Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
22/07/2009 09:47
Konu Sahibi
adams43
Yorumlar
6
Okunma
4774
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

adams43

Üye
Üye
42
4
26/02/2009
0
Antalya
Ofis 2007
05/10/2017,06:12
Çözüldü 
Arkadaşlar form üzerindeki bir butonla yine aynı formaki bir alanın değeriyle aynı adı taşıyan bir klasörü açtırmak istiyorum. Açtırmak istediğim klasörün yolu belli.
Örneğin;
C:..../Belgelerim/[formdaki alanın değeri]

Bu klasörü açtırabilirmiyiz? Tabiiki Access içinde değil. Normal Microsoft explorer ekranında.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



Kullanici Avatari

tdsharun

>>> O Şimdi Sivil<<<
Aktif Üye
778
06/11/2008
231
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Amaç yeni bir pencerede klasör yolunu açtırmaksa bununla ilgili bir örnek hazırladım. Klasörü dosya seçim penceresi gibi açtırmak ve içinden bir dosyayı seçmek istiyorsanız da forumumuzdaki uygulamalar bölümümüzü incelemenizi tavsiye ediyorum. Bu ikisi de değilse, lütfen biraz daha açıklayıcı olun. Ne yapmak istediğinizi biraz daha anlatın. Kolay gelsin...


Ek Dosyalar
.rar   KlasorAc.rar(Dosya Boyutu: 7,69 KB / İndirme Sayısı: 237)

Kullanici Avatari

adams43

Üye
Üye
42
4
26/02/2009
0
Antalya
Ofis 2007
05/10/2017,06:12
Çözüldü 
Bu örnek tam sorumun cevabıdır. eni bir pencerede klasörü açtırmak.

Çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.



Kullanici Avatari

vetaltan

Aktif Üye
Aktif Üye
AL.... AK....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Çözüldü 
arkadaşlar kolay gelsin,
internet explorer ile bir form üzerindeki değeri database'in bulunduğu klasör içinde bulunan başka bir klasöre aktararak ie da açtırmanın kodunu aşağıda yazdım.ancak bu klasörü önceden yaratmam gerekiyor,eğer hedef klasörde formdaki değer adında bir klasör bulunmuyorsa ie hata veriyor.
ie ye hata verdirmeden eğer protokol numarasıyla eşleşen klasör bulunmuyorsa,"bu isimde klasör bulunmuyor,yeni yaratmak istermisiniz" mesajını koduma nasıl ekleyebilirim ve yeni klasörü otomatik olarak nasıl açtırabilirim.
şimdiden teşekkürler,iyi çalışmalar

Dim ekocan As String
Dim altan As String
Dim bute As String
Dim aa As String
Dim baglan As String
Dim r As String
Dim t As String

ekocan = Form_HASTAMASTERFM.PROTOKOL.Value
aa = "a"
altan = StrReverse(CurrentDb.Name)
bute = Trim(Mid(altan, 13))
baglan = StrReverse(bute)

Shell "C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE " & baglan & aa & "\" & ekocan & "", vbMaximizedFocus


vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
10.827
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,17:29
Çözüldü 
Alıntı:MkDir CurrentProject.path & "\ekocanklasor"

kodu ile veritabanının bulunduğu dizine ekocanklasor isimli klasör eklenir.

Ayrıca kullanıcı adınız vetaltan olarak değiştirilmiştir.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

vetaltan

Aktif Üye
Aktif Üye
AL.... AK....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Çözüldü 
verdiğiniz bilgi çok yararlı oldu,teşekkür ederim.sorunsuz çalışıyor.
bir sorum daha olacaktı,access içersinde takvim nasıl yaratırım,randevu defteri olarak kullanmak istiyorum.yada;microsoft mounthwiev control ile microsoft outlook u gerçek zamanlı olarak birbirine bağlayabilirmiyim.
teşekkürler


vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Tek Butonla Birden Fazla Altformları Gizleme-gösterme. fascioğlu 12 322 13/05/2018, 01:11 fascioğlu
Çözüldü Ftp'ye Klasör Açma Ve Resim Yükleme donepezil 13 407 13/03/2018, 13:18 donepezil
Çözüldü Rapor Açmayı İptal Edilince Program Kitleniyor Ve Raporu Farklı Şekilde Açmak hegu 3 157 01/03/2018, 11:59 hegu
Çözüldü Tek Form Üzerinden Birden Fazla Form Açmak. m_demir 9 377 31/01/2018, 10:46 m_demir
Çözüldü Formdan Dosya Eklerken Klasör Oluşturtma siyahca 6 299 27/01/2018, 00:21 azraep

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.