Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
17/04/2010 20:46
Konu Sahibi
fenerliilyas
Yorumlar
18
Okunma
7235
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy

fenerliilyas

Üye
Kullanici Avatari
Üye
7
1
17/04/2010
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
25/04/2010,21:52
Çözüldü 
Merhabalar ben Office 2007 kullanıyorum ve access'te bir veritabanı yaptım fakat öğrenmem gereken birşey oldğunu farkettim..Aritmetik işlem yapmasını bilmiyorum..

Toplam Tutar=Gelen tutar*Date
date dediğim windows günü istediğim şey gün ile gelen tutarın çarpılması..Gün geçtikçe ordaki toplam tutar rakamının değişmesi..Sizce yapılabilir bişi mi istiyorum??


fenerliilyas, 17-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.797
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
ekteki örneği inceleyiniz.


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar (Dosya Boyutu: 6,54 KB / İndirme Sayısı: 108)
Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/09/2017,13:09
Çözüldü 
Fenerli olarak kaybettiniz ama olsun, Sn sledgeab hocamın örneğinin yanısıra, Tarih Fonksiyonları konusunu iyice okuyunuz..


(Fener bölümü şaka tabiiImg-grin)


Cevapla

canpinartolga

Üye
Kullanici Avatari
Üye
19
0
27/01/2010
0
Adana
Ofis 2003
17/04/2011,15:53
Çözüldü 
elinize sağlık


canpinartolga, 27-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

fenerliilyas

Üye
Kullanici Avatari
Üye
7
1
17/04/2010
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
25/04/2010,21:52
Çözüldü 
Hocam ellerinize sağlık ama aslında problem ben bu yazdığınız kodu Accessin neresinde yazmam gerekiyorImg-grin) yani bu çarpma işlemi gibi.Bana yolladığınız Access tam istediğim gibi ancak...Nerede yazılcağını bilmiyorumImg-cray


fenerliilyas, 17-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/09/2017,13:09
Çözüldü 
Sn sledgeab hocamın örneğini incelediğinizde, Metin0, Metin2 ve Metin4 alanlarını göreceksiniz. Bunlardan
Metin0 (TUTAR alanı),
Metin2 (GÜN alanı) kaynağı =Date()
ve
Metin4 (SONUÇ alanı) kaynağı =[Metin0]*(Format([Metin2];"dd")) olarak belirlenmiştir.

Metin2 alanındaki tarihten Format([Metin2];"dd")) fonksiyonu ile gün çıkartılmaktadır.
Devamında da =[Metin0]*(Format([Metin2];"dd")) ile Metin0 kutusuna yazdığınız Tutar ile Gün çarpılmaktadır.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Envanter - Demirbaş Kayıt Programı [Bilgi İşlem Departmanı İçin] zlatan.ibo 3 2.397 09/09/2017, 14:34 anlezgn
Çözüldü Veritabanında Tıklanan Düğmenin Adı Yada Değerini Tabloya Nasıl Aktarabilirim cemre1970 2 249 03/06/2017, 22:11 cemre1970
Çözüldü Ms Access Excel Veri Alma Sorunu / Ms Access Import Data hakkih 12 944 26/05/2017, 17:17 ozanakkaya
Çözüldü Access 2003 De Yapılan Dosyanın Access 2010 Da Çalıştırılması Kullanıcı Güvenlik Prob keskin78 9 617 14/05/2017, 14:54 keskin78
Çözüldü Form İçinde İşlem Hk. ALTANs 2 261 23/04/2017, 14:45 atoz112

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.