Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
03/01/2011 22:24
Konu Sahibi
erdem55
Yorumlar
18
Okunma
6082
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

erdem55

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
54
7
13/03/2009
3
Samsun
Ofis 2007
17/03/2017,23:09
Çözüldü 

Visual Basic Code
If DCount("Dosya_yolu", "tbldosyalar", "Dosya_yolu='" & sCurDir & sCurFile & "'") > 0 Then
                MsgBox ("Bu dosya daha önce Tabloya alınmış")

accesste kullandığım ve sağlıklı bir şekilde çalışmakta olan kod vb6 da bir türlü çalışmadı.
kod ile veri daha önce databaseye eklenmişse dosya eklenmiş uyarısı veridirp veriyi ekletmiyordum. vb6 da bunu başka birşekildemi yapmamız gerekiyor acaba?


erdem55, 12-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.090
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
31/08/2017,19:08
Çözüldü 

Visual Basic Code
& sCurDir & sCurFile


Burada Klasör ve Dosya konumunu ekliyorsunuz. Peki her ikisi arasında \ işareti var mı? Eğer yoksa :

Visual Basic Code
& sCurDir & "\" & sCurFile


şeklinde kullanmalısınız.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

erdem55

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
54
7
13/03/2009
3
Samsun
Ofis 2007
17/03/2017,23:09
Çözüldü 
(03/01/2011, 22:34)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Visual Basic Code
& sCurDir & sCurFile


Burada Klasör ve Dosya konumunu ekliyorsunuz. Peki her ikisi arasında \ işareti var mı? Eğer yoksa :

Visual Basic Code
& sCurDir & "\" & sCurFile


şeklinde kullanmalısınız.



evet var "\" konusunda problem yok
resim
üste hatayı tam olarak aldığım noktanın resmini ekledim hata mesajı ile beraber sanki function tanımlamamı istiyor çözemeidm. Tanımlı fonksiyon yok diyo sanırım.


erdem55, 12-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.090
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
31/08/2017,19:08
Çözüldü 
Pardon VB6 da çalıştığınızı anlamamışım. VB6'da Dlookup , DCount gibi etki alanı komutları yoktur. Ondan dolayı o kod çalışmaz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

erdem55

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
54
7
13/03/2009
3
Samsun
Ofis 2007
17/03/2017,23:09
Çözüldü 
(03/01/2011, 22:48)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Pardon VB6 da çalıştığınızı anlamamışım. VB6'da Dlookup , DCount gibi etki alanı komutları yoktur. Ondan dolayı o kod çalışmaz.


Peki DCount yoksa verinin daha önce tabloya kaydedilip edilmediğini nasıl kontrol edebilirim vb6 da? Bir öneriniz varmı acaba? vb6 ile uğraşmaya yeni başladımda access'teki vb komutları burdada çalışır diye düşündüm ama demekki yanılmışımImg-grin İşim zor olacak gibi.


erdem55, 12-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.090
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
31/08/2017,19:08
Çözüldü 

SQL Code
SELECT Count(Alan Adı) As Deger FROM tablo_adı WHERE tablodaki_alan=Şart


ile o kaydın olup olmadığını kaç tane olduğunu tespit edersiniz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

[-]
Etiketler
hata kullanımında dcount


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Win32Exception Was Unhandled. Nerede Hata Yapıyorum ? Uğur ŞİRİN 3 232 07/06/2017, 16:13 alpeki99
Çözüldü MultiPage hata veriyor aydın3838 2 1.663 28/04/2012, 13:31 aydın3838
Çözüldü Exe Yapmaya çalısırken hata alıyorum. HasH 6 2.764 28/03/2012, 22:38 alpeki99
Çözüldü Vb6 access te tablo olustutuken hata exelance 3 2.099 19/08/2010, 18:50 ogulcan92
Çözüldü hata necati 2 1.689 06/03/2009, 22:40 necati

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.