Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
24/05/2010 08:36
Konu Sahibi
kadirdursun
Yorumlar
8
Okunma
5472
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

kadirdursun

Aktif Üye
Aktif Üye*
KA.... DU....
 38
 1.291
 104
 12/01/2009
86
 İstanbul
 İnşaat Mühendisi
 Ofis 2010 32 Bit
 19/01/2018,15:01
arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim Sql hakkında hiç bir şey bilmiyorum dersem yalan olmaz. çalıştığım yerde kullandığımız raporlama Sql sorgusuna dayalı. bende forumlardan öğrendiğim kadarıyla kendi sorgularımı oluşturmaya çalşıyorum ama bir yerde takıldım.
aşağıdaki gibi bir listem var milyonlarca kayıt var.
NO ABONE GRUP NO
1 ALİ 100
2 VELİ 100
3 MEHMET 101
4 CAN 102
5 CANAN 102
6 NURAY 102
7 KADİR 102
8 AHMET 103
9 YÜCEL 104
10 ŞAKİR 104


bu listeden tek satırda aşağıdaki sonucu nasıl alırım?
ABONE SAYISI GRUP SAYISI
10 5


Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!



(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)

Kullanici Avatari

Kur@l

AccessTR.Net
Uzman
 42
 2.034
 59
 05/11/2008
 -
 
 Ofis 2010 32 Bit
 22/07/2018,02:01
Gruptaki Abone Sayısı ile grup adınımı toplatıp saydırmak istiyorsunuz...
Örnek Eklerseniz Daha Kolay Yardımcı Olabiliriz.


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.

Kullanici Avatari

Taruz

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 104
 4
 04/10/2009
20
 Belirtilmemiş
 
 Belirtilmemiş
 10/06/2014,13:15
Merhaba..

tablo_adi yerine kendi tablonuzun adını yazınız..:

select count(abone) as abone_sayısı,
(select count( [grup no]) from
(select [grup no] from tablo_adi group by [grup no])) as grup_sayısı
from tablo_adi as trz


Veriler 2 ayrı tablodan geliyorsa daha hızlı çalışacak alternatifler de geliştirilebilir..



Kullanici Avatari

stavuert

Aktif Üye
Aktif Üye
 37
 159
 22
 17/11/2008
16
 Kocaeli
 
 Ofis 2003
 22/07/2016,14:24
Hocam elinize sağlık.Bende yardım etmek açısından inceledim ama bir türlü becerememiştim.

Sağolun...



Kullanici Avatari

Kur@l

AccessTR.Net
Uzman
 42
 2.034
 59
 05/11/2008
 -
 
 Ofis 2010 32 Bit
 22/07/2018,02:01
Elinize Sağlık... Çok Değişik bir yapıyı öğrendim şimdi... içiçe select yapısını sadece where komutundan sonra kullanılır sanırdım...
elinize sağlık...


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.

Kullanici Avatari

kadirdursun

Aktif Üye
Aktif Üye*
KA.... DU....
 38
 1.291
 104
 12/01/2009
86
 İstanbul
 İnşaat Mühendisi
 Ofis 2010 32 Bit
 19/01/2018,15:01
sayın Taruz;
elinize sağlık ama dediğim gibi ben Sql hakkında bir şey bilmiyorum. gönderdiğiniz kodu uygulayamadım. benim kullandığım listeden bir bölümünü Excel olarak ekledim. sonuçta nasıl bir sonuç istediğimide oraya tablo olarak yazdım.

kullandığım programdaki Sql kodunuda yazıyorum.

SELECT "İlçe Bilgileri"."İlçe" saw_0, COUNT("Abone Adı"."Abone No") saw_1, COUNT("Abone Bina Bilgleri"."Bina Kimlik No") saw_2 FROM MUKAVELE ORDER BY saw_0



COUNT("Abone Adı"."Abone No") saw_1= bu kısımdan abone sayısını alıyorum.
COUNT("Abone Bina Bilgleri"."Bina Kimlik No") saw_2 = bir binada bir çok abone olabilir. Nasıl bir saydırma kullanmalıyım?


Ek Dosyalar
.rar   LİSTE.rar(Dosya Boyutu: 217,26 KB / İndirme Sayısı: 63)
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!



(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.