Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
09/02/2010 10:41
Konu Sahibi
farukpoyraz
Yorumlar
13
Okunma
5478
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

farukpoyraz

Aktif Üye
Aktif Üye
 34
 81
 6
 18/08/2009
0
 Ankara
 
 Ofis 2007
 12/03/2010,10:47
Çözüldü 
Günaydın Herkese,

Access da yapmış olduğum program sona erdi ve ben bunu ağ üzerinden bir kaç kişiye kullandırmak istiyorum.Bu kişiler yapmış olduğum sisteme bilgi girişi yapacaklar. Sağlıklı bir şekilde kullanımda sıkıntı olmaması için yapmam gerekenleri bana anlatabilirmisiniz?anlayacağım şekilde anlatırsanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler...


farukpoyraz, 18-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

silka

Aktif Üye
Aktif Üye
ME.... GÖ....
 37
 136
 29
 01/11/2008
20
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 07/05/2018,13:55
Çözüldü 
aynı olayı bende kullanıyorum. Ben kendi yaptığımı anlatıym. İlk önce veritabanını böleceksin. Veriler ayrı bir dosya formların, sorguların ve raporların olduğu kısım ayrı bir dosya oluyor. Daha sonra iki adet Access dosyası elde ediyorsun. Hangi klasör ve hangi bilgisayar üzerinden kullanacaksan ikisini de oraya kesip yapıştır. Daha sonra formların bulunduğu Access dosyasını shift tuşuna basarak tasarım görünümünde aç. Tabloları seç ve bağlı tablo yöneticisinden tabloların olduğu dosyayı seçerek işlemi bitir. En son olarak ta programın kullanılacağı bütün bilgisayarlarda formların olduğu dosyayı kısayol oluştur. Herkes kullanır böylece. (Yukarıdaki gibi yapmanın amacı veri akışında sorun olmasın diyedir. ) Bu olayı da sağolsun buradaki hocalarımdan öğrendim



Kullanici Avatari

farukpoyraz

Aktif Üye
Aktif Üye
 34
 81
 6
 18/08/2009
0
 Ankara
 
 Ofis 2007
 12/03/2010,10:47
Çözüldü 
Tabloları seç bölümüne kadar tamam peki tabloları formların olduğun yerden sildik nerden tabloları seçeceğim anlamadım?


farukpoyraz, 18-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

silka

Aktif Üye
Aktif Üye
ME.... GÖ....
 37
 136
 29
 01/11/2008
20
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 07/05/2018,13:55
Çözüldü 
zaten veritabanını böldüğünde tabloları bağlı yapıyor tablolar senin formlarının olduğu yerde kalıyor fakat ordan tablolar ile ilgili işlem yapılmıyor. Kısayol gibi bişey yapıyor anlayacağın formların olduğu yere. Sen kısayolunu güncelleştirmek için tabloların 1 tanesini sağ tıklayıp bağlı tablo yöneticisini seçeceksin. ordan güncelleyeceksin. Access kaç kullanıyorsun.



Kullanici Avatari

farukpoyraz

Aktif Üye
Aktif Üye
 34
 81
 6
 18/08/2009
0
 Ankara
 
 Ofis 2007
 12/03/2010,10:47
Çözüldü 
2007 kullanıyorum. bağlı tablo oluşturarak veri kaynağına bağla diycem ozaman. formdaki accessa tablolar bağlı olarak gelecek dimi? bide Access bilgisayarda olmadan bunu kullanayızız dimi?


farukpoyraz, 18-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

silka

Aktif Üye
Aktif Üye
ME.... GÖ....
 37
 136
 29
 01/11/2008
20
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 07/05/2018,13:55
Çözüldü 
Evet tablolar bağlı olarak gelecek. Access kurulu olmadan kullanamazsın bildiğim kadarıyla. Sen sadece diğer bilgisayarlara formların bulunduğu Access dosyasını kısayol atacaksın o kadar. Umarım anlatabilmişimdir.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Raporda Kullanıcı Id Yerine Ad Ve Soy Adını Nasıl Gösterebilirim. 001hacker 2 75 18/09/2018, 18:07
Son Yorum: 001hacker
Çözüldü Outlooktan ve Gmailden gelen mesajları accesse nasıl alabiliriz ates2014 7 1.296 05/09/2018, 22:19
Son Yorum: ates2014
Çözüldü Ağda Dosyayı Çoklu Kullanıcı İle Paylaşmak m_demir 6 195 17/08/2018, 15:42
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Açılan Kutuda Çoklu Sütun Arama Kodu ielmacilar 2 136 24/07/2018, 17:39
Son Yorum: ielmacilar
Çözüldü Açılır Menünün Altform Üzerinde Açılması MURAT42 1 229 20/06/2018, 10:16
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.