Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
16/10/2009 14:28
Konu Sahibi
ancyra
Yorumlar
3
Okunma
1753
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

ancyra

Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
60
01/07/2009
Kayseri
Ofis 2003
16/06/2010,10:59
Çözüldü 
Oluşturduğum 2 formdan birinde firma kaydı diğerinde de akipman kaydı yaptırıyorum. Tek sorun Ekipman kaydını yaptırırken bir butonla kayıtlı firmlardan firma seçmek ve seçtiğim firmanın bilgilerinin label ile ekipman formunda görülmesini istiyorum ama çok uğraştım bir mantık oluşturamadım???


Cevapla

Seruz

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.550
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
Ofis XP
01/10/2017,22:09
Çözüldü 
Bu konuda sizin için en iyi çözüm Açılan Kutu (ComboBox) kullanmaktır.
Forumda bununla ilgili bir çok örnek bulabilirsiniz.

Yapamazsanız lütfen örneğinizi ekleyin, yardımcı oluruz.
Mesela şu konu işinize yarayabilir.

Açılan kutudaki seçime göre formdaki metin kutularına bilgi getirme (Dlookup olmadan)


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

ancyra

Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
60
01/07/2009
Kayseri
Ofis 2003
16/06/2010,10:59
Çözüldü 
Teşekkür cevap için. Şöle çözdüm:
Firma seç butonuyla açtığım formda seç butonu ile tabloda seçili alanın bilgilerini ekipman formuna aktardım.

butonun altına şunları yazdım
frmekipman.lbfirma.text=grdfirmaV.GetFocusedRowCellValue("firma")
frmekipman.lbfirmayetkili.text=grdfirmaV.GetFocusedRowCellValue("firmayetkili")
.....
me.close()
ile formu kapattım.


Cevapla

syılmaz67

Üye
Kullanici Avatari
Üye
24
3
13/10/2009
0
Zonguldak
Ofis 2003
10/06/2010,23:30
Çözüldü 
sayın anycra,önce açılır kutu oluştur,ve firmaların olduğu tablodan firma adları alanını açılır kutuya bağla.(bunu sihirbazla daha kolay yapabilirsin).
daha sonrada açılır kutunun tıklandığında olay'ına Dlookup komutunu yaz...
sizin istediğiniz sonuca ulaşacaksınız sanırım.kolay gelsin...


syılmaz67, 13-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Pencereler arası veri iletişimi (Datagrid - Details) canduman 5 2.200 27/06/2010, 22:39 ogulcan92
Çözüldü Visula Basic ile Tarihler arası rapor alma kibrix 4 2.390 14/01/2010, 16:49 Seruz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.