VBA İle Sorgu
Tarih
08/07/2012 23:24
Konu Sahibi
idrisy
Yorumlar
3
Okunma
2210
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



idrisy
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
İ.... Y....
170
27/12/2008
11
Osmaniye
Ofis 2003
16/01/2017,21:11
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın hocalarım; Aşağıdaki sorguyu Vba kodu olarak yazmak ve buton ile çalıştırmak istiyorum. Nasıl yazabiliriz?

SQL Code
SELECT T300_DisiplinGorusme.ID, T300_DisiplinGorusme.OkulNo, T300_DisiplinGorusme.AdiSoyadi, T300_DisiplinGorusme.Sinifi, T300_DisiplinGorusme.sube, T300_DisiplinGorusme.Cinsiyeti, T300_DisiplinGorusme.GorusmeNo, T300_DisiplinGorusme.DisplineVeren, T300_DisiplinGorusme.Ek, T300_DisiplinGorusme.veren, T300_DisiplinGorusme.sonek, T300_DisiplinGorusme.Neden, T300_DisiplinGorusme.DilekceTarihi, T300_DisiplinGorusme.GorusmeTarihi, T300_DisiplinGorusme.Ay, T300_DisiplinGorusme.Danisman, T300_DisiplinGorusme.Karar, T300_DisiplinGorusme.Gorusme, T300_DisiplinGorusme.Onay, T300_DisiplinGorusme.oyil FROM T300_DisiplinGorusme;


Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.855
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Dün,22:46
Çözüldü 

Visual Basic Code
Docmd.RunSQL "SELECT T300_DisiplinGorusme.ID, T300_DisiplinGorusme.OkulNo, T300_DisiplinGorusme.AdiSoyadi, T300_DisiplinGorusme.Sinifi, T300_DisiplinGorusme.sube, T300_DisiplinGorusme.Cinsiyeti, T300_DisiplinGorusme.GorusmeNo, T300_DisiplinGorusme.DisplineVeren, T300_DisiplinGorusme.Ek, T300_DisiplinGorusme.veren, T300_DisiplinGorusme.sonek, T300_DisiplinGorusme.Neden, T300_DisiplinGorusme.DilekceTarihi, T300_DisiplinGorusme.GorusmeTarihi, T300_DisiplinGorusme.Ay, T300_DisiplinGorusme.Danisman, T300_DisiplinGorusme.Karar, T300_DisiplinGorusme.Gorusme, T300_DisiplinGorusme.Onay, T300_DisiplinGorusme.oyil FROM T300_DisiplinGorusme;"


Please return your positive or negative ...
Cevapla

idrisy
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
İ.... Y....
170
27/12/2008
11
Osmaniye
Ofis 2003
16/01/2017,21:11
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Hocam; Buton ile çalıştırabileceğim şekilde kodun tamamını yazabilir misin?
Cevapla

idrisy
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
İ.... Y....
170
27/12/2008
11
Osmaniye
Ofis 2003
16/01/2017,21:11
Çözüldü 
Teşekkürler Hocalarım sorunumu çözdüm.
İlgilenene arkadaşlar için Çözümü:

Private Sub Komut0_Click()
Dim rs As New ADODB.Recordset
Dim sorgu As String
sorgu = "SELECT [T300_DisiplinGorusme].[ID], [T300_DisiplinGorusme].[OkulNo], [T300_DisiplinGorusme].[AdiSoyadi], [T300_DisiplinGorusme].[Sinifi], [T300_DisiplinGorusme].[sube], [T300_DisiplinGorusme].[Cinsiyeti], [T300_DisiplinGorusme].[GorusmeNo], [T300_DisiplinGorusme].[DisplineVeren], [T300_DisiplinGorusme].[Ek], [T300_DisiplinGorusme].[veren], [T300_DisiplinGorusme].[sonek], [T300_DisiplinGorusme].[Neden], [T300_DisiplinGorusme].[DilekceTarihi], [T300_DisiplinGorusme].[GorusmeTarihi], [T300_DisiplinGorusme].[Ay], [T300_DisiplinGorusme].[Danisman], [T300_DisiplinGorusme].[Karar], [T300_DisiplinGorusme].[Gorusme], [T300_DisiplinGorusme].[Onay], [T300_DisiplinGorusme].[oyil] FROM [T300_DisiplinGorusme];"
[Forms]![Form1].[Form]![Liste4].RowSource = sorgu
rs.Open sorgu, CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic

'MsgBox rs(0)
'MsgBox rs(1)
Set rs = Nothing
Liste4.Requery
End Sub
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Yemek Sipariş Portalı 4 Sorgu Ekleme al1en 2 102 4 saat önce ozanakkaya
  form ve raporda çapraz sorgu formatı mehmetb84 8 216 14/01/2017, 18:16 atoz112
  Sorgu ile Karakter Ayırma Hk. rknbrlz 10 213 19/12/2016, 19:25 atoz112
  Harf boyutuna göre sorgu hazırlama Xleash 3 164 09/12/2016, 21:30 ozanakkaya
  Tablomu hangi sorgu rapor kullanıyor atyaty 5 254 29/11/2016, 14:14 atyaty


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya