Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
28/02/2009 13:27
Konu Sahibi
Nurullah_Serdar
Yorumlar
22
Okunma
7050
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 2 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 4/5 - 2 oy
Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar


 37
 568
 21
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 09/10/2018,12:51
Çözüldü 
hazırladığım veritabanını ağ üzerinden DAO ile kullanmak istiyorum. bunun için öncelikle ağ üzerinde görülebilen d dizinine tabloların olduğu veritabanını yerleştirdim. hazırladığım formlar raporlar vs olan veratabanı dosyamı tabloların olduğu veritabanına dao yöntemi ile bağlayarak veri işleme yapmak ve bunu ağ üzerindeki diğer bilgisayarlar ilede yapmak istiyorum. fakat adresini girdiğim halde " object Required" diye bir hata veriyor ve tabloların bulunduğu veritabanı adresimi kabul etmiyor. bununla ilgili değişik örnekler var sitede ancak ben bu sorunumu halledecek bir örnek bulamadım. ayrıcı neden dao da ado değil derseniz kullandığımız bilgisayarlardan kaynaklanıyor sanırım ado ya izin vermiyor. " sınıf Kaydedilmemiş" (connection komutunun olduğu satırda) uyarısı veriyor. kendi bilgisayarımdan ıp adresi ile kendi bilgisayarımdaki bir dosyaya bağlanamıyormuyum? dosya adını direkt yol olarak yazdığım halde bile aynı hatayı veriyor.


İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar


 37
 568
 21
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 09/10/2018,12:51
Çözüldü 
Private Sub BUL_Click()
Dim rst As DAO.Recordset
Dim dbs

dbs = "\\10.73.77.67\PBSDAO\veriler.mdb"
Set rst = dbs.OpenRecordset("SELECT * FROM anatablo WHERE anatablo.sicili=" & Me.sicilbul)

benim bağlantı için kullandığım kodlar bunlar. komutta geçen ıp benim bilgisayarımın ip si .dosya yolunu direkt yazıncada aynı hatayı veriyor


İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

Bilgisayarcı


 Belirtilmemiş
 658
 34
 29/01/2008
410
 Antalya
 
 Ofis 2003
 01/11/2011,15:17
Çözüldü 
paylaşıma açık mı o yol?
bu arada ne garip bi ip adresi o. çok mu büyük sizin şirket.


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar


 37
 568
 21
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 09/10/2018,12:51
Çözüldü 
yol paylaşıma açık. o yüzden orayı tercih ettim zaten. kendi formlarımın olduğu veritabanını da aynı dizine attım aynı hatayı veriyor.
emniyete ait bir ip.


İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

mehmetdemiral


ME.... DE....
 53
 4.912
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 11/10/2018,02:06
Çözüldü 
Projede ADO referansı yüklü mü? Genelde bahsettiğiniz hataya ben ADO referansı yüklü değilse veya DAO referansı onun üstünde yer alıyorsa rastladım.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar


 37
 568
 21
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 09/10/2018,12:51
Çözüldü 
ADO 2,8 üstte DAO3,6 altında hocam. ben veritabanı adı olarak varsayılan veri tabanı nı seçtiğim takdirde (currentdb) sorunsuz çalışıyor. buraya kadar bir problem yok. ben fikrimi değiştirip te tabloları ayrı bir veritabanından kullanmaya karar verince bu sefer dediğim hatayı verdi.
ben bunu bu şekilde değilde
bağlı tablo kullanarak yapsam ve yene dao yöntemi ile kayıtlarıma ulaşsam düzenlesem vs. aynı işlevselliği sağlarmı bana hocam. yoksa dao kullanmanın hiçbir avantajı olmazmı..
bunu kendi bilgisayarında çok basit bir örnekle yapabilecek bir arkadaşım varsa ve gönderirse çok müteşekkir olurum.


İyiki Varsın Access Img-grin


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Access Form Üzerinden Bilgisayarda Yüklü Bir Programı Açmak Oğuz Türkyılmaz 12 262 28/09/2018, 18:31
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Formdan Web Sitesine Bağlantı ozcanadali 4 119 21/09/2018, 17:16
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Form Üzerinden Filtreleme Kaldırma mustinba 1 87 31/08/2018, 21:40
Son Yorum: mustinba
Çözüldü Ağdaki Access Veritabanına Yavaş Bağlantı Sorunu patron4545 8 402 13/07/2018, 14:21
Son Yorum: mehmetdemiral
Çözüldü Form üzerinden boş veritabanı oluşturma bibib 5 241 24/06/2018, 10:43
Son Yorum: bibib

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444