Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
11/04/2010 02:40
Konu Sahibi
stavuert
Yorumlar
5
Okunma
6972
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

stavuert

Aktif Üye
 38
 159
 22
 17/11/2008
16
 Kocaeli
 
 Ofis 2003
 22/07/2016,14:24
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar.Yapmak istediğim formsuz sadece tablolardan oluşan bir databasede bir tablodaki alanları birbirleriyle toplamak veya diğer dört işlemleri yapmak.

Örneğin
A tablosundaki alan1 ile yine aynı tablodaki alan2 yi toplamak istiyorum.bunu nasıl yaparım.

Farklı tablolar olsa sorgu ile halledebiliyorum ancak.tek bir tablonun için yapmak istedim ama beceremedim.



Kullanici Avatari

ercansahin

Uzman
ER.... ŞA....
 44
 3.740
 69
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/11/2018,13:27
Çözüldü 
Sn stauvert, fark eden bir şey yokki aynı mantıkla, sorgu veya form üzerinde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bizim anlayamadığımız farklı bir durum ise sormak istediğiniz. Küçük bir örnek eklemeniz gerekecek.



Kullanici Avatari

stavuert

Aktif Üye
 38
 159
 22
 17/11/2008
16
 Kocaeli
 
 Ofis 2003
 22/07/2016,14:24
Çözüldü 
ercan hocam.yani şöylemi??

formda toplama işlemini yaparken.=[alan1]+[alan2]
tablodada aynısı çalışırmı diyorsunuz??

mesela aynı tabloda boş bir alanda =[alan1]+[alan2] formülü çalışırmı??
Hocam galiba anladım sayende.Şimdi sormak istediğim şey.Yukarıda yazdığım basit formülü sorguda nasıl yaıyorum?Bir tanesini örnek olarak buraya yazabilirsen gerisini ben hallederim.



Kullanici Avatari

fox35

Aktivasyon Bekleyen
 120
 25
 30/04/2009
 İzmir
 
 Ofis 2003
 26/07/2015,23:08
Çözüldü 
sayın stavuert;
ekteki gibi sorguda da formdada istediğiniz aritmetik işlemi alan adlarını [ ] içine alarak yaptırabilirsiniz.
sayın şahine sorulmuş ama izniyle ben ekledim kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.zip   örnek.zip(Dosya Boyutu: 17,39 KB / İndirme Sayısı: 384)

Kullanici Avatari

stavuert

Aktif Üye
 38
 159
 22
 17/11/2008
16
 Kocaeli
 
 Ofis 2003
 22/07/2016,14:24
Çözüldü 
Hocam ikinizinde eline sağlık çok sağolun.sayenizde birşey daha öğrenmiş oldum.



Kullanici Avatari

ercansahin

Uzman
ER.... ŞA....
 44
 3.740
 69
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/11/2018,13:27
Çözüldü 
Bir süreliğine ayrılmıştım. Kusura bakmayın. Sn fox35 hocam teşekkürler..




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tablodaki Verilerin Bir Kısmı Formda Sıralanıyor? mdelier 4 82 28/11/2018, 11:01
Son Yorum: mdelier
Çözüldü Raporda Verileri Yanyana Yazdırmak alimadam 4 111 16/11/2018, 00:15
Son Yorum: alimadam
Çözüldü Gram Toplama oosmaner 7 167 13/11/2018, 09:24
Son Yorum: oosmaner
Çözüldü Butona Basarak Accessteki Bazı Verileri Word'e Eklemek prestij06 6 219 14/10/2018, 14:03
Son Yorum: Allback
Çözüldü Farklı Tablolardaki Verileri Tek Raporda Sorgulama av.fatihberber 2 161 11/10/2018, 08:52
Son Yorum: av.fatihberber

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444