Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
06/09/2011 10:47
Konu Sahibi
gam_zede
Yorumlar
7
Okunma
2161
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

gam_zede

Üye
Kullanici Avatari
Üye
G.... K....
14
2
25/08/2011
0
Ankara
Ofis 2007
16/09/2011,10:08
Çözüldü 
Bir Access formunda zorluk ve sıklık seçeneklerine göre kategori belirlemek için koşul oluşturmam gerek böyle bir özellik var mıdır access'de?


resim

Yalnızlık, senin kadar uzakta değil artık.. Şah damarımın yakınlığı kadar içimde !

GAM ZEDE
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
Dün,09:01
Çözüldü 

Visual Basic Code
IF şart_sınama THEN
   ' şart doğruysa işlenecek kodlar
ELSE
   ' şart yanlışsa işlenecek kodlar
END IF


kabaca bu şekilde sınama yapabilirsiniz. Tam olarak istediğiniz şeyi belirtirseniz ona göre cevap yazabiliriz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

gam_zede

Üye
Kullanici Avatari
Üye
G.... K....
14
2
25/08/2011
0
Ankara
Ofis 2007
16/09/2011,10:08
Çözüldü 
Mesela şöyle; zorluk ve sıklık seçenekleri var. Zorluk 1 seçiliyor, sıklık 2. Bu seçim sonucunda hata kategorisini otamatik olarak c yazılması lazım. Daha önce sormuş olduğum örnekteki başka bir problem burada sorun farklı olduğu için forum kuralları gereği farklı konu açtım.


resim

Yalnızlık, senin kadar uzakta değil artık.. Şah damarımın yakınlığı kadar içimde !

GAM ZEDE
Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Altın Üye
M.... Y....
1.435
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
16/10/2017,18:10
Çözüldü 
Formunuzun on current kısmına geçerli olduğunda kısmına

IF ZORLUK=1 and SIKLIK=2 THEN
HATAKATEGORI="C"
ELSE
HATAKATEGORI="X"
END IF


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

gam_zede

Üye
Kullanici Avatari
Üye
G.... K....
14
2
25/08/2011
0
Ankara
Ofis 2007
16/09/2011,10:08
Çözüldü 
Ama bu 1-2 kombinasyonu gibi 100 tane daha kombinasyon var her biri için ayrı ayrı mı yapacağım bu işi?


resim

Yalnızlık, senin kadar uzakta değil artık.. Şah damarımın yakınlığı kadar içimde !

GAM ZEDE
Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Altın Üye
M.... Y....
1.435
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
16/10/2017,18:10
Çözüldü 
ozaman iç içe ifler kullanman gerekli bazen 6-7 tane if kullandığımız olur.

IF ZORLUK=1 THEN
IF SIKLIK=2 THEN
HATAKATEGORI="C"
END IF
ELSE
HATAKATEGORI="X"
END IF


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Kayıtlarda Gezerken Dlookup Nasıl Çalıştırılır? ogzcntrk 10 405 19/10/2017, 09:14 ogzcntrk
Çözüldü Formdaki Değerlere Göre Raporu Listeleme husem 7 252 01/10/2017, 21:44 ozanakkaya
Çözüldü Raporda Satırbaşı Nasıl Eklenir. furens 3 103 22/09/2017, 09:49 furens
Çözüldü Form Üzerinden Tablodaki Satış Koduna Ait Verileri İskonta Oranına Göre Güncelle husem 2 155 30/08/2017, 15:51 husem
Çözüldü Access İçine Bat Dosyası Nasıl Yerleştirebilirim. mtorcu 10 395 28/08/2017, 11:03 mehmetdemiral

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.