Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
11/04/2010 02:40
Konu Sahibi
stavuert
Yorumlar
5
Okunma
7198
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

stavuert

Aktif Üye
 38
 22
 159
 17/11/2008
16
 Kocaeli
 
 Ofis 2003
 22/07/2016,14:24
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar.Yapmak istediğim formsuz sadece tablolardan oluşan bir databasede bir tablodaki alanları birbirleriyle toplamak veya diğer dört işlemleri yapmak.

Örneğin
A tablosundaki alan1 ile yine aynı tablodaki alan2 yi toplamak istiyorum.bunu nasıl yaparım.

Farklı tablolar olsa sorgu ile halledebiliyorum ancak.tek bir tablonun için yapmak istedim ama beceremedim.



Kullanici Avatari

ercansahin

Uzman
Er.... ŞA....
 44
 69
 3.754
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 22/03/2019,22:31
Çözüldü 
Sn stauvert, fark eden bir şey yokki aynı mantıkla, sorgu veya form üzerinde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bizim anlayamadığımız farklı bir durum ise sormak istediğiniz. Küçük bir örnek eklemeniz gerekecek.



Kullanici Avatari

stavuert

Aktif Üye
 38
 22
 159
 17/11/2008
16
 Kocaeli
 
 Ofis 2003
 22/07/2016,14:24
Çözüldü 
ercan hocam.yani şöylemi??

formda toplama işlemini yaparken.=[alan1]+[alan2]
tablodada aynısı çalışırmı diyorsunuz??

mesela aynı tabloda boş bir alanda =[alan1]+[alan2] formülü çalışırmı??
Hocam galiba anladım sayende.Şimdi sormak istediğim şey.Yukarıda yazdığım basit formülü sorguda nasıl yaıyorum?Bir tanesini örnek olarak buraya yazabilirsen gerisini ben hallederim.



Kullanici Avatari

fox35

Aktivasyon Bekleyen
 25
 120
 30/04/2009
 İzmir
 
 Ofis 2003
 26/07/2015,23:08
Çözüldü 
sayın stavuert;
ekteki gibi sorguda da formdada istediğiniz aritmetik işlemi alan adlarını [ ] içine alarak yaptırabilirsiniz.
sayın şahine sorulmuş ama izniyle ben ekledim kolay gelsin.



Kullanici Avatari

stavuert

Aktif Üye
 38
 22
 159
 17/11/2008
16
 Kocaeli
 
 Ofis 2003
 22/07/2016,14:24
Çözüldü 
Hocam ikinizinde eline sağlık çok sağolun.sayenizde birşey daha öğrenmiş oldum.



Kullanici Avatari

ercansahin

Uzman
Er.... ŞA....
 44
 69
 3.754
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 22/03/2019,22:31
Çözüldü 
Bir süreliğine ayrılmıştım. Kusura bakmayın. Sn fox35 hocam teşekkürler..




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Raporda verileri yan yana yazdırma? mahirozcan 21 7.547 17/03/2019, 11:18
Son Yorum: dioxi
Çözüldü Puantaj Toplama İşlemi IceMan7 8 388 03/03/2019, 14:58
Son Yorum: IceMan7
Çözüldü Tablodaki Ürünleri Count Etme yurdalsldrk 2 89 24/02/2019, 21:54
Son Yorum: yurdalsldrk
Çözüldü Alt Alta Olan Verileri İd Bazında Yan Yana Getirmek ufukcem 8 1.154 15/02/2019, 13:42
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Aynı Kayıt Kontrol Kodu 2 Farklı Sonuç... Oğuz Türkyılmaz 3 190 08/02/2019, 16:27
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.