Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
22/07/2009 09:47
Konu Sahibi
adams43
Yorumlar
6
Okunma
5044
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

adams43

Üye
 37
 42
 4
 26/02/2009
0
 Antalya
 
 Ofis 2007
 05/10/2017,06:12
Çözüldü 
Arkadaşlar form üzerindeki bir butonla yine aynı formaki bir alanın değeriyle aynı adı taşıyan bir klasörü açtırmak istiyorum. Açtırmak istediğim klasörün yolu belli.
Örneğin;
C:..../Belgelerim/[formdaki alanın değeri]

Bu klasörü açtırabilirmiyiz? Tabiiki Access içinde değil. Normal Microsoft explorer ekranında.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



Kullanici Avatari

tdsharun

Aktif Üye
 37
 778
 27
 06/11/2008
231
 Kütahya
 
 Ofis 2003
 31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Amaç yeni bir pencerede klasör yolunu açtırmaksa bununla ilgili bir örnek hazırladım. Klasörü dosya seçim penceresi gibi açtırmak ve içinden bir dosyayı seçmek istiyorsanız da forumumuzdaki uygulamalar bölümümüzü incelemenizi tavsiye ediyorum. Bu ikisi de değilse, lütfen biraz daha açıklayıcı olun. Ne yapmak istediğinizi biraz daha anlatın. Kolay gelsin...



Kullanici Avatari

adams43

Üye
 37
 42
 4
 26/02/2009
0
 Antalya
 
 Ofis 2007
 05/10/2017,06:12
Çözüldü 
Bu örnek tam sorumun cevabıdır. eni bir pencerede klasörü açtırmak.

Çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.



Kullanici Avatari

vetaltan

Aktif Üye
AL.... AK....
 56
 100
 20
 16/11/2009
10
 İstanbul
 
 Ofis 2000
 12/01/2016,19:49
Çözüldü 
arkadaşlar kolay gelsin,
internet explorer ile bir form üzerindeki değeri database'in bulunduğu klasör içinde bulunan başka bir klasöre aktararak ie da açtırmanın kodunu aşağıda yazdım.ancak bu klasörü önceden yaratmam gerekiyor,eğer hedef klasörde formdaki değer adında bir klasör bulunmuyorsa ie hata veriyor.
ie ye hata verdirmeden eğer protokol numarasıyla eşleşen klasör bulunmuyorsa,"bu isimde klasör bulunmuyor,yeni yaratmak istermisiniz" mesajını koduma nasıl ekleyebilirim ve yeni klasörü otomatik olarak nasıl açtırabilirim.
şimdiden teşekkürler,iyi çalışmalar

Dim ekocan As String
Dim altan As String
Dim bute As String
Dim aa As String
Dim baglan As String
Dim r As String
Dim t As String

ekocan = Form_HASTAMASTERFM.PROTOKOL.Value
aa = "a"
altan = StrReverse(CurrentDb.Name)
bute = Trim(Mid(altan, 13))
baglan = StrReverse(bute)

Shell "C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE " & baglan & aa & "\" & ekocan & "", vbMaximizedFocus


vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
OZ.... AK....
 39
 11.618
 472
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,22:42
Çözüldü 
Alıntı:MkDir CurrentProject.path & "\ekocanklasor"

kodu ile veritabanının bulunduğu dizine ekocanklasor isimli klasör eklenir.

Ayrıca kullanıcı adınız vetaltan olarak değiştirilmiştir.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

vetaltan

Aktif Üye
AL.... AK....
 56
 100
 20
 16/11/2009
10
 İstanbul
 
 Ofis 2000
 12/01/2016,19:49
Çözüldü 
verdiğiniz bilgi çok yararlı oldu,teşekkür ederim.sorunsuz çalışıyor.
bir sorum daha olacaktı,access içersinde takvim nasıl yaratırım,randevu defteri olarak kullanmak istiyorum.yada;microsoft mounthwiev control ile microsoft outlook u gerçek zamanlı olarak birbirine bağlayabilirmiyim.
teşekkürler


vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Access Projesinden Google Drive Da Açılacak Klasör Yedekleme Nasıl Yapılır. Oğuz Türkyılmaz 4 163 07/11/2018, 07:10
Son Yorum: mehmetdemiral
Çözüldü Süzme/ Filtreleme Ve Rapor Açmak İstiyorum alimadam 6 270 19/10/2018, 03:03
Son Yorum: alimadam
Çözüldü Alt Formdan Form Açmak notrino 3 116 19/10/2018, 00:03
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü A Formu Üzerinden Butonla Çağrılan B Formunda Kayıt Hesaplama Rapor Alma Oğuz Türkyılmaz 9 280 14/10/2018, 13:57
Son Yorum: Allback
Çözüldü Access Form Üzerinden Bilgisayarda Yüklü Bir Programı Açmak Oğuz Türkyılmaz 12 378 28/09/2018, 18:31
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.