Çapraz Sorgu
Tarih
06/07/2011 18:14
Konu Sahibi
baron
Yorumlar
6
Okunma
1698
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Çözüldü 
Çapraz sorguda grupladığımız sütun başlığına toplama, çarpma, sayma gibi bazı işlevleri uygulayabiliyoruz.
Peki çıkartma işlevi uygulayabiliyor muyuz?
Misal Tuttuğumuz bir tabloda gelir, giderlerimizi kaydediyoruz.
Çapraz sorgu ile her gün için gelir giderleri toplatıp aradaki farkı nasıl bulabiliriz?
Gelir, giderleri toplatmak kolay, ama aradaki farkı bulmak sorun.


Ek Dosyalar
.rar   DENEME.rar (Dosya Boyutu: 8,37 KB / İndirme Sayısı: 18)
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
20/05/2017,13:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Örnek eklerseniz, yapılabilir sanırım.
Cevapla

Çözüldü 
Örnek eklenmiştir. Teşekkürler.
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
20/05/2017,13:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Çapraz soruya gerek kalmadan;

SQL Code
SELECT DISTINCT TB.TARIH, Nz((select sum(([TUTAR])) from Tablo1 where TARIH=TB.TARIH and ISLEM='GELİR'),0)-Nz((select sum(([TUTAR])) from Tablo1 where TARIH=TB.TARIH and ISLEM='GİDER'),0) AS KALAN
FROM Tablo1 AS TB;


bu şekilde oluşturacağınız bir sorgu ile sorunu çözebilirsiniz. Örnek ektedir.
Sonucu bildiriniz lütfen.



Ek Dosyalar
.rar   DENEME_BlackEgale.rar (Dosya Boyutu: 12,03 KB / İndirme Sayısı: 31)
Cevapla

kadirdursun

Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
K.... D....
1.278
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
14/05/2017,21:54
Çözüldü 
teşekkürler banada lazım olabilir.
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!



(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla

Çözüldü 
Sponsor Reklam
(06/07/2011, 23:03)BlackEagle Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çapraz soruya gerek kalmadan;

SQL Code
SELECT DISTINCT TB.TARIH, Nz((select sum(([TUTAR])) from Tablo1 where TARIH=TB.TARIH and ISLEM='GELİR'),0)-Nz((select sum(([TUTAR])) from Tablo1 where TARIH=TB.TARIH and ISLEM='GİDER'),0) AS KALAN
FROM Tablo1 AS TB;


bu şekilde oluşturacağınız bir sorgu ile sorunu çözebilirsiniz. Örnek ektedir.
Sonucu bildiriniz lütfen.



Eline sağlık üstad.Çok işime yarayacak.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Sad İki Tarih Arası Sorgu Problemi AloneX 13 223 26/05/2017, 11:14 ozanakkaya
  Sorgu Birden Fazla Kayıtların Silinmesi burhanb 2 59 25/05/2017, 08:32 burhanb
  Ürün Sorgu Kodu Çalışmıyor U.ALTUN 9 176 15/05/2017, 17:13 U.ALTUN
  Combox Sorgu Etkileşimi blue_wall 4 121 14/05/2017, 12:30 blue_wall
  Access Tablo - Sorgu Bağlanması hasan şahin 5 165 13/05/2017, 12:04 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status