Ufak Sorular
Tarih
22/01/2014 10:03
Konu Sahibi
hanedantr
Yorumlar
11
Okunma
1284
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



hanedantr
Üye
Kullanici Avatari
Üye
17
5
22/01/2014
0
19/08/2015,17:02
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar Access yenibaşlayan biri oalrak benden bir proje istendi ancak birkaç yerde takıldım yardımcı olursanız eğer çok mutlu olurum.

Sorular
1- Kaydet butonuna basınca girilen bilgiler kayıt oluyor ancak aynı zamanda ben alanların içeriğinin sıfırlanması istiyorum yani yeni kayıt için textboxların içi boş olsun

2- Form açtığımda tüm alanlar içi boş gelsin en son girdiğim kayıt değil

3- diyelim bir textboxun içi 70 değerinden büyükse yazı yeşil den küçükse eğer kırmızı yazsın oradaki rakamı ama ben if a.value > 70 then a.forecolor=vbgreen dememe rağmen işe yaramıyor bunu nasıl hallederim

simdiden çok teşekkür ederim
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.988
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,09:49
Çözüldü 
1-

Visual Basic Code
MetinKutusuAdı = ""


veya

Visual Basic Code
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec


2-

Visual Basic Code
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec


3-

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
If MetinKutusu > 70 Then

    MetinKutusu.BackColor = vbGreen
    
Else

    MetinKutusu.BackColor = vbRed
    
End If

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


hanedantr
Üye
Kullanici Avatari
Üye
17
5
22/01/2014
0
19/08/2015,17:02
Çözüldü 
tesekkür ederim renkle ilgili kod metin kutusunun etkin olmamasından kaynaklanıyormuş. acaba programı buraya yüklesem 1-2 sorum daha var yardımcı olabilir misiniz
Cevapla


hanedantr
Üye
Kullanici Avatari
Üye
17
5
22/01/2014
0
19/08/2015,17:02
Çözüldü 
yapmaya calıstığım program bu ama sorunlarım var maalesef

1- formlardan sinav son gir e girince kisinin sol üstte kişi sec ile sectigimde adı tc si alanlara gelsin

2- aynı formda sınav sonucları bolumunde hesapla demeden bir turlu hesaplamaları yaptıramadım ben bir hucreye değer girince(basarılı basarısız sayısı) hemen toplam tarafı guncellensin kaydet deyincede kisinin daha onceki puanları olan gorevliler toplasundaki alandaki sayıya eklensin

acaba cokmu sey istedim simdiden cok teskkur ederim.


Ek Dosyalar
.rar   internetver.rar (Dosya Boyutu: 34,86 KB / İndirme Sayısı: 5)
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.988
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,09:49
Çözüldü 
1-

Visual Basic Code
Me.TC = Me.cbKisiListesi.Column(0)


Bu kodu açılan kutunun Güncelleme Sonrasında olayına yazmalısınız.

Column(sütunsırası) şeklinde istediğiniz sütun değerini istediğiniz metin kutusuna yazdırabilirsiniz. Elbette açılan kutu içinde hangi sütunlar varsa sadece onları kullanabilirsiniz.

2-
Her metin kutusundan çıkarken toplama işlemini yaptırabilirsiniz. Yine bu işlem için metin kutusunun Çıkıldığında olayını kullanabilirsiniz.

Not 1: Direkt örnek üzerinde yapmadım önce siz çabalayın ki öğrenmeniz daha kolay olur. Takılırsanız örnek üzerinde yapıp ekleriz problem değil.

Not 2: Alan adlarında karışıklık var. Mesela GEC_D isimli metin kutusu Denetim Kaynağı olarak GEC_C gözüküyor. Ancak tasarım modunda göreceğiniz gibi sol üst köşesinde yeşil renk ile sizi uyarıyor.

Not 3: Alanların isimlerinde Value metodunu kullanmanıza gerek yok. Direkt alan adını kullanarak işlem yapabilirsiniz. GEC_A + GEC_B gibi

Not 4: Eğer metin kutusuna değer yazılmadan toplama işlemi vs. yapmanız gerekirse hata verebilir. Bu gibi durumlarda NZ komutunu kullanın. Nz( GEC_A, 0 ) derseniz GEC_A içinde birşey yazılmamış bile olsa değer olarak 0 sıfır kabul edilir.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


hanedantr
Üye
Kullanici Avatari
Üye
17
5
22/01/2014
0
19/08/2015,17:02
Çözüldü 
teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım dediğim gibi acceste yeniyim o yüzden çok acemiyim yazdıklarınız bana ışık tutacak çok sağolun
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü vb kodunda ufak bir hata emir ustaoğlu 2 1.377 15/09/2015, 13:22 emir ustaoğlu
Çözüldü Nakit Akış Programında Sorular ertu8276 4 1.256 23/03/2014, 18:13 ozanakkaya
Çözüldü Ekteki örnekler hakkında sorular margeaux54 10 2.084 13/05/2010, 18:25 benremix
Çözüldü Proje Ödevim Hakkında Ufak Bir Fikir :) DooMTraiN007 3 1.298 07/03/2010, 21:55 ercansahin
Çözüldü Buton Oluşturmak Ufak Bir Bilgi goodfalles 13 3.895 06/03/2009, 23:35 goodfalles


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya