Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
13/07/2009 18:29
Konu Sahibi
ekremzeki
Yorumlar
4
Okunma
1633
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

ekremzeki

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
57
22/05/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
28/10/2016,17:05
Çözüldü 
Sevgili Arkadaşlar ve Üstadlar....
Belki basit gibi gelecek ama çözemedim bir türlü... Ekteki örnek dosyadaki formda her kişinin durum toplam sayısını yan taraftaki kendi durum alanlarına yazmasını istiyorum.... DCount ile alt toplamlara alabildim ama yan taraflara olmadı bir türlü.... Mantık hatası yapıyorum galiba... Yardımcı olursanız çok çok sevineceğim... Şimdiden teşekkürler....


Ek Dosyalar
.rar   TABLO1.rar (Dosya Boyutu: 10,18 KB / İndirme Sayısı: 17)
ekremzeki, 22-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

tdsharun

>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Örneğinizi inceledim ama hangi alanların toplamı alınacak, nereye alınacak anlayamadım. Kusura bakmayın ama çok kısır bir anlatım olmuş. Alan isimlerini vererek anlatmanız mümkün mü acaba?

Siz işi bildiğiniz için sizin için çok basit olabilir ama benim gibi hayatında ilk defa bu tarz bir şeyle karşılaşmış biri için içinden çıkılmaz bir soru. Malum, soruyu anlamadan çözmek mümkün değil... Img-grin

Açıklamanızı bekliyorum...


Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
21/09/2017,23:03
Çözüldü 
Aslında bir döngü yapıp tırnak içindeki değerleri de değişken olarak atayarak daha hoş bir çözüm bulunur ama şimdilik erindiğim için böyle bir uzun yol tercih ettim. IIF ile...

Kolay gelsin


Ek Dosyalar
.rar   demiral_çözüm.rar (Dosya Boyutu: 12,58 KB / İndirme Sayısı: 54)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

ekremzeki

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
57
22/05/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
28/10/2016,17:05
Çözüldü 
sevgili tds harun hocam.... haklısınız.... tekrar okuyunca biraz karmaşık yazdığımı farkettim... g01 g02 kısaca g ile başlayan alanlarındaki değerleri (1,p,x,r v.s.) say ile başlayan kendi alanlarına saymasını istiyorum... Yani G01 alanındaki değer 1 ise say 1 alanında saymalı P ise Say P alanında saymalı... say ile başlayan alanlarda sadece g ile başlayan alandaki değerlerin kaçar tane olduğu lazım bana...mehmetdemiral hocam gayet güzel anlamış ve çözüm bulmuş.... Ama hakketten çok uzun bir yol... aylık puantajlarda kullanacağımdan biraz zorlanacağım.... Sanki daha kolay bir şekilde çözülmesi gerekir diye düşünüyorum... hiç bir programcı bu kadar uzun bir çözüm bulmaz gibime geliyor... ama çözüm çözümdür... teşekkürler....


ekremzeki, 22-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
21/09/2017,23:03
Çözüldü 
Aslında çok da zor değil, bir kere yazılmışı elinizde olduktan sonra her alan için sadece tırnak içindeki değeri değiştireceksiniz. Bunu değişkenle yapıp her değer için değişken atarsanız da işiniz daha kolaylaşır. Gördüğüm kadarıyla o bilgiye sahipsiniz zaten.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Sorguda Veri Sayma İşlemi ertans 10 314 25/08/2017, 16:34 ertans
Çözüldü Faklı Değerleri Sayma Hk. serkan1985 3 355 17/05/2017, 14:06 serkan1985
Çözüldü Firmaya göre Ödeme Şekli ayrımı ile Toplam değerleri form üzerinde gösterme metınaycıcek 4 668 12/01/2017, 23:27 metınaycıcek
Çözüldü kayıtlar arası koşula göre sayma ve eksiltme safakben 10 945 07/01/2017, 17:17 safakben
Çözüldü sütunlardaki değerleri birbiriyle kombinasyon yapma hbal09 3 371 30/12/2016, 14:23 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.