Veri Tabanı Bağlanma ve Gösterme Yardım
Tarih
06/09/2011 13:24
Konu Sahibi
gkhn_visual
Yorumlar
4
Okunma
1956
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



gkhn_visual
Üye
Kullanici Avatari
Üye
5
4
05/09/2011
0
Adana
Ofis 2007
17/09/2011,00:22
Çözüldü 
5-6 tane sorum olacak yardımcı olursanız çok minnettar kalırım

1-TextBoxtaki bir veriyi nasıl access'e kaydederim
2-Accessteki bir veriyi nasıl TextBoxta gösterebilirim
3-Accesteki bir veriyi nasıl listboxta gösterebilirm
4-Accesste arama yapıp bunu nasıl textboxta gösterebilirim
5-Ve en önemliside kaydet/sil/düzelt gibi komutları nasıl uyuglayabilirm.TextBox ile acces arasında...

Sorularım biraz fazla oldu sanırım.Ama bunlara cevap alabilirsem baya yol alacağımı düşünüyorum şimdiden teşekkürler..
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.977
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,15:11
Çözüldü 
Visual Basic içinde bunları iki yol ile yapabilirsiniz. Birisi hazır bileşenleri kullanabilirsiniz ancak ileride çok sıkıntı yaşarsınız. İkincisi ise ADO ve/veya DAO ile yapabilirsiniz. Bunun için size Access Örnek Uygulamalar içinde yer alan Ado İle Yapılmış Tüm özellikleri ile bir form uygulaması  konusunu incelemenizi öneririm.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


gkhn_visual
Üye
Kullanici Avatari
Üye
5
4
05/09/2011
0
Adana
Ofis 2007
17/09/2011,00:22
Çözüldü 
teşekkürler fakat bunu nasıl öğrenebilirim acaba yani nesneleri mesela textbox'ı veya listbox'ı nasıl db 'e kayıt edebilirim.Ben Visual Studio 2008 kullanıyorum vb.net kodları lazım vb6 çalışmıyo o yzdn kaynk blmkata gçlük çekiyorum
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.977
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,15:11
Çözüldü 
O zaman sorunuzu Visual Basic bölümüne sormasanız iyi olurdu. Doğal olarak ona göre cevap verdik Img-grin

Siz VB.NET Örnek Uygulamalar  kategorisini inceleyiniz. Daha özelde ise Vbnet ile access'e kayıt ekleme, silme ve fotoğraf ekleme  konusunu inceleyiniz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Fibelin81
Üye
Kullanici Avatari
Üye
8
0
17/11/2011
0
Tekirdağ
Ofis 2007
15/12/2011,11:11
Çözüldü 
bunu aktarmak çok kolay şuan iş yerindeyim eve geçince saat 4-5 gibi size cevap yazıcağım aslında çok basit
bak tamam aklıma geldi şimdi visual studio 2008 i aç sonra sağda DATA SOURCES yazıyor ordan DATABASE i tıklıyorsun veri tabanını çekiyorsun programa daha sonra bunları texbox,lixt boxta göstermek için sağda bir items dosyası gelicek ordan accesste yapmış olduğun verileri VB.NET e aktarıyorsun çek formun üstüne bırak listbox.textboxlar oluşcak çalıştır veriler görüncek takıldığın konu olursa söyle
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Kullanıcı Girişi yapmak istiyorum yardım Volkan Karatop 4 969 16/05/2016, 17:14 atoz112
Çözüldü Program Engelleme Hakında Yardım ! jagu 3 1.265 02/03/2014, 15:06 alpeki99
Çözüldü İrsaliye Programı Yardım hyavuz 7 3.114 04/01/2014, 11:24 hyavuz
Çözüldü VB.Nette Form ornegı Yardım akdata2013 8 1.961 16/10/2013, 21:04 alpeki99
Çözüldü Tek Buton Üzerinden veri tabanındaki iki tabloya veri kaydetmeyi yapamadım. oztuncla 9 3.370 01/06/2013, 02:33 drummers


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya