Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
14/01/2009 13:08
Konu Sahibi
realperest
Yorumlar
13
Okunma
4382
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

realperest

Üye
Üye
10
3
29/10/2008
0
-
Ofis 2003
07/06/2016,04:55
Çözüldü 
Selam.


Bir çapraz sorguya kriter için stün ekliyorum ve altına kriter satırını kriteri alacağı forumdaki, denetimi giriyorum

ancak çalıştırdığımda

microsoft jet veritabanı altyapısı [Forms]![KAYIT_ARA]![mahalle] alan adını geçerli bir ifade olarak kabul etmiyor


gibi bir hata döndürüyor.


Bu problemi bilen varmı acaba ? yoksa çapraz sorgulara kriter belirtemiyormuyuz.


Teşekkürler.



Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Celosoft Yazılım
Uzman
ME.... B.....
3.118
29/10/2008
944
Ankara
Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:07
Çözüldü 
bildiğim kadarıyla kiriter belirtemiyoruz ancak
sen çaprazı yap kirteride altına yaz ve kayıt etmeden aynı çapraz sorguyu "seçme sorgusuna çevir kaydet böyle olması lazım dene bir



Kullanici Avatari

syrup

Aktif Üye
Aktif Üye
196
1
30/10/2008
34
Çanakkale
Ofis 2003
08/10/2011,16:43
Çözüldü 
selam.
kesinlikle belirleyebilirsiniz. sizin kriterinize göre Sql satırının üstüne parameters [Forms]![KAYIT_ARA]![mahalle] text(255); yazıp sorgunun where koşuluna da aynı yolu referans göstermelisiniz.

birde modulle yapılabilir bu iş ama tavsiye etmiyorum.sorgu işini kendi içinde halletmet daha doğru. buradaki text, değişkene göre farklılık gösterir. kriter tarihse datetime olur.


resimresim

Kullanici Avatari

realperest

Üye
Üye
10
3
29/10/2008
0
-
Ofis 2003
07/06/2016,04:55
Çözüldü 
Selam.

Yapamadım

kriter satırı zaten sizin dediğiniz bir deyim oluşturmama izin vermiyor.

dosyayı ekledim, yardımcı olursanız sevinirim



Kullanici Avatari

syrup

Aktif Üye
Aktif Üye
196
1
30/10/2008
34
Çanakkale
Ofis 2003
08/10/2011,16:43
Çözüldü 
ilacın budur dostum

parameters [Forms]![KAYIT_ARA]![mahalle] text(255);
TRANSFORM Count(datatablo.[TC KİMLİK NO]) AS [SayTC KİMLİK NO]
SELECT datatablo.[NÜFUS İLİ], datatablo.[ADRES MUHTARLIK ADI], Count(datatablo.[TC KİMLİK NO]) AS [Toplam TC KİMLİK NO]
FROM datatablo
where [ADRES MUHTARLIK ADI]=Forms!KAYIT_ARA!mahalle
GROUP BY datatablo.[NÜFUS İLİ], datatablo.[ADRES MUHTARLIK ADI], datatablo.[ADRES MUHTARLIK ADI]
PIVOT datatablo.CİNSİYETİ


resimresim

Kullanici Avatari

realperest

Üye
Üye
10
3
29/10/2008
0
-
Ofis 2003
07/06/2016,04:55
Çözüldü 
ilginiz için teşekkür ederim ama

ben Sql cümleciği ile değil, sorgu tasarımı ile yapmak istiyorum. yada şöyle diyim, Sql cümleciğini nasıl kullanacağımı bilmiyorum. onu kısaca anlatsanız oda makbule geçer.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Sorguda In operatör mustinba 6 202 11/06/2018, 07:43 mustinba
Çözüldü Sorguda Ölçüt Kullanımı fascioğlu 6 176 07/05/2018, 17:38 fascioğlu
Çözüldü Sorguda Sql İle Ping Attırmak cazcaz678 2 135 24/04/2018, 13:41 ozanakkaya
Çözüldü Sorguda Hesaplanan Değeri Kullanma delichon 1 99 23/04/2018, 17:37 ozanakkaya
Çözüldü Sorguda Tarih Koşulu Dart Reder 14 465 09/04/2018, 22:51 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.