Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
02/12/2010 18:15
Konu Sahibi
nsahin
Yorumlar
5
Okunma
1940
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

nsahin

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
181
16/11/2009
64
Bursa
Ofis 2007
12/07/2016,09:29
Çözüldü 
Ek dosyadaki form formundaki sil butonuna bastığımda son 5 kayıt kalacak ve diğer kayıtları silecek. bunu yapamadım yardımcı olabilir misiniz? İyi çalışmalar.


Ek Dosyalar
.rar   örnek.rar (Dosya Boyutu: 15,92 KB / İndirme Sayısı: 5)
nsahin, 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.090
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
31/08/2017,19:08
Çözüldü 
Sil isimli butonun tıklanma olayı aşağıdaki gibi olursa kayıtları son beşi hariç silecektir.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
Private Sub Sil_Click()
On Error Resume Next
Dim sayi As Integer
Dim rst As ADODB.Recordset

    ' Kaç tane kayıt olduğunu saysın
    sayi = CurrentDb.OpenRecordset("tablo").RecordCount
    

Set rst = New ADODB.Recordset
    
    rst.ActiveConnection = CurrentProject.Connection
    rst.CursorType = adOpenDynamic
    rst.CursorLocation = adUseClient


    rst.Open "tablo", , adOpenKeyset, adLockOptimistic, adCmdTable

    For i = 1 To sayi - 5
    
        rst.MoveNext
        Me.Bookmark = rst.Bookmark
        'DoCmd.SetWarnings False
        DoCmd.RunCommand acCmdDeleteRecord
        'DoCmd.SetWarnings True
        ' Eğer kayıt silerken uyarı almak istemiyorsanız SetWarnings olan iki satırdaki tek tırnak işaretini silin
    Next i

rst.Close
    
    
End Sub


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

nsahin

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
181
16/11/2009
64
Bursa
Ofis 2007
12/07/2016,09:29
Çözüldü 
sayın Alpeki hata veriyor.


nsahin, 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.090
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
31/08/2017,19:08
Çözüldü 
Hata nedir? Yukarıdaki kodların hepsini birden butonun tıklanma olayına yapıştırmadınız değil mi? Yukarıdaki kodda butonun tıklanma olayının tüm kodları var. Siz ilk ve son satır hariç hepsini yapıştıracaksınız.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.801
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Dün,18:32
Çözüldü 
Sanırım problemi "Microsoft ActiveX Data Objects 2.X library" referansını eklememesi.


Cevapla

nsahin

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
181
16/11/2009
64
Bursa
Ofis 2007
12/07/2016,09:29
Çözüldü 
herkese çok teşekkür ederim.


nsahin, 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

[-]
Etiketler
delete problemi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Access Veri Aktarımı Şifre Problemi erdal21 4 175 21/09/2017, 21:06 erdal21
Çözüldü Bir Alanın After Update Olayına Baglı Baska Bir Alan Guncellenmesi Problemi keskin78 7 465 02/08/2017, 01:32 ozanakkaya
Çözüldü İki Tarih Arası Sorgu Problemi AloneX 13 816 26/05/2017, 11:14 ozanakkaya
Çözüldü Alt Formdaki Verileri Sıralama Problemi hbal09 4 296 27/03/2017, 11:22 atoz112
Çözüldü Sorguya Kriter Ekleme Problemi estapan 4 435 04/03/2017, 10:06 estapan

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.