vb.Net ile access veri tabanına kayıt
Tarih
21/03/2009 23:12
Konu Sahibi
cutefox
Yorumlar
11
Okunma
10833
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



cutefox
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
22
5
12/01/2009
İstanbul
Ofis 2003
12/08/2010,16:16
Çözüldü 
selam arkadaşlar ben rent a car ( araç kiralama ) projesi hazırlayacağım
vb.net ile studio ortamında Access dosyasına form üzerindeki textboxları alanlara bağlanmak istiyorum yani kısacası textlere giriş yapıp kaydet butonuyla verileri Access tablosuna göndermek istiyorum yardımcı olabilcek arkadaşlar war mı?teşekkürler ;)
Cevapla


okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Mesajınızı çok iyi anlamamış
olabilirim ama siz bir adım atıp
birşeyler yapsanız da takıldığınız
yerlerde yardımcı olsak
Selamlar
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


cuneyt

Kullanici Avatari
Onursal
321
29/10/2008
81
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2016,10:56
Çözüldü 
Merhaba,
Direkt Access veritabanına kayıt eklemek için şöyle bir yol izleyebilirsin.
şu an kendim hepsini yazdığım için harfleri mümkün olduğunca hatasız yazmaya çalıştım. kodlamaya yapıştırdığında hatalı harf çıkarsa bildirirsiniz.

imports system.data
imports system.data.oledb
imports system.xml
public class form

private sub kaydet_click(byval sender as system.object, byval e as system.eventargs) handles kaydet.click

Dim baglanti, sorgu as string
dim parametre(4) as oledbparameter
baglanti= "provider=Microsoft.jet.oledb.4.0; data source=C:\\Eczane Klasörü\\Saglik.mdb" 'burda Access veritabanı ile bağlantıyı sağladık
sorgu = "insert into SaglikTablosu (Musteriadi, adresi, Teshis, ilacAdi, Fiyat) values(?,?,?,?,?)" 'veritabanında eklenilecek tablo ve alanları belirledik.
oledbconnection1 = new oledbconnection(baglanti)
oledbconnection1.open()
oledbcommand1 = new oledbcommand(sorgu, oledbconnection1)
parametre(0) = new oledbparameter()
parametre(1) = new oledbparameter()
parametre(2) = new oledbparameter()
parametre(3) = new oledbparameter()
parametre(4) = new oledbparameter()
'burada formumuzdaki text alanlarını veritabanındaki ilgili alanlar ile ilişkilendiriyoruz.
parametre(0).value=textbox1.text
parametre(1).value=textbox2.text
parametre(2).value=textbox3.text
parametre(3).value=textbox4.text
parametre(4).value=convert.toint32(textbox5.text) 'burası fiyat olduğu için text içinde yazılanı sayıya çevirdik. o şekilde veritabanına atması için.

oledbcommand1.parameters.add(parametre(0))
oledbcommand1.parameters.add(parametre(1))
oledbcommand1.parameters.add(parametre(2))
oledbcommand1.parameters.add(parametre(3))
oledbcommand1.parameters.add(parametre(4))
oledbcommand1.executenonquery()
end sub
end class

Cevapla


cutefox
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
22
5
12/01/2009
İstanbul
Ofis 2003
12/08/2010,16:16
Çözüldü 
ilginizden dolayı tşkler cuneyt kardeş ama bu kodlar bende çalışmadı
oledbconnection ve OleDbCommand.Parameters bölümlerinde hata verdi düzeltemedim?
Cevapla


cuneyt

Kullanici Avatari
Onursal
321
29/10/2008
81
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2016,10:56
Çözüldü 
oledbconnection , oledbcommand , oledbdataadapter bunları sizin menüden seçip formunuza eklemeniz gerekiyor.
yazım yanlışlığı değil yani..
burda siz ilk edapta formu oluştururken oledbconnection , oledbcommand , oledbdataadapter menüden formunuza eklemeniz gerekiyordu.
Cevapla


cutefox
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
22
5
12/01/2009
İstanbul
Ofis 2003
12/08/2010,16:16
Çözüldü 
hayır ben onları kütüphaneye import ile ekledim zaten mesela oledbcommand1.parameters.add(parametre(0))
oledbcommand dan sonra böle bi parametre çıkmadı bende
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Program Ayaları Kayıt Etme + Güncelleme Acil Yardım Mettleshade 5 143 02/10/2016, 23:44 alpeki99
Çözüldü Foreign Key ve Relationship Problemi (Ana ve Yavru Tablo Kayıt silme) umutakkaya 3 2.253 15/08/2014, 18:04 umutakkaya
Çözüldü Access ek veri türü gibi bir modül arıyorum mengene2 3 1.429 18/07/2014, 22:25 alpeki99
Çözüldü Vb.Net ile access veri tabanina resim ekleme ve resim görüntüleme umutakkaya 6 2.496 18/06/2014, 11:45 umutakkaya
Çözüldü Datagridview üzerinden kayıt güncelleme Hakkında umutakkaya 3 1.280 04/05/2014, 16:31 umutakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya