db'ye her kayıt için alana sabit kayıt
Tarih
15/07/2009 20:46
Konu Sahibi
uyyelik
Yorumlar
3
Okunma
1231
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



uyyelik
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
3
30/05/2009
0
Ankara
Ofis 2003
14/10/2009,13:27
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba Arkadaşlar,
programımda 3 adet formum var ve tek database üzerine kayıt yapıyorum. ayrı ayrı olarak
-form1 den yaptığım her kayıt için IDcez isimli alana otomatik ve sabit olarak "1"
-form2 den "2"
-form3 den "3" olarak kayıt yazmasını istiyorum

db den sadece 1,2,3 diye kategorilendirdiğim kayıtları WHERE sorgusu ile ayıklayabileyim.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım...
uyyelik, 30-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.862
29/10/2008
902
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:07
Çözüldü 
anladığım kadarıyla ,her formdan ayrı giriş yapıldığında ve yapılanları ise 1-2-3 şeaklinde ayırmlak istiyorsun:..
eger anladığım doğruysa... bu belirttiğin IDcez isimli alanın değerini , her formda ayrı ayrı olarak varnsayılanı 1,2,3 şeklinde yaparsan sanırım kayıt yaparken buraya her form için ayrı değer verir, mesala : form1 için IDcez alanının varsayına değerini 1 olarak yap devamlı olarak form1'den giriş yaptığın da IDcez değeri her zaman 1 olarak kayıt olur,sonra sorgu ile 1 değerini seçebilirsin ...
Cevapla

uyyelik
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
3
30/05/2009
0
Ankara
Ofis 2003
14/10/2009,13:27
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(15/07/2009, 22:08)C*E*L*O*Y*C*E Adlı Kullanıcıdan Alıntı: anladığım kadarıyla ,her formdan ayrı giriş yapıldığında ve yapılanları ise 1-2-3 şeaklinde ayırmlak istiyorsun:..
eger anladığım doğruysa... bu belirttiğin IDcez isimli alanın değerini , her formda ayrı ayrı olarak varnsayılanı 1,2,3 şeklinde yaparsan sanırım kayıt yaparken buraya her form için ayrı değer verir, mesala : form1 için IDcez alanının varsayına değerini 1 olarak yap devamlı olarak form1'den giriş yaptığın da IDcez değeri her zaman 1 olarak kayıt olur,sonra sorgu ile 1 değerini seçebilirsin ...

Varsayılan değerini nasıl 1 yapacam ?
uyyelik, 30-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.296
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:25
Çözüldü 
Denetim kaynağı "IDcez" olan metin kutusunun özellilerini aç, Varsayılan Değer alanına 1 veya 2 yaz.


resim
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Birden fazla tabloya birden fazla kayıt cazcaz678 5 107 19/02/2017, 17:26 cazcaz678
Çözüldü Altformda Yeni Kayıt-Kaydet Vb İşlemler koruyucu 2 68 16/02/2017, 20:00 koruyucu
  Kayıt Kontrol Eksik Verileri Bulma Ve Hesaplama hknct 10 115 11/02/2017, 18:11 hknct
  Gelir Giriş formunda Yeni Kayıt dediğimde Açılır Kutudaki Teknik otomatik Gelmesi haziran4 2 41 09/02/2017, 17:53 haziran4
  Kasa Hareketleri Formunda Listede kayıt sayısını göstermek haziran4 2 44 09/02/2017, 17:28 haziran4


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya