Yaş Dağılımı İstatistiği
Tarih
15/11/2010 19:32
Konu Sahibi
durkheim
Yorumlar
9
Okunma
2303
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



durkheim
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
320
13/09/2010
20
Belirtilmemiş
Ofis 2003
15/09/2013,13:39
Çözüldü 
Arkadaşlar, Tabloda kayıtlı olan kişlerin yaş dağılımı ile ilgili olarak Sayın Puletin'in
http://www.accesstr.net/konu-istatistik-...ht=between

örneğini ekteki örneğe nasıl uyarlayabilirim. Kendim birşeyler yapmaya çalıştım ama kafam karıştı...Örneğin, 0-5 yaş grubunda olanların sayısını formda nasıl gösteririm?


Ek Dosyalar
.rar   dağılım.rar (Dosya Boyutu: 22,77 KB / İndirme Sayısı: 18)
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/12/2016,23:51
Çözüldü 
sorgunuzun Sql ini aşağıdaki ile değiştirn ve inceleyin.

Visual Basic Code
SELECT Tablo1.Kimlik, Tablo1.Adı, Tablo1.soyadı, Tablo1.doğumtarihi, Tablo1.cinsiyeti, Year(Now())-Year([doğumtarihi]) AS Yaş, Switch([Yaş]<5 And [Yaş]>0,"0-5",[Yaş]<10 And [Yaş]>5,"10-15",[Yaş]<15 And [Yaş]>10,"10-15",[Yaş]<35 And [Yaş]>15,"15-35") AS İfade1
FROM Tablo1
GROUP BY Tablo1.Kimlik, Tablo1.Adı, Tablo1.soyadı, Tablo1.doğumtarihi, Tablo1.cinsiyeti, Year(Now())-Year([doğumtarihi]), Switch([Yaş]<5 And [Yaş]>0,"0-5",[Yaş]<10 And [Yaş]>5,"10-15",[Yaş]<15 And [Yaş]>10,"10-15",[Yaş]<35 And [Yaş]>15,"15-35");


Yada sorgunuza yeni alan ekleyerek:

SQL Code
İfade1: Switch([Yaş]<5 And [Yaş]>0;"0-5";[Yaş]<10 And [Yaş]>5;"10-15";[Yaş]<15 And [Yaş]>10;"10-15";[Yaş]<35 And [Yaş]>15;"15-35")

yapıştırın ve deneyin.

Burada 0-5 10-15 15-35 olarak aralıklar belirlenmiştir, istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Cevapla


durkheim
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
320
13/09/2010
20
Belirtilmemiş
Ofis 2003
15/09/2013,13:39
Çözüldü 
Tamam Blackeagle hocam yardım için teşekkür ederim. Hemen deniyorum...
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/12/2016,23:51
Çözüldü 
Sayıları almak için ise yeni bir sorgu oluşturun ve Sql ini

SQL Code
SELECT Count([Tablo1 Sorgu].Kimlik) AS SayKimlik, [Tablo1 Sorgu].İfade1
FROM [Tablo1 Sorgu]
GROUP BY [Tablo1 Sorgu].İfade1;

olarak belirleyin.

Form üzerinede bu son yaptığınız sorgudan Dlookup yöntemiyle verileri alabilirsiniz. Aklıma gelen en basit yöntemi yazmaya çalıştım. Aksi halde vb ile de bu işlemleri yapma şansımız olabilirdi. Umarım işinize yarar.

Cevapla


durkheim
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
320
13/09/2010
20
Belirtilmemiş
Ofis 2003
15/09/2013,13:39
Çözüldü 
Sayın Blackeagle üstadım, her zaman için sizin yardımlarınız ve çözümleriniz benim için ufuk açıcı oldu ama sizin ilk cevabınızdan bu yana 5-6 defa faklı denemeler yaptım ama başaramadım.Eğer yüzsüzlük olarak kabul etmezseniz, basit bir örnek ekleyebilirseniz çok sevinirim. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/12/2016,23:51
Çözüldü 
Sorguları ve ISTATISTIK formunun 0-5 yaş aralığı için yazılmış deyimi inceleyin. Diğerlerini tamamlamak size kalıyor.Img-grin


Ek Dosyalar
.rar   dağılım_2010-11-15.rar (Dosya Boyutu: 12,03 KB / İndirme Sayısı: 38)
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access ile Dinamik Türkiye Haritasında Unvan/Yoğunluk Dağılımı bonasera 14 960 24/05/2016, 12:29 bonasera
Çözüldü hırsızlık mahalle-sokak istatistiği ercan03 6 2.438 03/04/2013, 09:34 ercan03


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya