Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
17/04/2010 20:46
Konu Sahibi
fenerliilyas
Yorumlar
18
Okunma
7675
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
Kullanici Avatari

fenerliilyas


 28
 7
 1
 17/04/2010
 Belirtilmemiş
 
 Belirtilmemiş
 25/04/2010,21:52
Çözüldü 
Merhabalar ben Office 2007 kullanıyorum ve access'te bir veritabanı yaptım fakat öğrenmem gereken birşey oldğunu farkettim..Aritmetik işlem yapmasını bilmiyorum..

Toplam Tutar=Gelen tutar*Date
date dediğim windows günü istediğim şey gün ile gelen tutarın çarpılması..Gün geçtikçe ordaki toplam tutar rakamının değişmesi..Sizce yapılabilir bişi mi istiyorum??



Kullanici Avatari

ozanakkaya


OZ.... AK....
 41
 11.399
 467
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,13:20
Çözüldü 
ekteki örneği inceleyiniz.


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar(Dosya Boyutu: 6,54 KB / İndirme Sayısı: 109)
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

ercansahin


ER.... ŞA....
 44
 3.739
 69
 14/11/2008
 Ankara
 
 Ofis 2010 32 Bit
 03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Fenerli olarak kaybettiniz ama olsun, Sn sledgeab hocamın örneğinin yanısıra, Tarih Fonksiyonları konusunu iyice okuyunuz..


(Fener bölümü şaka tabiiImg-grin)



Kullanici Avatari

canpinartolga


 38
 19
 0
 27/01/2010
0
 Adana
 
 Ofis 2003
 17/04/2011,15:53
Çözüldü 
elinize sağlık


canpinartolga, 27-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

fenerliilyas


 28
 7
 1
 17/04/2010
 Belirtilmemiş
 
 Belirtilmemiş
 25/04/2010,21:52
Çözüldü 
Hocam ellerinize sağlık ama aslında problem ben bu yazdığınız kodu Accessin neresinde yazmam gerekiyorImg-grin) yani bu çarpma işlemi gibi.Bana yolladığınız Access tam istediğim gibi ancak...Nerede yazılcağını bilmiyorumImg-cray



Kullanici Avatari

ercansahin


ER.... ŞA....
 44
 3.739
 69
 14/11/2008
 Ankara
 
 Ofis 2010 32 Bit
 03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Sn sledgeab hocamın örneğini incelediğinizde, Metin0, Metin2 ve Metin4 alanlarını göreceksiniz. Bunlardan
Metin0 (TUTAR alanı),
Metin2 (GÜN alanı) kaynağı =Date()
ve
Metin4 (SONUÇ alanı) kaynağı =[Metin0]*(Format([Metin2];"dd")) olarak belirlenmiştir.

Metin2 alanındaki tarihten Format([Metin2];"dd")) fonksiyonu ile gün çıkartılmaktadır.
Devamında da =[Metin0]*(Format([Metin2];"dd")) ile Metin0 kutusuna yazdığınız Tutar ile Gün çarpılmaktadır.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Veritabanına 2 Farklı Kullanıcı Birbirinden Bağımsız Aynı Anda Nasıl Kayıt Yapar Oğuz Türkyılmaz 11 239 02/10/2018, 16:34
Son Yorum: Allback
Çözüldü Access 2010 Veri Tabanı Bölücü İşlemi Nasıl Yapılıyor. Oğuz Türkyılmaz 2 78 29/09/2018, 13:32
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Raporda Kullanıcı Id Yerine Ad Ve Soy Adını Nasıl Gösterebilirim. 001hacker 2 102 18/09/2018, 18:07
Son Yorum: 001hacker
Çözüldü Metin Kutusunda Ms Word Yasla Fonksiyonu Nasıl Kullanılabilir Oğuz Türkyılmaz 3 88 17/09/2018, 16:14
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Outlooktan ve Gmailden gelen mesajları accesse nasıl alabiliriz ates2014 7 1.322 05/09/2018, 22:19
Son Yorum: ates2014

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444