzere (ekte bulunan) bir çalışma ile uğraşıyorum. Bu çalışmayla ilgili 3 ayrı sorumu 3 ayrı başlıkta açıyorum(kurallar gereği).

Resimdeki gibi kaba taslak bir form oluşturdum. Bu form lazım olan tüm bilgileri girmemi sağlıyor. Bütün girdiler tek form üzerinden alınıyor ve tek tabloda tutuluyor.
Bu tablodaki bilgilerle "tamamlanan, ertelenen, iptal olan" etkinlikleri raporlamayı düşünüyorum, Yine Katılımcı sayılarına ilişkin verilerden "tamamlanan etkinliklere katılan toplam öğretmen sayısı , veli sayısı .. " gibi özet raporlar tasarlamam gerekli. Bu saydıklarımı göz önünde bulundurursak;
Şimdi sormak istediğim çeşitli raporlama işlemleri için , formu ve tabloyu bu haliyle mi kullanmalıyım yoksa "katılımcı sayısı" gibi bazı detayları ayrı bir form ve tablo üzerinden bağlantı kurarak mı almalıyım?

resim


Ek Dosyalar
.rar   eminprojedatabase.rar (Dosya Boyutu: 160,93 KB / İndirme Sayısı: 1)
Cevapla

raham
FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba,

Alt form kullanmak veya 2. tabloya bölmemizdeki ana sebep kayıt tekrarını kaldırmaktır. Resimdeki formu ben bölme gereği duymam. Katılımcı sayısının yerine 40 tane katılımcı ismi tutman gerekseydi mutlaka bölmek gerekirdi. Bahsettiğin raporlar ise sorgu yardımı ile rahatlıkla yapılır.
Çekirge'nin Çırağı

İlmin yarısı, soru sormaktır.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.582
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Dün,19:39
Çözüldü 
sn. Emin Kılıç, açtığınız konulara lütfen geri bildirimde bulununuz.
Cevapla

Emin Kılıç
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
15/04/2013
0
27/05/2013,15:59
Çözüldü 
Sponsor Reklam
evet, bende formu aynı formatta tutmaya karar verdim.
sadece tablo konusu netleşmedi. Bölmelimiyim, kararsızım.

sn ozanakkaya;
ikazınız için teşekkürler.
soruyu sor, cevabı al ve kaç yapmıyorum, ancak anında takibinide yapamıyorum!
burda amaç "yardımlaşmak" tır, bunun farkındayım.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.582
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Dün,19:39
Çözüldü 
Amaç Yardımlaşmak ancak bu sitenin bazı kuralları var.

Site Kuralları

2-) Herhangi bir soru(n) için konu açtıysanız verilen cevapları inceleyip en kısa zamanda yapılan yardımın olumlu ya da olumsuz sonucunu bildiriniz.
[Uyarı Puanı: +4]


Konuyu cevaplanmış sorular bölümüne taşıyorum. Ekenen örnek uygulama hakkında başka görüş belirtmek isteyen konuya yazabilir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tabloda Kayıt Yoksa Formu Açma barcins 3 112 16/05/2017, 11:20 barcins
  Altveri Tablosu Ekleme access acemisi 9 220 21/03/2017, 21:07 access acemisi
  Bireysel Ya Da Toplu Mail Yollama Nasıl Olur? mehami 1 141 12/03/2017, 23:58 ozanakkaya
  Access veritabanını MSSQL YADA MYSQL'e Aktarma IceMan7 4 471 05/02/2017, 13:25 atoz112
  Formu kapatmadan bilginin güncellenmesi ertans 7 322 28/12/2016, 09:01 ertans


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status