Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
06/02/2012 13:18
Konu Sahibi
cenmetin
Yorumlar
3
Okunma
2251
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
Kullanici Avatari

cenmetin

Üye
 Belirtilmemiş
 3
 13
 26/08/2010
5
 Kırklareli
 
 Ofis 2003
 13/07/2018,00:16
Çözüldü 
Merhaba,
Bağlı tablo olarak bölmüş olduğum veritabanımda veri tabanı ve formlar olarak ayrılan bölümleri bağlı tablo yöneticisi yardımı ile güncelleyebiliyorum. Ancak şöyle bir sorunum var ki bir türlü çözemedim.
Yeni bir tablo oluşturduğumda bağlı tablo yöneticisi ile bu tabloyu veri tabanı ve formlar, sorgular vs. diye ayrılan bölümde güncelleme yapmadığını yani xx.mdb ve xx.mdb_be tablolarında aynı tablonun var olmadığını ve bağlı tablo yöneticisi ile güncelle dediğimde XX.mdb_be olan bölümdeki tablonun xx.mdb_de bağlı tablo olarak gözükmediğini görüyorum bu yeni oluşturduğum tabloları bağlı tablo haline nasıl getirebilirim ne yapmam gerekir yardımcı olabilirseniz memnun olurum. (Ofis 2003)



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
Me.... De....
 54
 218
 4.926
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 23/02/2019,21:53
Çözüldü 
Yeni oluşturduğunuz tabloyu, mevcut formların, sorgu vs.'nin yer aldığı mdb içine değil, tabloların bulunduğu uzak mdb içine oluşturun. Daha sonra formların olduğu dosyayı tasrımda açıp tablolar sekmesinde sağ tuş yapıp "bağla" deyin. Açılan pencereden uzak mdb'yi -tablonun olduğu mdb- seçin, içinden de yeni tabloları seçip bağlayın. Bu işi illa sihirbazla yapmak zorunda değilsiniz. Normalde ben çalışma bitince aynı mdb'nin bir kopyasını alıp, birindeki tüm tabloları, diğerinde de tablo dışındaki herşeyi silerim. Daha sonra her iki dosyaya da veritabanı bakımı ve sıkıştırma işlemi yapıp gereken yerlere gönderirim. Sonra ana formu (içinde tablo olmayan) açıp tabloları az önce anlattığım "bağla" işlemiyle bağlarım. Siz de öyle yapın bence.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

cenmetin

Üye
 Belirtilmemiş
 3
 13
 26/08/2010
5
 Kırklareli
 
 Ofis 2003
 13/07/2018,00:16
Çözüldü 
Sayın Hocam ağzınıza emeğinize sağlık çok teşekkür ediyorum beni büyük bir sıkıntıdan kurtardınız. sonsuz selam ve saygılar.



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
Me.... De....
 54
 218
 4.926
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 23/02/2019,21:53
Çözüldü 
Birşey değil. Rica ederim.Ama repi haketmiş olmam lazım Img-grin))


İnadına, ille de Accesstr.net...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Komut Satırında Tablo Ve Alanı Bulamıyor fkilic76 6 138 13/03/2019, 01:00
Son Yorum: fkilic76
Çözüldü Bağlı Tabloda Sorgu İşlemleri prtkl 7 262 13/02/2019, 16:32
Son Yorum: prtkl
Çözüldü Aynı Formda Farklı Tablo Değerlerini Nasıl Kullabilirim? sipuasfaf 2 160 02/02/2019, 15:43
Son Yorum: sipuasfaf
Çözüldü Farklı Access Dosyasından Tablo Çekme Hk. acar6783 7 291 26/01/2019, 17:58
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Tablo Maksimum Alan Sayısı ates2014 2 169 28/12/2018, 22:30
Son Yorum: ates2014

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.