Dcount ve Dlookup birlikte kullanımı.
Tarih
18/06/2012 14:37
Konu Sahibi
NesCafem
Yorumlar
8
Okunma
2447
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
NesCafem
Üye
Kullanici Avatari
Üye
7
2
02/10/2010
0
İstanbul
Ofis 2007
17/04/2017,08:06
Çözüldü 
Bir sorguda Dlookup ile bulduğum değeri DCount ile saydrımam için gerekli komut için yardım edebilirmisiniz

Not : 1- "Expression builder" kısmında işlem yapıyorum.
2- Dlookup ile bulunan değerin formatı "sayı"

Test bölümüne EKIP-NO kolonundaki 8001'den kaç tane var bulup yazdırmam gerekiyor.
8001'i DCount'ta direk yazarsam sorun yok, Dlookup ile bulup eklersem çalışmıyor. 8001 dinamik olduğu için yani değişken olduğu için o satıra gelen datayı bulup yazdımam gerekli.


resim

Teşekkürler.
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.032
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Dün,21:00
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Örnek ekleyiniz. Yardımcı olmaya çalışalım.
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

NesCafem
Üye
Kullanici Avatari
Üye
7
2
02/10/2010
0
İstanbul
Ofis 2007
17/04/2017,08:06
Çözüldü 
Yabancı bir ülkedeyim interntim yetersiz dosya yükleyemiyorum .
Yukarıdaki resimde detaylı olarak anlatmaya çalıştım. Test kolonunun her hücresine Ekip-no kolonunda karşılık gelen değerin kaç tane olduğunu Ekip-no kolonunda sayıp yazacak.
Örnek Test kolonunun 1 hücesine Ekip-no kolonunda 8001 karşılık geliyor, ekip-no kolonunda kaç tane 8001 olduğunu bulup test1 hücresine yazacak.


Test kolonunun 5 hücesine Ekip-no kolonunda 8002 karşılık geliyor, ekip-no kolonunda kaç tane 8002 olduğunu bulup test5 hücresine yazacak.
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.907
29/10/2008
916
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,15:02
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Me.test5 = Nz(DCount(DLookup("[EKIP-NO]", "[EKİP_TABLOADI]", "[ID]= [Formlar]![FORMADI].[ID]"), 0))
bunu kendine uyarla,burda form,tablo adı ve alan adlarını kendine göre yazmalısın
Cevapla

NesCafem
Üye
Kullanici Avatari
Üye
7
2
02/10/2010
0
İstanbul
Ofis 2007
17/04/2017,08:06
Çözüldü 
Cevap için çok teşekkürler öncelikle

Fazla bilgim olmadığından olsa gerek kırmızılı yerleri anlayamadım.

Me.test5 = Nz(DCount(DLookup("[EKIP-NO]", "[SORGU-QUERY]", "[ID]= [Formlar]![FORMADI].[ID]"), 0))
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.907
29/10/2008
916
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,15:02
Çözüldü 
Sponsor Reklam
siz örnek eklemediğniz için forma aldıgımızı düşündüm
ID = tabloda karşılık gelen ID si
formadı:formadı
ıd=forma karşılık gelen ID si
şöyle düşünün
forma test5 adında bir metin kutusuna ,sorgu-query adındaki Ekipno isimli alanı al ve say
şart ne ? şart tablodaki ID ve sogudaki ID nosu eşit olanları al ,bilmem anlatabildimmi Img-grin
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  4000 satırlık veri ve combobox kullanımı? pelitt 21 436 22/04/2017, 19:51 atoz112
  tek formda butonla 2 altform kullanımı U.ALTUN 7 202 25/03/2017, 15:22 U.ALTUN
  Msgbox Kullanımı hknct 2 73 13/03/2017, 21:56 hknct
  DLookup - DCount komutlarında tarih formatı hakında (Runtime 3075) Andruil 9 368 05/02/2017, 23:38 Andruil
  Buton ile rapor açarken kriterde like kullanımı nightashes 2 170 06/01/2017, 22:41 nightashes


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status