Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
02/02/2012 22:38
Konu Sahibi
e_force29
Yorumlar
7
Okunma
2547
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

e_force29

Üye
Üye
 34
8
2
25/11/2011
0
Amasya
Ofis 2007
26/04/2018,04:36
Çözüldü 
merhaba açılan metin kutusu ve tarihler arası sorgu yapmaya çalıştım olmadı.. raporlarda ayrı ayrı yapmıştım, onun yerine açılır kutu ve tarihlerden seçerek gitmek istiyorm. bakabilir misiniz? sorguyu raporlar formundan sorucaz.. teşekkür ederim..

Ek Dosyalar
KABAHATLER KAYIT3.rar
[229.03 KB]



Kullanici Avatari

iscinar

İsmail ÇINAR
Onursal Üye
İS.... ÇI....
 46
878
30/05/2011
284
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
Dün,23:35
Çözüldü 
Sn.e_force29

Ne yapmak istediğinizi tam olarak anlamakla birlikte anladığım kadarıyla bir şeyler anlatmaya çalışayım.

Önceki sorunuzda yazdığım gibi sorgulara ölçüt olarak metin kutularının adını yazın.
Örneğin raporlarınızın kayıt kaynağı olan sorgularda ölçüt olarak aşağıdaki kodu kullanın

Visual Basic Code
[Formlar]![RAPORLAR]![Açılan Kutu40]


Açılır kutunuzun kaynağına

Visual Basic Code
SELECT [SUÇ TÜRÜ FİİLİ].[SUÇ TÜRÜ FİİLİ]
FROM [SUÇ TÜRÜ FİİLİ];

Sütun Sayısı : 1
Sütun Genişlikleri:2
Şeklinde değiştirip deneyin.

Mevcut yapınıza dokunmadan bu şekilde bir düzenleme aklıma geldi.


Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)

Kullanici Avatari

e_force29

Üye
Üye
 34
8
2
25/11/2011
0
Amasya
Ofis 2007
26/04/2018,04:36
Çözüldü 
süpersin hocam tamamdır. yalnız mesala herhangi biri boş bırakıldığında tüm verileri listelemesi mümkünmü? yoksa bu şekilde mi olması gerekiyor.



Kullanici Avatari

iscinar

İsmail ÇINAR
Onursal Üye
İS.... ÇI....
 46
878
30/05/2011
284
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
Dün,23:35
Çözüldü 
Herhangi biri derken Açılan kutuyu kast ediyorsanız

Visual Basic Code
Like "*" & [Formlar]![RAPORLAR]![Açılan Kutu40] & "*"

deneyin.

Ancak Her rapor için ayrı srogu yapmışsınız bu şekilde yaptığınızda açtığınız bir rapora her suçun bilgileri gelecektir.

Çok fazla inceleme imkanım olmadı ama tek rapor kullanarak rapor başlığını da sorgudan almayı deneyebilirsiniz diye düşünüyorum. Ben bir çok raporumu bu şekilde hazırlıyorum.


Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)

Kullanici Avatari

iscinar

İsmail ÇINAR
Onursal Üye
İS.... ÇI....
 46
878
30/05/2011
284
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
Dün,23:35
Çözüldü 
Örnek verecek olursak
aşağıdaki kodları kullanarak yeni bir sorgu hazırlayıp; Tek bir raporun kaynağına bu sorguyu gösterin.
Başlık olarak ekleyeceğiniz Metin Kutusuna kaynak olarak SUCTURU'nü gösterin
Açılır kutudan seçtiğiniz kritere göre raporun başlığı değişecektir.
Bu sayede Raporlar Formunuzda çok fazla Butondan kurtulabilirsiniz.
Bu şekilde tek sıkıntı Kriter seçmediğinizde olur onun için de aynı sorguyu kullanarak Tümünü görüntüleyeceğiniz bir rapor açabilirsiniz. (Başka bir yolu varsa üstadlarımdan özür dilerim.)

Visual Basic Code
SELECT [KABAHATİ İŞLEYENİN].[SIRA NO], [KABAHATİ İŞLEYENİN].[TÜRÜ FİİLİ], [KABAHATİ İŞLEYENİN].TARİHİ, [KABAHATİ İŞLEYENİN].YERİ, [KABAHATİ İŞLEYENİN].[ADI VE SOYADI], [KABAHATİ İŞLEYENİN].[BABA ADI], [KABAHATİ İŞLEYENİN].[TC KİMLİK NO], [KABAHATİ İŞLEYENİN].[DOĞUM TARİHİ], [KABAHATİ İŞLEYENİN].[UYGULANAN İDARİ YAPTIRIM], [TÜRÜ FİİLİ] & " RAPORU" AS SUCTURU
FROM [KABAHATİ İŞLEYENİN]
WHERE ((([KABAHATİ İŞLEYENİN].[TÜRÜ FİİLİ])=[Formlar]![RAPORLAR]![Açılan Kutu40]));


Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)

Kullanici Avatari

iscinar

İsmail ÇINAR
Onursal Üye
İS.... ÇI....
 46
878
30/05/2011
284
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
Dün,23:35
Çözüldü 
(02/02/2012, 23:23)e_force29 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: süpersin hocam tamamdır. yalnız mesala herhangi biri boş bırakıldığında tüm verileri listelemesi mümkünmü? yoksa bu şekilde mi olması gerekiyor.

Sn.e_force29
Son durum hakkında geri dönüş yapmadınız.
Sorun çözüldüyse konu taşınsın.
Lütfen geri bildirimde bulunun.


Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Listeye Veri Ekleme Ve Listeye Bağlı Sorgu Oluşturma. karaca10 8 242 03/06/2018, 14:55
Son Yorum: karaca10
Çözüldü Tablolar Arası Sorguyla Toplam Ve Fark İşlemi Yapma Hk. Mr.Midnight 4 119 28/05/2018, 17:16
Son Yorum: Mr.Midnight
Çözüldü İiçe Seçimi Uygulamasında Hata. fascioğlu 6 197 25/05/2018, 15:21
Son Yorum: Seruz
Çözüldü Sorgu'yu Veri Tabanına Kaydetme firtina 4 173 17/05/2018, 19:11
Son Yorum: firtina
Çözüldü Açılan Formda Kayıtlar Arası İleri Geri Gidemiyorum sidd 16 286 16/05/2018, 10:17
Son Yorum: sidd

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.