Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
22/07/2009 09:47
Konu Sahibi
adams43
Yorumlar
6
Okunma
4871
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

adams43

Üye
Üye
 37
 42
 4
 26/02/2009
0
 Antalya
 
 Ofis 2007
 05/10/2017,06:12
Çözüldü 
Arkadaşlar form üzerindeki bir butonla yine aynı formaki bir alanın değeriyle aynı adı taşıyan bir klasörü açtırmak istiyorum. Açtırmak istediğim klasörün yolu belli.
Örneğin;
C:..../Belgelerim/[formdaki alanın değeri]

Bu klasörü açtırabilirmiyiz? Tabiiki Access içinde değil. Normal Microsoft explorer ekranında.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



Kullanici Avatari

tdsharun

>>> O Şimdi Sivil<<<
Aktif Üye
 36
 778
 27
 06/11/2008
231
 Kütahya
 
 Ofis 2003
 31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Amaç yeni bir pencerede klasör yolunu açtırmaksa bununla ilgili bir örnek hazırladım. Klasörü dosya seçim penceresi gibi açtırmak ve içinden bir dosyayı seçmek istiyorsanız da forumumuzdaki uygulamalar bölümümüzü incelemenizi tavsiye ediyorum. Bu ikisi de değilse, lütfen biraz daha açıklayıcı olun. Ne yapmak istediğinizi biraz daha anlatın. Kolay gelsin...


Ek Dosyalar
.rar   KlasorAc.rar(Dosya Boyutu: 7,69 KB / İndirme Sayısı: 238)

Kullanici Avatari

adams43

Üye
Üye
 37
 42
 4
 26/02/2009
0
 Antalya
 
 Ofis 2007
 05/10/2017,06:12
Çözüldü 
Bu örnek tam sorumun cevabıdır. eni bir pencerede klasörü açtırmak.

Çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.



Kullanici Avatari

vetaltan

Aktif Üye
Aktif Üye
AL.... AK....
 56
 100
 20
 16/11/2009
10
 İstanbul
 
 Ofis 2000
 12/01/2016,19:49
Çözüldü 
arkadaşlar kolay gelsin,
internet explorer ile bir form üzerindeki değeri database'in bulunduğu klasör içinde bulunan başka bir klasöre aktararak ie da açtırmanın kodunu aşağıda yazdım.ancak bu klasörü önceden yaratmam gerekiyor,eğer hedef klasörde formdaki değer adında bir klasör bulunmuyorsa ie hata veriyor.
ie ye hata verdirmeden eğer protokol numarasıyla eşleşen klasör bulunmuyorsa,"bu isimde klasör bulunmuyor,yeni yaratmak istermisiniz" mesajını koduma nasıl ekleyebilirim ve yeni klasörü otomatik olarak nasıl açtırabilirim.
şimdiden teşekkürler,iyi çalışmalar

Dim ekocan As String
Dim altan As String
Dim bute As String
Dim aa As String
Dim baglan As String
Dim r As String
Dim t As String

ekocan = Form_HASTAMASTERFM.PROTOKOL.Value
aa = "a"
altan = StrReverse(CurrentDb.Name)
bute = Trim(Mid(altan, 13))
baglan = StrReverse(bute)

Shell "C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE " & baglan & aa & "\" & ekocan & "", vbMaximizedFocus


vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 40
 11.246
 465
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,17:24
Çözüldü 
Alıntı:MkDir CurrentProject.path & "\ekocanklasor"

kodu ile veritabanının bulunduğu dizine ekocanklasor isimli klasör eklenir.

Ayrıca kullanıcı adınız vetaltan olarak değiştirilmiştir.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

vetaltan

Aktif Üye
Aktif Üye
AL.... AK....
 56
 100
 20
 16/11/2009
10
 İstanbul
 
 Ofis 2000
 12/01/2016,19:49
Çözüldü 
verdiğiniz bilgi çok yararlı oldu,teşekkür ederim.sorunsuz çalışıyor.
bir sorum daha olacaktı,access içersinde takvim nasıl yaratırım,randevu defteri olarak kullanmak istiyorum.yada;microsoft mounthwiev control ile microsoft outlook u gerçek zamanlı olarak birbirine bağlayabilirmiyim.
teşekkürler


vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Etiket Adını Kalıcı Olarak Butonla İle Değiştirme sertac76 12 201 14/09/2018, 15:14
Son Yorum: sertac76
Çözüldü Ağ üzerindeki bilgisayarı komut ile açmak? prtkl 4 1.338 18/08/2018, 22:38
Son Yorum: ielmacilar
Çözüldü Çift Tıklama İle Veriye Dayalı Birden Fazla Form Açmak Seçeneği fascioğlu 6 169 17/08/2018, 14:00
Son Yorum: fascioğlu
Çözüldü Çift Tıklama İle Veriye Dayalı Form Açmak fascioğlu 19 407 30/07/2018, 13:21
Son Yorum: fascioğlu
Çözüldü Tek Butonla Birden Fazla Altformları Gizleme-gösterme. fascioğlu 12 455 13/05/2018, 01:11
Son Yorum: fascioğlu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.