Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
30/11/2009 23:15
Konu Sahibi
laz_asim
Yorumlar
8
Okunma
2734
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

laz_asim

Üye
 59
 4
 5
 23/05/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2013 Tr. 64 Bit
 Dün,21:29
Çözüldü 
Değerli arkadaşlar, ekde örnek olarak gönderdiğim veri tabanında, açılan kutu içerisinden seçeğim bir müşterinin, aynı anda müşteri adı ve ülke kodununun gösterilmesini nasıl sağlarım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.


laz_asim, 23-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ayhan2122

Uzman
 41
 26
 680
 30/10/2008
451
 -
 
 Ofis 2003
 26/07/2018,20:20
Çözüldü 
Sn laz_asim;
Eklediğiniz örneği 2003 formatında yükleseydiniz keşke. Böylece örneğiniz üzerinde cevap verebilirdim.
Verdiğiniz bilgilerden anladığım kadarıyla :
Diyelimki AçılanKutunuzun adı "Açılan Kutu12" dir ve "Metin13" adında bir metin kutunuz var.
Açılan_Kutu56'da 3. sütundaki veriyi Metin13 eklemek için sayfasına şunu yazın:

Kod:
Private Sub Açılan_Kutu56_AfterUpdate()
Metin3=Açılan_Kutu56.Column(2)
End Sub


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
Me.... De....
 53
 218
 4.924
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 17/01/2019,21:36
Çözüldü 
Sevgili Ayhan unutmuş sanırım. Ben hatırlatayım. Bu kodun çalışabilmesi için açılan kutunuzun birden çok sütunlu olması, görüntülenmesini istemediğiniz sütunların boyutlarının da 0cm (sıfır santim) olarak görünmez yapılması gerekir. Bununla ilgili çok ayrıntılı bir anlatım yapmıştım. Aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

Açılan kutulardan Dlookup olmadan veri getirme


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
Me.... De....
 53
 218
 4.924
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 17/01/2019,21:36
Çözüldü 
Tabii bu arada benim mevcut örneği görmemiş olmamdan kaynaklanan bir Fransız kalma durumu da olabilirImg-grin)) Çünkü bir örnek sözü geçmiş ama örnek ortada yok..


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

laz_asim

Üye
 59
 4
 5
 23/05/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2013 Tr. 64 Bit
 Dün,21:29
Çözüldü 
Arkadaşlar örneği 2003 Versiyonu olarak yeniden gönderdim, tekrar bakarsanız çok memnun olurum.


laz_asim, 23-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
Me.... De....
 53
 218
 4.924
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 17/01/2019,21:36
Çözüldü 
Sayın laz_asim
Bu kadar anlatımdan, yol göstermeden ve örnekten sonra hala bizim yapmamızı mı bekliyorsunuz? Ben de sizin araba sürmeyi öğrenmeniz için eğitim verip tam direksiyonu size vermiştim. Ama sanırım siz ilk durakta inip buraya sizi getirmemizi sağlamak ve asıl işinize gitmek derdindesiniz. Yanılıyor muyum? İnşallah yanılmıyorumdur. Bu kadar kolay bir şeyi lütfen siz yapar mısınız? İşin kolayına kaçmayın lütfen. Eğer yaparsanız çok çok zevk alacaksınız. Zaten sizi Access'e bağlayacak şey de budur. Zevk almak...


İnadına, ille de Accesstr.net...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sorguda Açılan Kutu access acemisi 29 461 11/01/2019, 08:05
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Etikete Tıkladığımda Açılan Forma Etiketin Numarasını Nasıl Getiririm. Oğuz Türkyılmaz 16 260 30/12/2018, 03:10
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Açılan Kutudaki Seçime Bağlı Olarak Raporun Güncellenmesi alimadam 4 211 28/12/2018, 15:49
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Toplu Ekleme Ara Değer Problemi hbal09 4 115 26/12/2018, 14:50
Son Yorum: hbal09
Çözüldü Açılan Kutu Ya Birden Çok Değişken Eklemek sabahattinpekacar 10 495 24/12/2018, 17:18
Son Yorum: sabahattinpekacar

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.