Textboxa girilen kelimelerinin hepsinin baş harfini büyük yazdırmak
Tarih
22/11/2011 20:03
Konu Sahibi
drummers
Yorumlar
5
Okunma
3093
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



drummers
Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
398
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
Bugün,17:36
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Öncelikle projem Visual Basic 2010 dur...

2 sorum olacaktı:


1- Textbox1 e girdiğim kelimelerin tümünün ilk harflerinin büyük olmasını nasıl sağlarım.


Örn: " mustafa kemal atatürk "

Sonuç : " Mustafa Kemal Atatürk "

2- Textbox1 e girdiğim " Mustafa Kemal Atatürk " isminin Texbox2 ye "Mustafa Kemal" Textbox3 e "Atatürk" kelimelerinin otomatik yazması


Teşekkürler
drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,11:58
Çözüldü 
Örnek ekleseydiniz bakıp gönderecektim ancak oturup sıfırdan hazırlayamam.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

drummers
Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
398
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
Bugün,17:36
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(22/11/2011, 21:27)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Örnek ekleseydiniz bakıp gönderecektim ancak oturup sıfırdan hazırlayamam.


Dosya


drm.rar 


drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mcmaho
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Ö....
196
09/12/2011
34
Muğla
Ofis 2003
24/12/2016,22:08
Çözüldü 
Private Sub Command1_Click()
b = Left(Text1.Text, 1)
c = Mid(Text1.Text, 2, Len(Text1.Text))
Text1.Text = UCase(b) + LCase( c )
For i = 1 To Len(Text1.Text)
c = Mid(Text1.Text, i, 1)
If c = " " Then
d = d + 1 ------> 2. sorunun kodları için******
Text1.Text = Mid(Text1.Text, 1, i) + UCase(Mid(Text1.Text, i + 1, 1)) + Mid(Text1.Text, i + 2, Len(Text1.Text))
------------------------------------------------>
If d = 2 Then
Text2.Text = Mid(Text1.Text, 1, i) -------->>>> 2. sorunun kodları için*****
Text3.Text = Mid(Text1.Text, i, Len(Text1.Text))
End If
------------------------------------------------>
End If
Next i
End Sub

Ben Visual Basic 6 kullanıyorum. sen 2010 a göre ayarlarsın.

Ek Dosyalar
Büyük Harf Yazma.rar
[1.25 KB]
<<< 10-HAGİ-10 >>>
Cevapla

drummers
Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
398
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
Bugün,17:36
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Hepinize teşekkürler...
drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mcmaho
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Ö....
196
09/12/2011
34
Muğla
Ofis 2003
24/12/2016,22:08
Çözüldü 
Img-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grinImg-grin
<<< 10-HAGİ-10 >>>
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  VB.net ile veri tabanındaki en büyük sayı alican60 2 132 24/12/2016, 07:49 alican60
Çözüldü TextBoxa Girilen Tarihe Göre Veritabanından Kayıt Güncelleme Acil Yardım Metlesshade 8 979 24/01/2016, 11:33 alican60
Çözüldü ComboBoxtaki Degeri Kullanarak TextBoxa Veritabanından Veri Çekme (Resimli) Acil Yrdm Metlesshade 12 1.354 21/01/2016, 15:11 Metlesshade
Çözüldü Comboboxtaki seçime göre veritabanından textboxa veri çağırma tetikçi_61 11 3.144 11/07/2014, 10:53 tetikçi_61
Çözüldü textboxa girilen son karakteri alma goodfalles 11 3.589 09/02/2012, 22:36 goodfalles


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya