Yürüyen bakiye kullanıcı kodu hatası (Soru)
Tarih
14/11/2011 18:55
Konu Sahibi
ozguryasin
Yorumlar
7
Okunma
2062
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
801
23/09/2009
565
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Sponsor Reklam
İyi akşamlar AccessTR.net ailesi.
daha önce Kural hocam çok müthiş çalışan bir yürüyen bakiye sorgusu yapmıştı. yapımı ve kullanımı çok kolay ve güzel bir sorgu problemsiz çalışıyor.
fakat bir değişiklik yapmam gerekti ve o problemi bir türlü aşamadım.
örneğin içinde iki adet mdb dosyası var. ismi 1 olan örneğim problemsiz çalışıyor.
2 numaralı örnek ise hata veriyor. hata verme nedenini ise şu şekilde açıklayım tabloda bulunan alanlardan ismi no olan alanın veri türü sayı2 örnekte ise metin bir projede veri türü metin olacak şekilde lazım. Dün akşamdan beri uğraşmama rağmen hala yapamamış bulunmaktayım.
yardımlarınızı bekliyorum.
Tüm hocalarıma ve Accesstr ailesine teşekkür ederim.


Ek Dosyalar
.rar   Ornek_67.rar (Dosya Boyutu: 24,67 KB / İndirme Sayısı: 27)
POWER  'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT  AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin http://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.030
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Dün,20:07
Çözüldü 
Sayın özgüryasin;
2.mdb içinde bulunan sorgunuzu aşağıdaki ile değiştirin mesele çözülür.
val fonksiyonu string metin içindeki sayı alanlarını sayıya çevirir.

SQL Code
SELECT Tablo2.Kimlik, Tablo2.Tarih, Tablo2.[no], Tablo2.giris, Tablo2.cikis, DSum("giris","Tablo2"," VAL([no])=" & Val([Tablo2].[no]) & " and VAL(kimlik)<=" & [Tablo2].[kimlik])-DSum("cikis","Tablo2"," VAL( [no])=" & VAL([Tablo2].[no] )& " and kimlik<=" & [Tablo2].[kimlik]) AS bakiye
FROM Tablo2;


Cevapla

ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
801
23/09/2009
565
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Hocam Çok Teşekkür ederim yardımınız için mükemmel bir şekilde çalışıyor. çok sağ olun iyiki varsınız.
Tesekkur alkis +rep
POWER  'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT  AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin http://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.030
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Dün,20:07
Çözüldü 
Güle güle kullan.

Cevapla

ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
801
23/09/2009
565
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Çok Çok teşekkür ederim Lol
POWER  'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT  AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin http://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
17/01/2017,22:09
Çözüldü 
bu arada no isimli alandan mutlaka kurtulun. yerine nr yada numara kullanın. not isimli alan adı kullanmayın notlar demeyi tercih edin. sorgularda no alanınız yes/no olarak kabul görür ve not isimli alanda değil anlamında işlem görür.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Alt forma kullanıcı birimi aktarmada sıkıntım var hknct 2 109 Dün, 16:32 hknct
  E-Okul sistemindeki linke kullanıcı girişi sağlamak idrisy 8 266 11/01/2017, 17:44 idrisy
  Raporda yürüyen bakiye kadirdursun 2 87 11/01/2017, 13:14 kadirdursun
  Formaki Temizle Butonuna Tablodaki Sutunu Temizleme Kodu eklemek haziran4 3 86 05/01/2017, 17:06 haziran4
  Accessten excel bağlantısı ile veri alırken parola hatası. Mecnun24 8 262 02/01/2017, 20:11 Mecnun24


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya