Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
16/05/2012 21:45
Konu Sahibi
yorum70
Yorumlar
3
Okunma
2117
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

yorum70


Kullanici Avatari
Altın Üye
A.... Ş....
1.184
08/10/2010
71
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
22/10/2016,21:00
Çözüldü 
İyi Çalışmalar, İyi akşamlar.

Proğrama siz değerli üyelerin emek ve tavsiyeleri ile ekleme yaptıkca yapasım geliyor.

Fikir ve takviye almak istediğim konu şu ; Olay girişi yaptıktan sonra şahıs ekliyoruz, şahıs ekleme yapıp kaydet butonuna basınca otomatik olarak şahısın yaşını hesaplasın (Cinsiyeti ve sonucu manuel gireceğiz) ve FRMÇIKTIALT'da ki tabloya atsın.

Örnek (Şahıs ekliyoruz) Elemanımız.. 16.05.1996 doğumlu TC UYRUKLU-ERKEK-ŞÜPHELİ-SERBEST

2.ELEMAN: 17.01.1975 doğumlu-TCUYRUKLU-KADIN-MÜŞTEKİ girişi yapıp kaydet dedikten sonra ilgili tabloya her girilen durum hanesine 1 yazsın...

Sn.Ercansahin'in bir uygulamasında yaş hesabı ve aralığını buldum ancak burada 18 yaş hesaplamadığı ve becerenediğim için tavsiye ve yöntem doğrulk/yanlışlık yönlendirmelerinizi bekliyorum.Saygılarımla.


https://www.accesstr.net/konu-metin-kutusu-8937.html


Ek Dosyalar
YAŞHESABI.rar


"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla

Kur@l

AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.032
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
17/10/2017,17:58
Çözüldü 
Aşağıdaki fonksiyon kişinin bugün itibariyle kaç yaşında olduğunu verir.
kullanımı =yashesap([DOGUMTARIHI]) & " YAŞINDA " & [CINSIYET] & " " & [DURUMU]
yada

Visual Basic Code
yashesap(dogumtarihi)

şeklinde kullanabiliesin abi.
Kolay Gelsin.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
Option Compare Database
Public Function yashesapla(dogumtarih As Date) As Integer

If IsDate(dogumtarih) = True Then
    yashesapla = Int(DateDiff("d", dogumtarih, Date) / 365.25)
End If
End Function


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

yorum70


Kullanici Avatari
Altın Üye
A.... Ş....
1.184
08/10/2010
71
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
22/10/2016,21:00
Çözüldü 
sN.Kur@l Hocam, zaman ayırdığınız için teşekkürler.

Bu kodları uygulayacağım-Lakin bu yaşı hesaplayacak ama, 18(+) 18(-) nasıl yapacak onu anlayamadım..Bizim 18 yaş ve altı 18 yaş ve üstü diye bir yönteme ihtiyacımız var gibi ! Saygılarımla.


"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla

yorum70


Kullanici Avatari
Altın Üye
A.... Ş....
1.184
08/10/2010
71
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
22/10/2016,21:00
Çözüldü 
Olay beni aştı, şimdilik bu olayı 2013'de kullanmak üzere askıya alıyorum.

Öncelikli olarak mukayese konusunu çözmem lazım;

İlginize teşekkür ediyorum.


"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Koşullu Tarih Hesabı KAZIMS 2 489 31/05/2016, 20:23 Puletin
Çözüldü Kritere Göre Toplam ve Kalan hesabı fascioğlu 6 1.336 18/11/2015, 15:02 fascioğlu
Çözüldü Faiz hesabı celilpartal 6 1.031 14/08/2015, 05:26 accessdelisi
Çözüldü Yaş Hesabı harunitf 5 3.914 28/03/2015, 18:24 myılmaz5252
Çözüldü Hem Merak Hem Pratik Aylık Tüketim Hesabı Yunus Bozkurt 4 1.302 25/06/2014, 17:56 alpeki99

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.