Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
17/12/2009 11:40
Konu Sahibi
umutap
Yorumlar
12
Okunma
4957
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

umutap

Üye
Üye
UM.... AP....
 38
31
7
01/01/2009
0
Adana
mühendis
Ofis 2016 64 Bit
30/05/2018,15:13
Çözüldü 
visual basic de bir kod görmüştüm ancak arıyorum bulamıyorum, şöyleki:

if a=1 or a=2 or a=3 or a=4 then

demek yerine

if a in[1,2,3,4] then

gibi birşey diyorduk ama hata veriyor tama olarak yazımı nasıl?



Kullanici Avatari

maytas

Onursal Üye
Onursal Üye
 52
545
21/12/2008
178
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
06/06/2018,17:09
Çözüldü 
Merhaba.
Sanırım IN operatörünün Sql komutlarında kullanımıyla ilgili alttaki gibi bir örnekten bahsediyorsunuz.
Alıntı:In : Bu komut ile belli bir kolonun kümesini vererek işlemimizi daha kolay bir şekilde yapabiliriz.

Örnek 3 :
SELECT * FROM personel WHERE meslek_id IN (1,2,3)

Buradaki örnek 'te 1,2 veya 3 meslek grubundan herhangi birine dahil olan personel listelenmektedir. Bu örnek aşağıdaki şekildeki gibide yapabiliriz;

SELECT * FROM personel
WHERE meslek_id=1 OR meslek_id=2 OR meslek_id=3


Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim

Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
658
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Case kastediliyor sanırım sayın maytas

Bir de sanki başlık forum kurallarına uymuyor mu ne?


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

umutap

Üye
Üye
UM.... AP....
 38
31
7
01/01/2009
0
Adana
mühendis
Ofis 2016 64 Bit
30/05/2018,15:13
Çözüldü 
(17/12/2009, 13:25)Bilgisayarcı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Case kastediliyor sanırım sayın maytas
select case i kasdediyorsanız onu biliyorum if then içinde kullanılıyordu, yukarıda yazdığım koda çok benzer bir yazımı vardı, uzun uzun yazmak yerine yazdığıma benzer bir kodla kısaltılabiliyordu.



Kullanici Avatari

maytas

Onursal Üye
Onursal Üye
 52
545
21/12/2008
178
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
06/06/2018,17:09
Çözüldü 
Böyle bişeyden mi bahsediyorsunuz?

Kod:
Dim A As Byte
A = 1
If InStr(1, "1234567", A) > 0 Then MsgBox "Var"


Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim

Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
658
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Dediğiniz kod delphi de mümkün ama, vb'de var mıdır diye denediğimde in statement arıza veryo. For each in derseniz bi array,collection içinde dolaşmak mümkün tabi ama direkt if in şeklinde dolaşmak nasıldır ben de bilemiyorum.

Case hala güzel bi seçenek bu durumda
Select case i
case 1,3,4,5 gibi


Başlık hala forum kurallarına uymuyor tabi. IF içinde IN kullanmak gibi bir şey yazıp değiştirirseniz memnun oluruz


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü 3. Kritere göre sorgulama sedat76 3 2.349 21/02/2013, 09:33
Son Yorum: sedat76
Çözüldü DataCombo'dakine göre? Iddaa Çadırı BursAnkara 8 2.938 28/05/2011, 23:28
Son Yorum: alpeki99
Çözüldü VB 6 Girilen Tarih İle Date Kontroluna Göre Rapor Alma |By|KiDnArUt| 6 4.069 24/05/2011, 18:06
Son Yorum: |By|KiDnArUt|
Çözüldü 3 Ayrı Combobox değerlerine göre veri çağırmak??? ancyra 18 8.725 19/05/2010, 07:02
Son Yorum: toprak33
Çözüldü VB.NET'te Tarihe göre hatırlatma formu? ancyra 3 3.981 05/10/2009, 09:15
Son Yorum: ancyra

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.