Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
16/10/2009 14:28
Konu Sahibi
ancyra
Yorumlar
3
Okunma
1893
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ancyra

Aktivasyon Bekleyen
 37
 60
 27
 01/07/2009
 Kayseri
 
 Ofis 2003
 16/06/2010,10:59
Çözüldü 
Oluşturduğum 2 formdan birinde firma kaydı diğerinde de akipman kaydı yaptırıyorum. Tek sorun Ekipman kaydını yaptırırken bir butonla kayıtlı firmlardan firma seçmek ve seçtiğim firmanın bilgilerinin label ile ekipman formunda görülmesini istiyorum ama çok uğraştım bir mantık oluşturamadım???



Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
SE.... UZ....
 47
 1.564
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 30/11/2018,14:06
Çözüldü 
Bu konuda sizin için en iyi çözüm Açılan Kutu (ComboBox) kullanmaktır.
Forumda bununla ilgili bir çok örnek bulabilirsiniz.

Yapamazsanız lütfen örneğinizi ekleyin, yardımcı oluruz.
Mesela şu konu işinize yarayabilir.

Açılan kutudaki seçime göre formdaki metin kutularına bilgi getirme (Dlookup olmadan)


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

ancyra

Aktivasyon Bekleyen
 37
 60
 27
 01/07/2009
 Kayseri
 
 Ofis 2003
 16/06/2010,10:59
Çözüldü 
Teşekkür cevap için. Şöle çözdüm:
Firma seç butonuyla açtığım formda seç butonu ile tabloda seçili alanın bilgilerini ekipman formuna aktardım.

butonun altına şunları yazdım
frmekipman.lbfirma.text=grdfirmaV.GetFocusedRowCellValue("firma")
frmekipman.lbfirmayetkili.text=grdfirmaV.GetFocusedRowCellValue("firmayetkili")
.....
me.close()
ile formu kapattım.



Kullanici Avatari

syılmaz67

Üye
 51
 24
 3
 13/10/2009
0
 Zonguldak
 
 Ofis 2003
 10/06/2010,23:30
Çözüldü 
sayın anycra,önce açılır kutu oluştur,ve firmaların olduğu tablodan firma adları alanını açılır kutuya bağla.(bunu sihirbazla daha kolay yapabilirsin).
daha sonrada açılır kutunun tıklandığında olay'ına Dlookup komutunu yaz...
sizin istediğiniz sonuca ulaşacaksınız sanırım.kolay gelsin...


syılmaz67, 13-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Pencereler arası veri iletişimi (Datagrid - Details) canduman 5 2.336 27/06/2010, 22:39
Son Yorum: ogulcan92
Çözüldü Visula Basic ile Tarihler arası rapor alma kibrix 4 2.507 14/01/2010, 16:49
Son Yorum: Seruz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444