toplam_odeme tek satırda yazdırma
Tarih
24/05/2011 21:39
Konu Sahibi
hyuga84
Yorumlar
6
Okunma
1800
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



hyuga84
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
28
19/05/2011
0
Ankara
Ofis 2003
12/02/2012,13:46
Çözüldü 
Sponsor Reklam
sorguda ceza odemesi gereken uyelerin odemesi gereken cezayı tek satırda gostermek istiyorum. benim calismamda uye nin id si iki kere geciyor. bu durumu nasıl halledebilirim calismanin son halini paylasıyorum.
calismada sorgulardaki ceza sorgusunda uye_id iki kez tekrar ediyor. bunu teke indirmem gerekiyor.
şimdiden teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   final_calisma2.rar (Dosya Boyutu: 39,24 KB / İndirme Sayısı: 15)
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
22/12/2016,18:59
Çözüldü 
Bunun için mevcut sorgunuza dayalı yeni bir sorgu oluşturarak SQL'ine;

SQL Code
SELECT ceza_sorgusu.uye_id, Sum(ceza_sorgusu.[odeme(TL)]) AS [Toplaodeme(TL)], ceza_sorgusu.ozel_not, ceza_sorgusu.uye_adi, ceza_sorgusu.uye_soyadi
FROM ceza_sorgusu
GROUP BY ceza_sorgusu.uye_id, ceza_sorgusu.ozel_not, ceza_sorgusu.uye_adi, ceza_sorgusu.uye_soyadi;

yazabilirsiniz.

Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.030
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
23/01/2017,20:07
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Bu ne hız hocam maşallah...
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
22/12/2016,18:59
Çözüldü 
(24/05/2011, 21:48)Kur@l Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu ne hız hocam maşallah...

Sizin yokluğunuzu fırsat bildimImg-grin))
Cevapla

hyuga84
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
28
19/05/2011
0
Ankara
Ofis 2003
12/02/2012,13:46
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Özür dilerim @blackeagle tam anlayamadım. O zaman bunu oluşturduğum sorguda yapmamın imkanı yok anladığım kadarıyla. Sql kodu üzerinde değilde tasarım görünümünde çalışıyorum. Ek bir sorgu oluşturup oradaki uye_id ve odemeleri alıp uye_id grupla yapıp odemeleride toplam şeklinde getirsem olur mu?
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
22/12/2016,18:59
Çözüldü 
Bakın tarih alanlarını kullanarak deyimler oluşturduğunuzdan bu sorgunuzda Tarih alanlarını koşul olarak ayarlayamazsınız, hal böyle oluncada her tarih için ayrı bir satırda sonuç gösterir. Bu durumu ortadan kaldırmanın yolu ise oluşturduğunuz bu sorgu dururken bu sorguya dayalı yeni bir sorgu oluşturarak yukarıda belirttiğim Sql cümlesini kullanmaktır. Bunun için tasarım görünümünde yeni bir sorgu açtıktan sonra Görünüm menüsünden Sql i seçiniz ve buraya yapıştırın. Sonrada sorguyu çalıştırın.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Gelen sonuca göre otamatik metin yazdırma hknct 13 291 16/01/2017, 16:35 hknct
  Rapor Yazdırma Sorunu m_demir 2 90 02/01/2017, 20:08 m_demir
  Formu Yazdırma Hk. Serkan Çevik 7 223 12/12/2016, 00:03 Serkan Çevik
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 262 15/11/2016, 00:59 shalala
  Forma ekli dosyaları yazdırma knuur 4 208 08/11/2016, 22:32 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya