Çapraz Sorgu
Tarih
06/07/2011 18:14
Konu Sahibi
baron
Yorumlar
6
Okunma
1677
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Çözüldü 
Sponsor Reklam
Çapraz sorguda grupladığımız sütun başlığına toplama, çarpma, sayma gibi bazı işlevleri uygulayabiliyoruz.
Peki çıkartma işlevi uygulayabiliyor muyuz?
Misal Tuttuğumuz bir tabloda gelir, giderlerimizi kaydediyoruz.
Çapraz sorgu ile her gün için gelir giderleri toplatıp aradaki farkı nasıl bulabiliriz?
Gelir, giderleri toplatmak kolay, ama aradaki farkı bulmak sorun.


Ek Dosyalar
.rar   DENEME.rar (Dosya Boyutu: 8,37 KB / İndirme Sayısı: 18)
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
22/12/2016,18:59
Çözüldü 
Örnek eklerseniz, yapılabilir sanırım.
Cevapla

Çözüldü 
Sponsor Reklam
Örnek eklenmiştir. Teşekkürler.
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
22/12/2016,18:59
Çözüldü 
Çapraz soruya gerek kalmadan;

SQL Code
SELECT DISTINCT TB.TARIH, Nz((select sum(([TUTAR])) from Tablo1 where TARIH=TB.TARIH and ISLEM='GELİR'),0)-Nz((select sum(([TUTAR])) from Tablo1 where TARIH=TB.TARIH and ISLEM='GİDER'),0) AS KALAN
FROM Tablo1 AS TB;


bu şekilde oluşturacağınız bir sorgu ile sorunu çözebilirsiniz. Örnek ektedir.
Sonucu bildiriniz lütfen.



Ek Dosyalar
.rar   DENEME_BlackEgale.rar (Dosya Boyutu: 12,03 KB / İndirme Sayısı: 31)
Cevapla

kadirdursun

Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
K.... D....
1.272
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
10/02/2017,19:15
Çözüldü 
Sponsor Reklam
teşekkürler banada lazım olabilir.
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!



(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla

Çözüldü 
(06/07/2011, 23:03)BlackEagle Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çapraz soruya gerek kalmadan;

SQL Code
SELECT DISTINCT TB.TARIH, Nz((select sum(([TUTAR])) from Tablo1 where TARIH=TB.TARIH and ISLEM='GELİR'),0)-Nz((select sum(([TUTAR])) from Tablo1 where TARIH=TB.TARIH and ISLEM='GİDER'),0) AS KALAN
FROM Tablo1 AS TB;


bu şekilde oluşturacağınız bir sorgu ile sorunu çözebilirsiniz. Örnek ektedir.
Sonucu bildiriniz lütfen.


Eline sağlık üstad.Çok işime yarayacak.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Dinamik Excel İle Sorgu Cevabı Almak dufrety 6 75 08/02/2017, 13:02 dufrety
Exclamation Access Büyük Verilerde Sorgu Hatası aydogdu_115 9 387 05/02/2017, 13:26 atoz112
  çoklu seçmeli sorgu murat_orh 16 160 05/02/2017, 11:37 atoz112
  alt raporda çapraz sorgu görünümü mehmetb84 16 429 03/02/2017, 13:38 atoz112
  Ödemelere İlişkin Sorgu access acemisi 32 617 02/02/2017, 17:52 access acemisi


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya