Call Alan Kontrolü Problemi
Tarih
08/04/2014 14:13
Konu Sahibi
akdemir1
Yorumlar
4
Okunma
1017
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
akdemir1
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
T.... S....
189
05/06/2011
11
Erzurum
Ofis XP
26/01/2017,21:08
Çözüldü 
Merhaba değerli arkadaşlar,

Ek'te ki çalışmamda F_URUNE_GORE_KAYITLAR formuna girip herhangi bir giriş veya çıkış kaydı düzeltme işlemi yapmak istediğimde Boş geçilmemesi gereken alanların kontrol prosedürü sorun vermekte "Call AlanKontrol"

Mesela herhangi bir çıkış kaydını çift tıklayıp açıyorum, yanlışlıkla çıkış tarihinin silindiğini varsayalım, "değişiklikleri kaydet" dediğimde hata alıyorum, aynı hatayı "formu kapat" dediğimdede alıyorum,
Düzenleme işleminde kesinlikle zorunlu alanlar boş olmamalı, boş olursa değişiklik yapılamamalı veya kapatılamamalı.

Formu inceleme fırsatı bulan hocalarım sorunu hemen anlayacaktır zaten,,

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum,,

Saygılarımla...


Ek Dosyalar
.rar   akdmr1.rar (Dosya Boyutu: 95,37 KB / İndirme Sayısı: 3)
HAYAT BİR SINAVSA,,,
ADIMI YAZAR ÇIKARIM..
.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.596
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,04:02
Çözüldü 
Sponsor Reklam
İnceleyiniz.


Ek Dosyalar
.rar   akdmr1_sld.rar (Dosya Boyutu: 96,26 KB / İndirme Sayısı: 6)
Cevapla

akdemir1
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
T.... S....
189
05/06/2011
11
Erzurum
Ofis XP
26/01/2017,21:08
Çözüldü 
Hocam ellerinize sağlık, çıkış kayıtlarını düzenleme form kodlarını inceledim, aynı sorunlar giriş kayıtlarını düzenleme formu içinde geçerli, onları sizin yönteminizi uygulayarak ben yaparım, ama bir sorum olacak naçizane,,

KalanDurum = "0"
Else
KalanDurum = "1"

sizin yaptığınız yöntem dışında alan kontrolünü kaldırıp, yani "call alankontrol" olmadan formu kapat veya değişiklikleri kaydet butonunda bu denetimleri tıklanınca olayına yazsam direk yanlış bir yolmu izlemiş olurum acaba,

ufak bi deneme yaptım oldu gibi

yani "call alankontrol" olayının başvurduğu

If IsNull(Açılan_Kutu0) Or Me.Açılan_Kutu0 = "" Then
MsgBox "ÜRÜN ADI boş geçilemez..!", vbCritical, "ERZURUM OTOMASYON"
Me.Açılan_Kutu0.SetFocus

olayını direk butonun tıklanma olayına yazsam aynı şeymi olur,
Daha doğrusu benim dediğimin ve sizin yaptığınız arasındaki olumlu veya olumsuz farklar neler olur sizce,

Saygılarımla,
HAYAT BİR SINAVSA,,,
ADIMI YAZAR ÇIKARIM..
.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.596
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,04:02
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sub AlanKontrol kodunu butona uygularsan sorun çıkmaz.
Cevapla

akdemir1
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
T.... S....
189
05/06/2011
11
Erzurum
Ofis XP
26/01/2017,21:08
Çözüldü 
Teşekkür ederim hocam,
Konu çözülmüştür,

Saygılar...
HAYAT BİR SINAVSA,,,
ADIMI YAZAR ÇIKARIM..
.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Sad İki Tarih Arası Sorgu Problemi AloneX 13 239 26/05/2017, 11:14 ozanakkaya
  Dosya Kontrolü turalsitkituralvolkan 2 112 19/04/2017, 09:30 turalsitkituralvolkan
  Pc Açılış Kullanıcı İle Veritabanı Kull Kontrolu burhanb 3 100 12/04/2017, 09:36 burhanb
  Vb tarafında textbox içerik kontrolü yapamıyorum pelitt 3 111 08/04/2017, 11:57 atoz112
  Alt Formdaki Verileri Sıralama Problemi hbal09 4 105 27/03/2017, 11:22 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status