Çekiliş ile 2 Adet Microsoft Excel Kitabı Hediye Edilecektir. Ayrıntılı Bilgi İçin [Tıklayınız]

ÖNEMLİ

  • Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için Üye olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzdan yararlanamazlar.
  • Eğer daha önceden üye olduysanız lütfen kullanıcı adınız ve şifreniz ile Giriş yapınız.
 Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
08/11/2008 18:58
Konu Sahibi
atlantis8334
Yorumlar
10
Okunma
3727
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Konu Kapalı

atlantis8334

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
295
30/10/2008
0
İstanbul
31/12/2014,13:10
Çözüldü 
yapmış olduğum formlarda cari adını işaret ettiğimde adı soyadı butonları otomotik olrak güncellenmiyor..Ve birde yapmış olduğum çalışmaya bir göz atıp eksiklerimi gidermeme yardımcı olursanız sevinirim..


Ek Dosyalar
.rar   Çalışma 4.rar (Dosya Boyutu: 205,84 KB / İndirme Sayısı: 64)
Burda olmaktan MUTLUYUMM .... Img-grin

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.100
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
10/11/2017,13:39
Çözüldü 
Açılan kutudan cariyi seçince bu cariye ait bilgilerin otomatik gelmesi için Dlookup kullanabilirsiniz. Formda aratın pek çok örnek bulacaksınız.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

syrup

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
196
1
30/10/2008
34
Çanakkale
Ofis 2003
08/10/2011,16:43
Çözüldü 
benim önerim daha farklı olacak. sen zaten ilişkilendirmeleri yapmışsın. çekler formunun kaynağına çekler ve müşteriler tablosunun izdivacından oluşan bir queriye dayandır. otamatik atmasını istediğin alanlarında kaynağını çek tablosundan verme bağlı olduğu tablodan ver.
ve bu çok çok çok önemli müşteri tablosunu carino ile bağlamaışsın zaten çek tablosuna birdaha adı soyadı gibi alanları koymana gerek yok. yapacaksan qraştırmanı bu yönde yap.
bu yazdıklarımı uygularken takıldığın yerler olacaktır foruma sorarsın yine. mesala carileri seçtiğin kutuyu bir alana bağlamalısın ve ilişkili satırda 2 olmalı.
güzel iş çıkarmışsın fakat kıymıklarını atman lazım sevgili atlantis.


resimresim

atlantis8334

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
295
30/10/2008
0
İstanbul
31/12/2014,13:10
Çözüldü 
(08/11/2008, 19:30)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Açılan kutudan cariyi seçince bu cariye ait bilgilerin otomatik gelmesi için Dlookup kullanabilirsiniz. Formda aratın pek çok örnek bulacaksınız.

ben arama yaptım fakat pek anlamadım gine...Bana bu konuda yardımcı olursan sevinirim..Ben daha işin başında olduğum için sadece yüzeysel biliyorum...


Burda olmaktan MUTLUYUMM .... Img-grin

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.768
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
10/11/2017,00:21
Çözüldü 
Arkadaşlar
Aslında sizce de bunun daha basit bir yolu olması gerekmiyor mu? Formdaki bir comboboxtan hemen altındaki bir metin kutusu neden basit bir kodla veri almaz ki? Bunu yapmak için combonun güncelleme sonrasında olay yordamına

Me.M_adı = Me.Açılan_Kutu45
Me.M_adı.Requery

yazınca, çok sütunlu combonun ilk sütununda yer alan sayı metin kutusuna gelir. Me.M_adı = Me.Açılan_Kutu45
ifadesinin sonuna
column (X,X)
ekleyince sütunların kolonlarındaki değerler geliyor. Aynı şekilde listindex komutuyla da seçilen kaydın sütunları arasından seçilen satırın değerini sayı olarak veriyor falan falan.... Oysa buradan böyle bir komutla seçilen kaydın 2. sütunundaki değeri aşağıdaki metin kutusuna getir denemez mi? Ben bulamadım. Öyle olursa Dlookup 'la taa tablodan veri getirmek zorunda kalınmaz. Aynı şekilde bir sorgu yapıp o sorguyla ölçüte göre veri getirmek zorunda da kalınmaz. Bir başka yol olarak bazen benim kullandığım, comboboxtaki değere göre bir alt form oluşturup oradan almak da gerekmez. Ne dersiniz?


İnadına, ille de Accesstr.net...

atlantis8334

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
295
30/10/2008
0
İstanbul
31/12/2014,13:10
Çözüldü 
bunu tam olrak nasıl yapıcaz.Çünkü ben yapamıdım.Fur:img-cray:OzurOzur


Burda olmaktan MUTLUYUMM .... Img-grin

Konu Kapalı
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Cari baş harfine göre firma kodu oluşturma hakkında Gokcen Akan 25 1.119 14/07/2017, 08:32 Gokcen Akan
Çözüldü Cari Karta Gelen Müşterinin İşlemlerini Listeleme U.ALTUN 14 663 16/06/2017, 11:37 U.ALTUN
Çözüldü Firma Cari Hesap Listesi Oluşturma Hk. ALTANs 2 236 09/06/2017, 12:16 ALTANs
  Formda Bulunan Departman Bölümü Raporda Çıkmıyor. ankaram 9 558 01/06/2017, 12:34 ankaram
Çözüldü Cari Kartına Hareketlerini Getirme U.ALTUN 14 893 28/03/2017, 19:59 atoz112
 
 

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.