Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
28/08/2009 15:04
Konu Sahibi
yasinunal
Yorumlar
8
Okunma
3653
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 2 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 2 oy
Kullanici Avatari

yasinunal

Aktif Üye
Aktif Üye
 38
 122
 31
 19/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/07/2011,16:25
Çözüldü 
[/code]Arkadaşlar Merhaba

Accesste, girdiğim 2 saat arasındaki farkı vb kodları kullanarak hesaplayan bir zaman hesabı yapmak istiyorum. Zaman hesabı yapacağım alana tasarım görünümünde iken "güncelleştirme öncesindeki" kısıma kodları yazdım. Fakat 2 saati de yazmama rağmen alanda hiç bir hesaplama yapmadı. Alan bomboş. Acaba kodu yanlış yere mi yazdım ?
Ayrıca ilk defa vb kodu ile program yazıyorum. programda hata yapmışda olabilir miyim Sadd

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

http://rapidshare.com/files/272555510/AKM.mdb.html



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 18/09/2018,22:27
Çözüldü 
Bitiş zamanı metin kutusunun güncelleme sonrasında olay yordamına

Me.Aktif_Süre = Me.Başlangıç_Zamanı - Me.Bitiş_Zamanı

yazın. Aynı kodları geçerli olduğunda olayına da koyun. Bu arada aktif_süre metin kutusununu güncelleme öncesinde yazdığınız kodlar yanlış yere yazılmış gibi geliyor. Ne amaçla ordalar, açıklar mısınız?


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

yasinunal

Aktif Üye
Aktif Üye
 38
 122
 31
 19/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/07/2011,16:25
Çözüldü 
AktifSüre için yazdığım güncelleştirme öncesindeki kodlar çalışılmayan sürelerin düşürülmesi için hazırlanmış. Örneğin (09:00 - 09:10), (12:00-12:40), (15:00-15:10), (18:00-18:15) gibi paydos süresinin düşürülmesi için. Fakat sanırım burada da bir hatam var. Programda başlangıç ve bitiş sürelerinden sonra bu zamanları düş dediğimde program bunları direkt saat gibi algılıyor. BTŞ -(BŞL + #12:15:00 AM#) gibi halbuki burada benim istediğim Bitiş süresinden başlangıç zamanını çıkardıktan sonra ilave 15 dakika daha çıkarmak istiyorum Fakat program bunu otomatik saat gibi algılıyor.


yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 18/09/2018,22:27
Çözüldü 
Yukardaki kod sorunuzu çözdü mü? Önce bununla ilgili bilgi verin de sonra diğer problemlerinize geçelim. Önce aktif süre metin kutusundaki problemi halledelim de.....


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

yasinunal

Aktif Üye
Aktif Üye
 38
 122
 31
 19/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/07/2011,16:25
Çözüldü 
evet aktif süre metin kutusunda gözüküyor.


yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

yasinunal

Aktif Üye
Aktif Üye
 38
 122
 31
 19/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Peki vb kodları ile 2 saati birbirinden çıkarıp aradaki farktan yine belli bir süreyi nasıl çıkarabiliriz. Örneğin saat : 15:00 ile 16:00 arasındaki farkı aldık ve sonuç 01:00 saat kaldı ben yine bu süreden 00:10 dakika çıkarmak istiyorum. Bunu nasıl yapabiliriz yardımcı olur musunuz ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim Img-grin


yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Yedekleme Kodu kursun 3 99 01/09/2018, 11:30
Son Yorum: mehmetdemiral
Çözüldü Açılan Kutuda Çoklu Sütun Arama Kodu ielmacilar 2 134 24/07/2018, 17:39
Son Yorum: ielmacilar
Çözüldü Güvenlik Kontrol Kodu idrisy 2 184 03/07/2018, 02:44
Son Yorum: idrisy
Çözüldü İç İçe Iff Kodu Sorunu mcaratash 4 173 09/05/2018, 12:13
Son Yorum: mcaratash
Çözüldü Birden Fazla Geçerlilik Kuralı Yazmak muharremB 2 188 09/05/2018, 12:04
Son Yorum: muharremB

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.