toplam_odeme tek satırda yazdırma
Tarih
24/05/2011 21:39
Konu Sahibi
hyuga84
Yorumlar
6
Okunma
1762
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



hyuga84
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
28
19/05/2011
0
Ankara
Ofis 2003
12/02/2012,13:46
Çözüldü 
sorguda ceza odemesi gereken uyelerin odemesi gereken cezayı tek satırda gostermek istiyorum. benim calismamda uye nin id si iki kere geciyor. bu durumu nasıl halledebilirim calismanin son halini paylasıyorum.
calismada sorgulardaki ceza sorgusunda uye_id iki kez tekrar ediyor. bunu teke indirmem gerekiyor.
şimdiden teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   final_calisma2.rar (Dosya Boyutu: 39,24 KB / İndirme Sayısı: 15)
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.732
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,10:13
Çözüldü 
Bunun için mevcut sorgunuza dayalı yeni bir sorgu oluşturarak SQL'ine;

SQL Code
SELECT ceza_sorgusu.uye_id, Sum(ceza_sorgusu.[odeme(TL)]) AS [Toplaodeme(TL)], ceza_sorgusu.ozel_not, ceza_sorgusu.uye_adi, ceza_sorgusu.uye_soyadi
FROM ceza_sorgusu
GROUP BY ceza_sorgusu.uye_id, ceza_sorgusu.ozel_not, ceza_sorgusu.uye_adi, ceza_sorgusu.uye_soyadi;

yazabilirsiniz.

Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
15/11/2016,02:32
Çözüldü 
Bu ne hız hocam maşallah...
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.732
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,10:13
Çözüldü 
(24/05/2011, 21:48)Kur@l Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu ne hız hocam maşallah...

Sizin yokluğunuzu fırsat bildimImg-grin))
Cevapla


hyuga84
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
28
19/05/2011
0
Ankara
Ofis 2003
12/02/2012,13:46
Çözüldü 
Özür dilerim @blackeagle tam anlayamadım. O zaman bunu oluşturduğum sorguda yapmamın imkanı yok anladığım kadarıyla. Sql kodu üzerinde değilde tasarım görünümünde çalışıyorum. Ek bir sorgu oluşturup oradaki uye_id ve odemeleri alıp uye_id grupla yapıp odemeleride toplam şeklinde getirsem olur mu?
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.732
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,10:13
Çözüldü 
Bakın tarih alanlarını kullanarak deyimler oluşturduğunuzdan bu sorgunuzda Tarih alanlarını koşul olarak ayarlayamazsınız, hal böyle oluncada her tarih için ayrı bir satırda sonuç gösterir. Bu durumu ortadan kaldırmanın yolu ise oluşturduğunuz bu sorgu dururken bu sorguya dayalı yeni bir sorgu oluşturarak yukarıda belirttiğim Sql cümlesini kullanmaktır. Bunun için tasarım görünümünde yeni bir sorgu açtıktan sonra Görünüm menüsünden Sql i seçiniz ve buraya yapıştırın. Sonrada sorguyu çalıştırın.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 193 15/11/2016, 00:59 shalala
  Forma ekli dosyaları yazdırma knuur 4 154 08/11/2016, 22:32 ozanakkaya
Çözüldü Listeden seçilen kayda ait rapor önizleme yazdırma KÜÇÜK AĞA 6 1.982 16/10/2016, 10:42 m_demir
  UDF formatındaki belgeye yazdırma av.fatihberber 12 976 26/05/2016, 14:49 ozanakkaya
  Butondan hücreye harf yazdırma firtina 13 683 26/04/2016, 16:17 afatsum75


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya