Butonla klasör açmak
Tarih
22/07/2009 09:47
Konu Sahibi
adams43
Yorumlar
6
Okunma
4233
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
adams43
Üye
Kullanici Avatari
Üye
42
4
26/02/2009
0
Antalya
Ofis 2007
07/06/2015,16:34
Çözüldü 
Arkadaşlar form üzerindeki bir butonla yine aynı formaki bir alanın değeriyle aynı adı taşıyan bir klasörü açtırmak istiyorum. Açtırmak istediğim klasörün yolu belli.
Örneğin;
C:..../Belgelerim/[formdaki alanın değeri]

Bu klasörü açtırabilirmiyiz? Tabiiki Access içinde değil. Normal Microsoft explorer ekranında.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevapla

tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Amaç yeni bir pencerede klasör yolunu açtırmaksa bununla ilgili bir örnek hazırladım. Klasörü dosya seçim penceresi gibi açtırmak ve içinden bir dosyayı seçmek istiyorsanız da forumumuzdaki uygulamalar bölümümüzü incelemenizi tavsiye ediyorum. Bu ikisi de değilse, lütfen biraz daha açıklayıcı olun. Ne yapmak istediğinizi biraz daha anlatın. Kolay gelsin...


Ek Dosyalar
.rar   KlasorAc.rar (Dosya Boyutu: 7,69 KB / İndirme Sayısı: 232)
Cevapla

adams43
Üye
Kullanici Avatari
Üye
42
4
26/02/2009
0
Antalya
Ofis 2007
07/06/2015,16:34
Çözüldü 
Bu örnek tam sorumun cevabıdır. eni bir pencerede klasörü açtırmak.

Çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
Cevapla

vetaltan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Çözüldü 
Sponsor Reklam
arkadaşlar kolay gelsin,
internet explorer ile bir form üzerindeki değeri database'in bulunduğu klasör içinde bulunan başka bir klasöre aktararak ie da açtırmanın kodunu aşağıda yazdım.ancak bu klasörü önceden yaratmam gerekiyor,eğer hedef klasörde formdaki değer adında bir klasör bulunmuyorsa ie hata veriyor.
ie ye hata verdirmeden eğer protokol numarasıyla eşleşen klasör bulunmuyorsa,"bu isimde klasör bulunmuyor,yeni yaratmak istermisiniz" mesajını koduma nasıl ekleyebilirim ve yeni klasörü otomatik olarak nasıl açtırabilirim.
şimdiden teşekkürler,iyi çalışmalar

Dim ekocan As String
Dim altan As String
Dim bute As String
Dim aa As String
Dim baglan As String
Dim r As String
Dim t As String

ekocan = Form_HASTAMASTERFM.PROTOKOL.Value
aa = "a"
altan = StrReverse(CurrentDb.Name)
bute = Trim(Mid(altan, 13))
baglan = StrReverse(bute)

Shell "C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE " & baglan & aa & "\" & ekocan & "", vbMaximizedFocus
vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.594
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:27
Çözüldü 
Alıntı:MkDir CurrentProject.path & "\ekocanklasor"


kodu ile veritabanının bulunduğu dizine ekocanklasor isimli klasör eklenir.

Ayrıca kullanıcı adınız vetaltan olarak değiştirilmiştir.
Cevapla

vetaltan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Çözüldü 
Sponsor Reklam
verdiğiniz bilgi çok yararlı oldu,teşekkür ederim.sorunsuz çalışıyor.
bir sorum daha olacaktı,access içersinde takvim nasıl yaratırım,randevu defteri olarak kullanmak istiyorum.yada;microsoft mounthwiev control ile microsoft outlook u gerçek zamanlı olarak birbirine bağlayabilirmiyim.
teşekkürler
vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Butonla Klasörü Açtırma serhatksk 11 292 10/04/2017, 14:02 serhatksk
  tek formda butonla 2 altform kullanımı U.ALTUN 7 223 25/03/2017, 15:22 U.ALTUN
  Klasör İçindeki Mdb Uzantılı Dosyaları Silme husem 2 83 13/03/2017, 10:16 husem
  Boş Klasör / Alt Klasör Silme donepezil 14 411 12/01/2017, 09:16 donepezil
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 19 4.132 05/01/2017, 00:20 donepezil


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status