Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
11/04/2010 02:40
Konu Sahibi
stavuert
Yorumlar
5
Okunma
6737
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

stavuert

Aktif Üye
Aktif Üye
 37
159
17/11/2008
16
Kocaeli
Ofis 2003
22/07/2016,14:24
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar.Yapmak istediğim formsuz sadece tablolardan oluşan bir databasede bir tablodaki alanları birbirleriyle toplamak veya diğer dört işlemleri yapmak.

Örneğin
A tablosundaki alan1 ile yine aynı tablodaki alan2 yi toplamak istiyorum.bunu nasıl yaparım.

Farklı tablolar olsa sorgu ile halledebiliyorum ancak.tek bir tablonun için yapmak istedim ama beceremedim.



Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
 43
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Sn stauvert, fark eden bir şey yokki aynı mantıkla, sorgu veya form üzerinde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bizim anlayamadığımız farklı bir durum ise sormak istediğiniz. Küçük bir örnek eklemeniz gerekecek.



Kullanici Avatari

stavuert

Aktif Üye
Aktif Üye
 37
159
17/11/2008
16
Kocaeli
Ofis 2003
22/07/2016,14:24
Çözüldü 
ercan hocam.yani şöylemi??

formda toplama işlemini yaparken.=[alan1]+[alan2]
tablodada aynısı çalışırmı diyorsunuz??

mesela aynı tabloda boş bir alanda =[alan1]+[alan2] formülü çalışırmı??
Hocam galiba anladım sayende.Şimdi sormak istediğim şey.Yukarıda yazdığım basit formülü sorguda nasıl yaıyorum?Bir tanesini örnek olarak buraya yazabilirsen gerisini ben hallederim.



Kullanici Avatari

fox35

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
120
30/04/2009
İzmir
Ofis 2003
26/07/2015,23:08
Çözüldü 
sayın stavuert;
ekteki gibi sorguda da formdada istediğiniz aritmetik işlemi alan adlarını [ ] içine alarak yaptırabilirsiniz.
sayın şahine sorulmuş ama izniyle ben ekledim kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.zip   örnek.zip(Dosya Boyutu: 17,39 KB / İndirme Sayısı: 377)

Kullanici Avatari

stavuert

Aktif Üye
Aktif Üye
 37
159
17/11/2008
16
Kocaeli
Ofis 2003
22/07/2016,14:24
Çözüldü 
Hocam ikinizinde eline sağlık çok sağolun.sayenizde birşey daha öğrenmiş oldum.



Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
 43
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Bir süreliğine ayrılmıştım. Kusura bakmayın. Sn fox35 hocam teşekkürler..




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tablodaki Veriye Göre Numaratör barcins 4 137 03/07/2018, 10:42
Son Yorum: barcins
Çözüldü Sürekli Formdaki Tüm Verileri Buton Yardımı İle Temizleme mmert06 2 114 30/06/2018, 02:24
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Tabloya Bağlı İki Farklı Alandaki Verileri Raporda Tek Alanda Gösterme mmert06 1 101 27/06/2018, 00:45
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Verileri Tablolara Aktarmak m_demir 8 195 24/06/2018, 10:54
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Bir Sütuna Girilen Verileri Başka Bir Sütun İle Karşılaştırıp Hesaplama matkap911 1 133 19/06/2018, 14:45
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.