Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
02/05/2009 20:14
Konu Sahibi
ozgurrBH
Yorumlar
15
Okunma
3503
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ozgurrBH

Üye
 28
 8
 1
 12/04/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 06/05/2009,16:24
Çözüldü 
Merhaba

Eklenti olarak eklediğim veritabanında Detay formunda Numarası seçildiğinde uygun sınıfların gelmesini uygun sınıfda seçildiğinde alt tarafta uygun Öğrenci isminin gelmesini istiyorum ancak bir türlü yapamadım RowSource Sql kodu falan kullandım ama sanırım bir yerde hata yapıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.


Ek Dosyalar
.rar   1.rar(Dosya Boyutu: 13,09 KB / İndirme Sayısı: 5)
ozgurrBH, 12-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
ME.... DE....
 53
 4.915
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 Dün,20:45
Çözüldü 
O kadar karıştırmışsınız ki, içinden çıkılmaz bir hal almış. Siz en iyisi ne yapmak istediğinizi anlatın da ona göre yardımcı olmaya çalışayım. Tablo yapınızda değişiklik yapmam mümkün mü yoksa bu yapı üzerinden mi gideceksiniz? Bu yapı belirlenmiş bir kalıp mı yoksa siz mi kurdunuz? Biraz bilgi verirseniz yardımcı olabilirim.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

ozgurrBH

Üye
 28
 8
 1
 12/04/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 06/05/2009,16:24
Çözüldü 
Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler, tablo yapısında değişiklik yapabilirsiniz yani belirlenmiş bir yapı yok öğrenci bilgi sistemi yapmaya çalışıyorum ve detay formundan öğrenci sınıfını seçince o sınıfa ait numaraların gelmesini numaraları seçincede öğrenci adının oraya gelmesini istiyorum daha sonrada öğrenciyi seçince alt formda yada başka şekilde not bilgilerinin çıkmasını istiyorum. Ancak şöyle bir şey var aynı numaralar farklı sınıflarda kullanılabilir yani 1 numarası hem 11-A da hem 11-B sınıfında olabilir.


ozgurrBH, 12-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
ME.... DE....
 53
 4.915
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 Dün,20:45
Çözüldü 
Ben size çok basit bir örnek yaptım. Bundan hareketle çalışmanızı yapabilirsiniz. Bu örnekte ilk kutudan sınıf seçince o sınıfa ait numaralar geliyor ve numara seçince de o öğrenci numarasını taşıyan (burada otomatik sayıyla getiriyoruz çünkü aynı öğrenci numarasından başka sınıflarda da olabilir dediniz) öğrenci geliyor. Çok da kasmaya, işi karmaşık ilişkilerle içinden çıkılmaz hale getirmeye gerek yok. Ne kadar basit olursa o kadar az kafa karışır. Öğrenci için yapılan tabloda sınıf, öğrenci nı ve adı-soyadı bilgisi saklanacak. Sınıf tablosunda ise sınıf adı var. Sınıf açmadan öğrenciye atama yapılamayacak şekilde öğrenci kayıt formu yaparsınız. İlerleyince tine yardım ederim. Şu an ilk yapıyı bu şekilde kuralım. Siz devamını getirin.


Not: Bundan sonra yapacağınız not-devamsızlık-ödeme vs gibi öğrenciyle ilgili tüm işlemlerde, tablo1'deki "oto" isimli alanı kullanın. Onun üzerinden artık öğrenci adına da , numarasına da, sınıfına da ulaşacaksınız.


Kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.rar   1.rar(Dosya Boyutu: 11,05 KB / İndirme Sayısı: 26)
İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

ozgurrBH

Üye
 28
 8
 1
 12/04/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 06/05/2009,16:24
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim. Ancak kafam şurada karıştı şimdi notlar diye yeni bir tablo oluşturup ordan mı alıcam not verilerini ?


ozgurrBH, 12-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
ME.... DE....
 53
 4.915
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 Dün,20:45
Çözüldü 
Ben size notlar için de örnek ilave ettim. Onu da inceleyin anlayacaksınız. Img-grin))


Ek Dosyalar
.rar   1.rar(Dosya Boyutu: 22,49 KB / İndirme Sayısı: 20)
İnadına, ille de Accesstr.net...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Metin İcerisinde Gecen İki Kelime Arasındaki Veriyi Bulmak accessdelisi 2 71 23/10/2018, 04:25
Son Yorum: accessdelisi
Çözüldü Sorgudaki Veriyi Alt Forma Çekmek notrino 3 138 09/10/2018, 10:56
Son Yorum: notrino
Çözüldü Sil Butonuna İstediğimiz Tablodaki Veriyi Silme Kodu serial 6 176 28/09/2018, 23:11
Son Yorum: serial
Çözüldü Veri Çekme Sorunu Allback 5 199 09/09/2018, 12:46
Son Yorum: Allback
Çözüldü Liste Kutusundaki Bir Veriyi Fonksiyon Tuşları Yardımıyla Kopyalamak mehmetb84 7 262 03/09/2018, 08:36
Son Yorum: mehmetb84

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444