db'ye her kayıt için alana sabit kayıt
Tarih
15/07/2009 20:46
Konu Sahibi
uyyelik
Yorumlar
3
Okunma
1257
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
uyyelik
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
3
30/05/2009
0
Ankara
Ofis 2003
14/10/2009,13:27
Çözüldü 
Merhaba Arkadaşlar,
programımda 3 adet formum var ve tek database üzerine kayıt yapıyorum. ayrı ayrı olarak
-form1 den yaptığım her kayıt için IDcez isimli alana otomatik ve sabit olarak "1"
-form2 den "2"
-form3 den "3" olarak kayıt yazmasını istiyorum

db den sadece 1,2,3 diye kategorilendirdiğim kayıtları WHERE sorgusu ile ayıklayabileyim.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım...
uyyelik, 30-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.910
29/10/2008
916
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Sponsor Reklam
anladığım kadarıyla ,her formdan ayrı giriş yapıldığında ve yapılanları ise 1-2-3 şeaklinde ayırmlak istiyorsun:..
eger anladığım doğruysa... bu belirttiğin IDcez isimli alanın değerini , her formda ayrı ayrı olarak varnsayılanı 1,2,3 şeklinde yaparsan sanırım kayıt yaparken buraya her form için ayrı değer verir, mesala : form1 için IDcez alanının varsayına değerini 1 olarak yap devamlı olarak form1'den giriş yaptığın da IDcez değeri her zaman 1 olarak kayıt olur,sonra sorgu ile 1 değerini seçebilirsin ...
Cevapla

uyyelik
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
3
30/05/2009
0
Ankara
Ofis 2003
14/10/2009,13:27
Çözüldü 
(15/07/2009, 22:08)C*E*L*O*Y*C*E Adlı Kullanıcıdan Alıntı: anladığım kadarıyla ,her formdan ayrı giriş yapıldığında ve yapılanları ise 1-2-3 şeaklinde ayırmlak istiyorsun:..
eger anladığım doğruysa... bu belirttiğin IDcez isimli alanın değerini , her formda ayrı ayrı olarak varnsayılanı 1,2,3 şeklinde yaparsan sanırım kayıt yaparken buraya her form için ayrı değer verir, mesala : form1 için IDcez alanının varsayına değerini 1 olarak yap devamlı olarak form1'den giriş yaptığın da IDcez değeri her zaman 1 olarak kayıt olur,sonra sorgu ile 1 değerini seçebilirsin ...


Varsayılan değerini nasıl 1 yapacam ?
uyyelik, 30-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.600
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,20:16
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Denetim kaynağı "IDcez" olan metin kutusunun özellilerini aç, Varsayılan Değer alanına 1 veya 2 yaz.


resim
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Araç Takip kayıt sorunu IceMan7 10 650 18/05/2017, 19:12 ozanakkaya
  Tabloda Kayıt Yoksa Formu Açma barcins 3 125 16/05/2017, 11:20 barcins
  Formdan Tabloya Kayıt Butonu Ismail Kalan 7 188 14/05/2017, 12:21 atoz112
  Hesaplanmış Alana Müdahale aliyuzen 7 130 28/04/2017, 18:03 atoz112
  Tekrarlanan Kayıt Ve Ortalama Sorunu ALTANs 2 112 26/04/2017, 12:06 ALTANs


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status