Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
28/08/2009 15:04
Konu Sahibi
yasinunal
Yorumlar
8
Okunma
3490
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 2 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 2 oy

yasinunal

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
122
19/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
16/07/2011,16:25
Çözüldü 
[/code]Arkadaşlar Merhaba

Accesste, girdiğim 2 saat arasındaki farkı vb kodları kullanarak hesaplayan bir zaman hesabı yapmak istiyorum. Zaman hesabı yapacağım alana tasarım görünümünde iken "güncelleştirme öncesindeki" kısıma kodları yazdım. Fakat 2 saati de yazmama rağmen alanda hiç bir hesaplama yapmadı. Alan bomboş. Acaba kodu yanlış yere mi yazdım ?
Ayrıca ilk defa vb kodu ile program yazıyorum. programda hata yapmışda olabilir miyim Sadd

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

http://rapidshare.com/files/272555510/AKM.mdb.html


Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Bitiş zamanı metin kutusunun güncelleme sonrasında olay yordamına

Me.Aktif_Süre = Me.Başlangıç_Zamanı - Me.Bitiş_Zamanı

yazın. Aynı kodları geçerli olduğunda olayına da koyun. Bu arada aktif_süre metin kutusununu güncelleme öncesinde yazdığınız kodlar yanlış yere yazılmış gibi geliyor. Ne amaçla ordalar, açıklar mısınız?


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

yasinunal

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
122
19/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
16/07/2011,16:25
Çözüldü 
AktifSüre için yazdığım güncelleştirme öncesindeki kodlar çalışılmayan sürelerin düşürülmesi için hazırlanmış. Örneğin (09:00 - 09:10), (12:00-12:40), (15:00-15:10), (18:00-18:15) gibi paydos süresinin düşürülmesi için. Fakat sanırım burada da bir hatam var. Programda başlangıç ve bitiş sürelerinden sonra bu zamanları düş dediğimde program bunları direkt saat gibi algılıyor. BTŞ -(BŞL + #12:15:00 AM#) gibi halbuki burada benim istediğim Bitiş süresinden başlangıç zamanını çıkardıktan sonra ilave 15 dakika daha çıkarmak istiyorum Fakat program bunu otomatik saat gibi algılıyor.


yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Yukardaki kod sorunuzu çözdü mü? Önce bununla ilgili bilgi verin de sonra diğer problemlerinize geçelim. Önce aktif süre metin kutusundaki problemi halledelim de.....


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

yasinunal

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
122
19/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
16/07/2011,16:25
Çözüldü 
evet aktif süre metin kutusunda gözüküyor.


yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

yasinunal

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
122
19/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Peki vb kodları ile 2 saati birbirinden çıkarıp aradaki farktan yine belli bir süreyi nasıl çıkarabiliriz. Örneğin saat : 15:00 ile 16:00 arasındaki farkı aldık ve sonuç 01:00 saat kaldı ben yine bu süreden 00:10 dakika çıkarmak istiyorum. Bunu nasıl yapabiliriz yardımcı olur musunuz ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim Img-grin


yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Dlookup Kodu Hatası accessdelisi 3 134 14/10/2017, 07:52 accessdelisi
Çözüldü Cari baş harfine göre firma kodu oluşturma hakkında Gokcen Akan 25 1.061 14/07/2017, 08:32 Gokcen Akan
Çözüldü Aktifse Kodu Kullan... blue_wall 6 424 07/07/2017, 10:31 blue_wall
Çözüldü İyelik Eki Vba Kodu sadooo 5 284 23/06/2017, 00:05 idrisy
Çözüldü Ürün Sorgu Kodu Çalışmıyor U.ALTUN 9 569 15/05/2017, 17:13 U.ALTUN

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.