text nesnesinin içini bozmadan yazı ekleme
Tarih
26/11/2013 10:15
Konu Sahibi
ceforce
Yorumlar
8
Okunma
2487
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ceforce
Üye
Kullanici Avatari
Üye
8
3
20/03/2009
0
Çorum
Ofis XP
26/11/2013,12:01
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar
Yaptığım Programda Bir Text nesnesi var
Multiline özelliği açık
buraya programı kullanan birçok şey yazabiliyor.

tarih ata diye bir button koysam.text in içindeki yazıları silmeden sonuna tarih nasıl atayabiliriz.
ceforce, 20-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Coskun0559
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
C.... Ç....
1.222
02/11/2008
505
Tekirdağ
-
Bugün,15:25
Çözüldü 

Visual Basic Code
Private Sub Command1_Click()
Text1.Text = Text1.Text & " Tarih :" & Date
End Sub

şeklinde denermisiniz.

GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
text içindeki yazıları bir değişkene atayın. Sonra da değişken adı ve eklemek istediğiniz notu & işareti kullanarak txt içine atayın. Text nesnesinin adını txt1 kabul edersek...Örnek:

Kod:
dim a as string
a= txt1 '(burada value de gerekebilir. Örnek olsa denerdim)
txt1= a & " " & date()


Böylece yazının sonuna tarih eklenir. Arada da bir karakterlik boşluk ekledim. Bu kodu bir olaya veya butona atayın. Mümkünse dim değişken tanımını da o formun en üstündeki Option Compare Database yazısının altına koyun.

Kolay gelsin. Örnek eklemeden ancak bu kadar Img-grin)

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


ceforce
Üye
Kullanici Avatari
Üye
8
3
20/03/2009
0
Çorum
Ofis XP
26/11/2013,12:01
Çözüldü 
(26/11/2013, 11:24)Coskun0559 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Visual Basic Code
Private Sub Command1_Click()
Text1.Text = Text1.Text & " Tarih :" & Date
End Sub

şeklinde denermisiniz.


teşekkürler oldu , sağolun.

çok soruyorum ama Tarih:26.11.2013 'den sonra bir alt satıra indirebilirmiyim.
ceforce, 20-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 

Visual Basic Code
Text1.Text = Text1.Text & " Tarih :" & Date & VbCrLf


şeklinde deneyin.

Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


umutakkaya
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
192
21/12/2011
6
Edirne
Ofis 2007
29/11/2016,22:22
Çözüldü 
Selamlar .Konuya uygun diye bu kısımda sordum ...
Ben VB.Net teki oluşturduğum form üzerinde bulunan textboxların toplamını textboxların hepis sayı olduğunda hesaplatıyorum. Ama Bu Textbox lardan biri boş bırakılsa yada harf girilmiş ise HATA veriyor. Ben Textbox1 den Textbox3 e kadar textboxlar oluşturdum. Toplamınıda Toplam.Text de görmek istiyorum.

Formülü şu şekilde yazdım
TextBox3.Text=TextBox1+TextBox2.Text+TextBox3.Text

Örneğin TextBox1.TexBox1 'in içeriği "11AA" olsun yada içeriği boş olsun diğer iki textboxlar da sayı olsun . Bu toplama işlemni nasıl yapacağız.

Acces te bu durumlada Nz(Metin,0) diyerek yapıyorduk. Buna benzer bir işlem varmı ? Çook denedim araştırdım istediğimi bulamadım. Teşekkürler...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü textboxun içini nasıl para birimi TL olarak gösteririm emin_111 4 5.691 22/10/2014, 20:53 neronxp
Çözüldü VB C# ta fotoğraf ekleme ? jiloooo 12 3.357 24/12/2013, 21:09 mahmut18
Çözüldü Datagridin her satırına otomatik sayı ekleme sngl07 2 1.570 29/04/2013, 02:25 drummers
Çözüldü mdı forma buton ekleme aydın3838 20 6.236 28/04/2012, 13:33 aydın3838
Çözüldü Proje İçinde Command Box Ekleme adrian 5 1.423 06/03/2012, 23:32 alpeki99


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya