Textbox kullanımı ve içeriğinin yönetilmesi
Tarih
05/03/2012 15:17
Konu Sahibi
byclever
Yorumlar
12
Okunma
4118
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



byclever
Üye
Kullanici Avatari
Üye
31
7
30/01/2012
0
İstanbul
Ofis 2003
16/03/2012,17:23
Çözüldü 
Merhaba Arkadaşlar ,
Bir adet “textbox” içerisinde şu metin yazsın “ İstanbul 1453 yılında sultan fatih tarafından fethedildi”
Bu metin içerisinden “sultan” kelimesini kullanmak ve yönlendirme yapabilmek mümkünmüdür.

Örneğin : msgbox ile ekrana yazdırırken sadece “sultan” kelimesini kırmızı renkte yazdırmak veya textbox içine girilen veriyi bir butonla veritabanına kayıt ederken sadece “sultan” kelimesini kayedetmek gibi.

Bu örnekler için “vb 6.0” veya “vb.net” nasıl bir kod yazabiliriz.
Yani temel amaç burada textbox ın içerisinde seçilen herhangi bir kelimeyi yönetebilmek.

Herkese keyifli çalışmalar.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.985
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,23:00
Çözüldü 
Daha önce size belirtmiş olduğum gibi lütfen örnek uygulamanızı ekleyiniz. Diğer yandan eksik soru sormanız cevap almanızı geciktirir belki hiç alamazsınız bile.

Neden sultan? Kullanıcımı belirtecek bu kelimeyi? Her defasında değişecek mi? Bir cümlede sadece bir kelimemi alınacak daha çok olma durumu var mı?
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


byclever
Üye
Kullanici Avatari
Üye
31
7
30/01/2012
0
İstanbul
Ofis 2003
16/03/2012,17:23
Çözüldü 
alpeki99 , Gönderdiğimi her mesajdan sonra "uygulama ekleyiniz " demekten vazgeçin. forum nasıl kullanılır soru nasıl sorulur bunu bilyor ve sis-zden öğrenecek değilim.

sorduğum soruya gelince uygulama veya dosya eklenecek bir soru değil , ayrıca bende örnek uygulama olsa neden sorayım size.

soruda herşey açık açık yazılmıştır lütfen dikkatli okuyunuz.

sorularınıza cevaben şu satır yeterli olacaktır.

"Yani temel amaç burada textbox ın içerisinde seçilen herhangi bir kelimeyi yönetebilmek."

iyi çalışmalar.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.036
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Alıntı:sorduğum soruya gelince uygulama veya dosya eklenecek bir soru değil

Sorunuz örnek uygulama eklenmeden de cevaplanabilir, ancak Site Kuralları gereği konunuza örnek eklemek zorundasınız. Bu kural sorunuza hızlı cevap alabilmeniz için konuldu.

Konu Açma Kuralları
3-) Sorulara örnek uygulama eklemek zorunludur.......


"Yok, ben örnek uygulama eklemeyeceğim, Site Kurallarına uymayacağım" diyorsanız lütfen sorularınızı başka sitelere sorunuz.
Cevapla


byclever
Üye
Kullanici Avatari
Üye
31
7
30/01/2012
0
İstanbul
Ofis 2003
16/03/2012,17:23
Çözüldü 
yav arkdaşım sorunları çözmek yerine kurallara takılmışsınız.

soruya verecek cevabınız varsa verin çözülsün , yok bilmiyorsanızda forum kurallarıyla uğraşıpta cevap yazıp , başkalarının cevap yazmasına engel olmayın.

kuralcı zihniyetle hiç bir alanda başarıya ulaşamazsınız...
Cevapla


ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
Dün,00:25
Çözüldü 
byclever Adlı Kullanıcıdan Alıntı:....
Örneğin : msgbox ile ekrana yazdırırken sadece “sultan” kelimesini kırmızı renkte yazdırmak veya textbox içine girilen veriyi bir butonla veritabanına kayıt ederken sadece “sultan” kelimesini kayedetmek gibi.

Sn byclever senin bu söylediklerine bakılacak olursa msgbox oluşturmaya mı çalışalım yoksa veritabanına kaydetmeye mi çalışalım veya daha başka birşey yapmak istiyorsun da kendi kendine yanlış çözümler mi bulmaya çalışıyorsun.

byclever Adlı Kullanıcıdan Alıntı:yav arkdaşım sorunları çözmek yerine kurallara takılmışsınız.

soruya verecek cevabınız varsa verin çözülsün , yok bilmiyorsanızda forum kurallarıyla uğraşıpta cevap yazıp , başkalarının cevap yazmasına engel olmayın.

kuralcı zihniyetle hiç bir alanda başarıya ulaşamazsınız...

Evet kurallarımız olmak zorunda .
Her sorunun cevabını bilmek zorunda değiliz. Bu zaten imkansızdır. Ama mutlaka o soruyu inceleriz. Çözmeye çalışırız.

Ama soru soranlar da bazı kurallara uymak zorunda. Örnek ekleyerek, düzgün ve anlaşılır bir ifade ile sorununu açıklamalı ve bizim verdiğimiz cevaplara çözüldü ya da çözülmedi belirtmek zorundadır.

örn: sizin geri dönüş yapmadığınız bir konu :
http://www.accesstr.net/konu-textbox-ici...rlama.html

Mesele bu kadar basit.


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Veri tabanındaki bilgiyi textbox'a aktarma sherlockholmes 4 1.655 24/01/2015, 20:31 sherlockholmes
Çözüldü vb de dlookup kullanımı kokotuna 6 2.129 06/10/2014, 23:03 Scarlett
Çözüldü Textbox da saat toplamlari veya cikarmalar Yakut 7 3.947 05/03/2014, 15:01 alpeki99
Çözüldü Combobox taki veriyi seçince textbox ları otomatik doldurma hyavuz 9 3.842 06/01/2014, 12:27 mcmaho
Çözüldü Visual Basic 6.0 Grid Nesnesi Kullanımı ceforce 5 1.943 24/11/2013, 09:19 alpeki99


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya