ÖNEMLİ

  • Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için Üye olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzdan yararlanamazlar.
  • Eğer daha önceden üye olduysanız lütfen kullanıcı adınız ve şifreniz ile Giriş yapınız.
 Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
14/01/2009 13:08
Konu Sahibi
realperest
Yorumlar
13
Okunma
4229
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

realperest

Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
3
29/10/2008
0
-
Ofis 2003
07/06/2016,04:55
Çözüldü 
Selam.


Bir çapraz sorguya kriter için stün ekliyorum ve altına kriter satırını kriteri alacağı forumdaki, denetimi giriyorum

ancak çalıştırdığımda

microsoft jet veritabanı altyapısı [Forms]![KAYIT_ARA]![mahalle] alan adını geçerli bir ifade olarak kabul etmiyor


gibi bir hata döndürüyor.


Bu problemi bilen varmı acaba ? yoksa çapraz sorgulara kriter belirtemiyormuyuz.


Teşekkürler.


Cevapla

C*e*l*o*y*c*e

Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
3.023
29/10/2008
927
Ankara
Celosoft Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,03:12
Çözüldü 
bildiğim kadarıyla kiriter belirtemiyoruz ancak
sen çaprazı yap kirteride altına yaz ve kayıt etmeden aynı çapraz sorguyu "seçme sorgusuna çevir kaydet böyle olması lazım dene bir


Cevapla

syrup

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
196
1
30/10/2008
34
Çanakkale
Ofis 2003
08/10/2011,16:43
Çözüldü 
selam.
kesinlikle belirleyebilirsiniz. sizin kriterinize göre Sql satırının üstüne parameters [Forms]![KAYIT_ARA]![mahalle] text(255); yazıp sorgunun where koşuluna da aynı yolu referans göstermelisiniz.

birde modulle yapılabilir bu iş ama tavsiye etmiyorum.sorgu işini kendi içinde halletmet daha doğru. buradaki text, değişkene göre farklılık gösterir. kriter tarihse datetime olur.


resimresim
Cevapla

realperest

Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
3
29/10/2008
0
-
Ofis 2003
07/06/2016,04:55
Çözüldü 
Selam.

Yapamadım

kriter satırı zaten sizin dediğiniz bir deyim oluşturmama izin vermiyor.

dosyayı ekledim, yardımcı olursanız sevinirim


Cevapla

syrup

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
196
1
30/10/2008
34
Çanakkale
Ofis 2003
08/10/2011,16:43
Çözüldü 
ilacın budur dostum

parameters [Forms]![KAYIT_ARA]![mahalle] text(255);
TRANSFORM Count(datatablo.[TC KİMLİK NO]) AS [SayTC KİMLİK NO]
SELECT datatablo.[NÜFUS İLİ], datatablo.[ADRES MUHTARLIK ADI], Count(datatablo.[TC KİMLİK NO]) AS [Toplam TC KİMLİK NO]
FROM datatablo
where [ADRES MUHTARLIK ADI]=Forms!KAYIT_ARA!mahalle
GROUP BY datatablo.[NÜFUS İLİ], datatablo.[ADRES MUHTARLIK ADI], datatablo.[ADRES MUHTARLIK ADI]
PIVOT datatablo.CİNSİYETİ


resimresim
Cevapla

realperest

Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
3
29/10/2008
0
-
Ofis 2003
07/06/2016,04:55
Çözüldü 
ilginiz için teşekkür ederim ama

ben Sql cümleciği ile değil, sorgu tasarımı ile yapmak istiyorum. yada şöyle diyim, Sql cümleciğini nasıl kullanacağımı bilmiyorum. onu kısaca anlatsanız oda makbule geçer.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Tabloda Yan Yana Olan Alanları Sorguda Tek Satırda Alan İçerisinde Göstermek metbal 4 129 11/11/2017, 19:46 metbal
Çözüldü Sorguda İlk 9 Karakter Alma blumanx 2 183 27/09/2017, 23:22 blumanx
Çözüldü Son Tarihi Sorguda Göstermek metbal 4 218 10/09/2017, 22:57 metbal
Çözüldü Sorguda Veri Sayma İşlemi ertans 10 383 25/08/2017, 16:34 ertans
Çözüldü Sorguda Önceki Aydan Devir dayko 7 543 24/06/2017, 10:51 dayko
 
 

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.