Açılan kutudan değer atamak
Tarih
30/11/2009 23:15
Konu Sahibi
laz_asim
Yorumlar
8
Okunma
2241
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



laz_asim
Üye
Kullanici Avatari
Üye
5
4
23/05/2009
0
İstanbul
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
25/12/2016,23:13
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Değerli arkadaşlar, ekde örnek olarak gönderdiğim veri tabanında, açılan kutu içerisinden seçeğim bir müşterinin, aynı anda müşteri adı ve ülke kodununun gösterilmesini nasıl sağlarım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.


Ek Dosyalar
.rar   DENEME 2003.rar (Dosya Boyutu: 32,18 KB / İndirme Sayısı: 25)
laz_asim, 23-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
Sn laz_asim;
Eklediğiniz örneği 2003 formatında yükleseydiniz keşke. Böylece örneğiniz üzerinde cevap verebilirdim.
Verdiğiniz bilgilerden anladığım kadarıyla :
Diyelimki AçılanKutunuzun adı "Açılan Kutu12" dir ve "Metin13" adında bir metin kutunuz var.
Açılan_Kutu56'da 3. sütundaki veriyi Metin13 eklemek için sayfasına şunu yazın:

Kod:
Private Sub Açılan_Kutu56_AfterUpdate()
Metin3=Açılan_Kutu56.Column(2)
End Sub


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,20:07
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sevgili Ayhan unutmuş sanırım. Ben hatırlatayım. Bu kodun çalışabilmesi için açılan kutunuzun birden çok sütunlu olması, görüntülenmesini istemediğiniz sütunların boyutlarının da 0cm (sıfır santim) olarak görünmez yapılması gerekir. Bununla ilgili çok ayrıntılı bir anlatım yapmıştım. Aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

Açılan kutulardan Dlookup olmadan veri getirme
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,20:07
Çözüldü 
Tabii bu arada benim mevcut örneği görmemiş olmamdan kaynaklanan bir Fransız kalma durumu da olabilirImg-grin)) Çünkü bir örnek sözü geçmiş ama örnek ortada yok..
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

laz_asim
Üye
Kullanici Avatari
Üye
5
4
23/05/2009
0
İstanbul
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
25/12/2016,23:13
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Arkadaşlar örneği 2003 Versiyonu olarak yeniden gönderdim, tekrar bakarsanız çok memnun olurum.


Ek Dosyalar
.rar   DENEME 2003.rar (Dosya Boyutu: 32,18 KB / İndirme Sayısı: 14)
laz_asim, 23-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,20:07
Çözüldü 
Sayın laz_asim
Bu kadar anlatımdan, yol göstermeden ve örnekten sonra hala bizim yapmamızı mı bekliyorsunuz? Ben de sizin araba sürmeyi öğrenmeniz için eğitim verip tam direksiyonu size vermiştim. Ama sanırım siz ilk durakta inip buraya sizi getirmemizi sağlamak ve asıl işinize gitmek derdindesiniz. Yanılıyor muyum? İnşallah yanılmıyorumdur. Bu kadar kolay bir şeyi lütfen siz yapar mısınız? İşin kolayına kaçmayın lütfen. Eğer yaparsanız çok çok zevk alacaksınız. Zaten sizi Access'e bağlayacak şey de budur. Zevk almak...
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Metin Denetimindeki ifadeye göre değer getirme Tolga Dursun 11 194 25/02/2017, 14:29 ozanakkaya
  Formumda açılan kutu içinde seçtiğim değere dayalı kayıt bul misak70 6 233 30/01/2017, 15:17 misak70
  açılan kutudaki veriyi rapora yansıtma hknct 2 109 25/01/2017, 19:25 hknct
  subform deger ve msgbox orhantanriverdi 4 125 24/01/2017, 05:18 orhantanriverdi
  İl / İlçe benzeri Açılan Kutuları birbiri ile ilişkilendirme Nasimi Isgandarov 6 264 17/01/2017, 11:19 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya