Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
14/01/2009 13:08
Konu Sahibi
realperest
Yorumlar
13
Okunma
4456
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

realperest

Üye
Üye
 10
 3
 29/10/2008
0
 -
 
 Ofis 2003
 07/06/2016,04:55
Çözüldü 
Selam.


Bir çapraz sorguya kriter için stün ekliyorum ve altına kriter satırını kriteri alacağı forumdaki, denetimi giriyorum

ancak çalıştırdığımda

microsoft jet veritabanı altyapısı [Forms]![KAYIT_ARA]![mahalle] alan adını geçerli bir ifade olarak kabul etmiyor


gibi bir hata döndürüyor.


Bu problemi bilen varmı acaba ? yoksa çapraz sorgulara kriter belirtemiyormuyuz.


Teşekkürler.



Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Uzman
ME.... B.....
 46
 3.121
 68
 29/10/2008
944
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,15:34
Çözüldü 
bildiğim kadarıyla kiriter belirtemiyoruz ancak
sen çaprazı yap kirteride altına yaz ve kayıt etmeden aynı çapraz sorguyu "seçme sorgusuna çevir kaydet böyle olması lazım dene bir



Kullanici Avatari

syrup

Aktif Üye
Aktif Üye
 196
 1
 30/10/2008
34
 Çanakkale
 
 Ofis 2003
 08/10/2011,16:43
Çözüldü 
selam.
kesinlikle belirleyebilirsiniz. sizin kriterinize göre Sql satırının üstüne parameters [Forms]![KAYIT_ARA]![mahalle] text(255); yazıp sorgunun where koşuluna da aynı yolu referans göstermelisiniz.

birde modulle yapılabilir bu iş ama tavsiye etmiyorum.sorgu işini kendi içinde halletmet daha doğru. buradaki text, değişkene göre farklılık gösterir. kriter tarihse datetime olur.


resimresim

Kullanici Avatari

realperest

Üye
Üye
 10
 3
 29/10/2008
0
 -
 
 Ofis 2003
 07/06/2016,04:55
Çözüldü 
Selam.

Yapamadım

kriter satırı zaten sizin dediğiniz bir deyim oluşturmama izin vermiyor.

dosyayı ekledim, yardımcı olursanız sevinirim



Kullanici Avatari

syrup

Aktif Üye
Aktif Üye
 196
 1
 30/10/2008
34
 Çanakkale
 
 Ofis 2003
 08/10/2011,16:43
Çözüldü 
ilacın budur dostum

parameters [Forms]![KAYIT_ARA]![mahalle] text(255);
TRANSFORM Count(datatablo.[TC KİMLİK NO]) AS [SayTC KİMLİK NO]
SELECT datatablo.[NÜFUS İLİ], datatablo.[ADRES MUHTARLIK ADI], Count(datatablo.[TC KİMLİK NO]) AS [Toplam TC KİMLİK NO]
FROM datatablo
where [ADRES MUHTARLIK ADI]=Forms!KAYIT_ARA!mahalle
GROUP BY datatablo.[NÜFUS İLİ], datatablo.[ADRES MUHTARLIK ADI], datatablo.[ADRES MUHTARLIK ADI]
PIVOT datatablo.CİNSİYETİ


resimresim

Kullanici Avatari

realperest

Üye
Üye
 10
 3
 29/10/2008
0
 -
 
 Ofis 2003
 07/06/2016,04:55
Çözüldü 
ilginiz için teşekkür ederim ama

ben Sql cümleciği ile değil, sorgu tasarımı ile yapmak istiyorum. yada şöyle diyim, Sql cümleciğini nasıl kullanacağımı bilmiyorum. onu kısaca anlatsanız oda makbule geçer.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Accessten Excele Veri Aktarımında Sorguda Nz Problemi mehmetb84 7 131 06/08/2018, 15:28
Son Yorum: mehmetb84
Çözüldü Çapraz Sorguda Birden Fazla Veri Hesaplaması aliyuzen 4 100 06/08/2018, 15:18
Son Yorum: aliyuzen
Çözüldü Sorguda Birleştirme mstfztrk 2 135 15/07/2018, 02:19
Son Yorum: mstfztrk
  Çapraz Sorguda Tarih Kriterine Göre husem 2 158 29/06/2018, 06:19
Son Yorum: husem
Çözüldü Sorguda In operatör mustinba 6 292 11/06/2018, 07:43
Son Yorum: mustinba

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.