Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
17/04/2010 20:46
Konu Sahibi
fenerliilyas
Yorumlar
18
Okunma
7762
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
Kullanici Avatari

fenerliilyas

Aktivasyon Bekleyen
 29
 1
 7
 17/04/2010
 Belirtilmemiş
 
 Belirtilmemiş
 25/04/2010,21:52
Çözüldü 
Merhabalar ben Office 2007 kullanıyorum ve access'te bir veritabanı yaptım fakat öğrenmem gereken birşey oldğunu farkettim..Aritmetik işlem yapmasını bilmiyorum..

Toplam Tutar=Gelen tutar*Date
date dediğim windows günü istediğim şey gün ile gelen tutarın çarpılması..Gün geçtikçe ordaki toplam tutar rakamının değişmesi..Sizce yapılabilir bişi mi istiyorum??



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 477
 11.738
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,20:46
Çözüldü 
ekteki örneği inceleyiniz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

ercansahin

Uzman
Er.... ŞA....
 44
 69
 3.740
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/11/2018,13:27
Çözüldü 
Fenerli olarak kaybettiniz ama olsun, Sn sledgeab hocamın örneğinin yanısıra, Tarih Fonksiyonları konusunu iyice okuyunuz..


(Fener bölümü şaka tabiiImg-grin)



Kullanici Avatari

canpinartolga

Üye
 39
 0
 19
 27/01/2010
0
 Adana
 
 Ofis 2003
 17/04/2011,15:53
Çözüldü 
elinize sağlık


canpinartolga, 27-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

fenerliilyas

Aktivasyon Bekleyen
 29
 1
 7
 17/04/2010
 Belirtilmemiş
 
 Belirtilmemiş
 25/04/2010,21:52
Çözüldü 
Hocam ellerinize sağlık ama aslında problem ben bu yazdığınız kodu Accessin neresinde yazmam gerekiyorImg-grin) yani bu çarpma işlemi gibi.Bana yolladığınız Access tam istediğim gibi ancak...Nerede yazılcağını bilmiyorumImg-cray



Kullanici Avatari

ercansahin

Uzman
Er.... ŞA....
 44
 69
 3.740
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/11/2018,13:27
Çözüldü 
Sn sledgeab hocamın örneğini incelediğinizde, Metin0, Metin2 ve Metin4 alanlarını göreceksiniz. Bunlardan
Metin0 (TUTAR alanı),
Metin2 (GÜN alanı) kaynağı =Date()
ve
Metin4 (SONUÇ alanı) kaynağı =[Metin0]*(Format([Metin2];"dd")) olarak belirlenmiştir.

Metin2 alanındaki tarihten Format([Metin2];"dd")) fonksiyonu ile gün çıkartılmaktadır.
Devamında da =[Metin0]*(Format([Metin2];"dd")) ile Metin0 kutusuna yazdığınız Tutar ile Gün çarpılmaktadır.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Alt Formda Kayıt Gezinti Çubuğunu Nasıl Gizlerim. Oğuz Türkyılmaz 2 71 17/01/2019, 14:01
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Metin Kutusunda Hesaplama Formülü Nasıl Uygulanır. Oğuz Türkyılmaz 2 111 15/01/2019, 21:47
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Formda Etikete Tıklandığında Tabloya Kayıtlı Değerler Mesajbox'ta Nasıl Gösterilir. Oğuz Türkyılmaz 8 221 15/01/2019, 15:22
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Ms Access Excel Veri Alma Sorunu / Ms Access Import Data hakkih 13 1.717 10/01/2019, 21:40
Son Yorum: hakkih
Çözüldü Formdaki Butonlara İlişkisiz Tablodaki Ürünleri Atama Nasıl Yapılır. Oğuz Türkyılmaz 28 714 04/01/2019, 14:57
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.