Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
14/01/2009 13:08
Konu Sahibi
realperest
Yorumlar
13
Okunma
4647
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

realperest

Üye
 3
 10
 29/10/2008
0
 -
 
 Ofis 2003
 07/06/2016,04:55
Çözüldü 
Selam.


Bir çapraz sorguya kriter için stün ekliyorum ve altına kriter satırını kriteri alacağı forumdaki, denetimi giriyorum

ancak çalıştırdığımda

microsoft jet veritabanı altyapısı [Forms]![KAYIT_ARA]![mahalle] alan adını geçerli bir ifade olarak kabul etmiyor


gibi bir hata döndürüyor.


Bu problemi bilen varmı acaba ? yoksa çapraz sorgulara kriter belirtemiyormuyuz.


Teşekkürler.



Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Me.... B.....
 46
 71
 3.180
 29/10/2008
983
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,23:30
Çözüldü 
bildiğim kadarıyla kiriter belirtemiyoruz ancak
sen çaprazı yap kirteride altına yaz ve kayıt etmeden aynı çapraz sorguyu "seçme sorgusuna çevir kaydet böyle olması lazım dene bir



Kullanici Avatari

syrup

Onursal Üye
 1
 196
 30/10/2008
34
 Çanakkale
 
 Ofis 2003
 08/10/2011,16:43
Çözüldü 
selam.
kesinlikle belirleyebilirsiniz. sizin kriterinize göre Sql satırının üstüne parameters [Forms]![KAYIT_ARA]![mahalle] text(255); yazıp sorgunun where koşuluna da aynı yolu referans göstermelisiniz.

birde modulle yapılabilir bu iş ama tavsiye etmiyorum.sorgu işini kendi içinde halletmet daha doğru. buradaki text, değişkene göre farklılık gösterir. kriter tarihse datetime olur.


[Resim: image.php?s=df028e861d094075be82dfc55ca1...1225646923][Resim: mousey.gif]

Kullanici Avatari

realperest

Üye
 3
 10
 29/10/2008
0
 -
 
 Ofis 2003
 07/06/2016,04:55
Çözüldü 
Selam.

Yapamadım

kriter satırı zaten sizin dediğiniz bir deyim oluşturmama izin vermiyor.

dosyayı ekledim, yardımcı olursanız sevinirim



Kullanici Avatari

syrup

Onursal Üye
 1
 196
 30/10/2008
34
 Çanakkale
 
 Ofis 2003
 08/10/2011,16:43
Çözüldü 
ilacın budur dostum

parameters [Forms]![KAYIT_ARA]![mahalle] text(255);
TRANSFORM Count(datatablo.[TC KİMLİK NO]) AS [SayTC KİMLİK NO]
SELECT datatablo.[NÜFUS İLİ], datatablo.[ADRES MUHTARLIK ADI], Count(datatablo.[TC KİMLİK NO]) AS [Toplam TC KİMLİK NO]
FROM datatablo
where [ADRES MUHTARLIK ADI]=Forms!KAYIT_ARA!mahalle
GROUP BY datatablo.[NÜFUS İLİ], datatablo.[ADRES MUHTARLIK ADI], datatablo.[ADRES MUHTARLIK ADI]
PIVOT datatablo.CİNSİYETİ


[Resim: image.php?s=df028e861d094075be82dfc55ca1...1225646923][Resim: mousey.gif]

Kullanici Avatari

realperest

Üye
 3
 10
 29/10/2008
0
 -
 
 Ofis 2003
 07/06/2016,04:55
Çözüldü 
ilginiz için teşekkür ederim ama

ben Sql cümleciği ile değil, sorgu tasarımı ile yapmak istiyorum. yada şöyle diyim, Sql cümleciğini nasıl kullanacağımı bilmiyorum. onu kısaca anlatsanız oda makbule geçer.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sorguda Açılan Kutu access acemisi 29 470 11/01/2019, 08:05
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Sorguda Birleşme access acemisi 2 131 15/12/2018, 16:38
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Sorguda Sıralama Ve Eksik Olan Sayıyı Bulma alimadam 6 166 13/12/2018, 12:47
Son Yorum: alimadam
Çözüldü Acces Tablo Alanı Boş İse,sorguda Boş Olarak Gözükmeli alimadam 3 132 11/12/2018, 15:54
Son Yorum: XEvilBestSow
Çözüldü Sorguda Zaman Ölçütü Olarak Ne Kullanmalıyım Oğuz Türkyılmaz 23 365 26/11/2018, 22:15
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.