Tarih Güncelleme.
Tarih
10/02/2013 10:56
Konu Sahibi
yorum70
Yorumlar
8
Okunma
2306
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



yorum70

Kullanici Avatari
Özel Üye
A.... Ş....
1.187
08/10/2010
71
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
22/10/2016,21:00
Çözüldü 
Günaydın.

Ekte ki programda, gelen evraklar F_ANA formundan giriliyor.Önceki sistemde gelen günlük giriliyor ve YANITTARİHİ eklenerek çıktı alınıyor ve bu işlem sonrasında bir sonraki yanıttarihi hesaplanıyordu.(+3 AY, +6AY gibi).

Yeni planlanan sistemde gelen evraklar yıne girilecek ancak çıktı sonrakıyanıttarihine göre toplu alınacak(01.01.2012- 10.02.2013 ARASI sonrakıyanıttarıhı gelenleri yaz) F_RAPOR.

Sorun burada; toplu çıktı alınınca öyle bir sistem yapmalıyız ki, çıkarttığı her evrağa o günün tarihini attığı gibi, T_VERİ tablosuna gönderilen tarihi yazmalı ve bu tarihe göre sonrakıyanıttarıhını hesaplamalı.Tarih Güncelleme olayı 2 konuyu inceledim ama benim konuya yardımcı olacak nitelikte örnek bulamadım.

Yeni fikirler doğrultusunda, Veri girerken(F_ANA) VEYA çıktı alırken (F_rapor) program şekillendirilebilinir.

Umarım anlatabilmişimdir.


Ek Dosyalar
.rar   ARAMA.rar (Dosya Boyutu: 164,06 KB / İndirme Sayısı: 22)
"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Çalışmanızı çok inceleyemedim ama yazdırılan raporun "ayrıntı" bölümündeki olaylarda "yazdırıldığında" olayı var. Kodlarınızı oraya yerleştirmeyi deneyebilirsiniz. Bu arada tabii ki bu raporu açan formunuzdaki seçim aralığını da geçici bir tabloya aktarmak gerekebilir.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


yorum70

Kullanici Avatari
Özel Üye
A.... Ş....
1.187
08/10/2010
71
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
22/10/2016,21:00
Çözüldü 
Anladım ağbi,yazdırıldığında olayını deneyip kendimce bir kod yazıp denemiştim ama olmamıştı.Kodda hata yaptığım gibi, tam olarak nasıl bir mantık ve takip sistemi yapmam gereken noktasında netleşemedim.

çünki, dönemi-yanıttarihi ve sonrakıyanıttarıhı birbiriyle ilişkili..Bu 3 ilişkinin sonunda sonrakıyanıttarıhı hesaplanıyor ki, bu programın püf noktası bu hesaplama.Tşk.

Ust yazı raporunun sol ust köşesindeki yanıtTarıhı metin kutusunu Now() ile değiştirdim.Raporda yazdırıldığı tarihi gösteriyor.
"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla


yorum70

Kullanici Avatari
Özel Üye
A.... Ş....
1.187
08/10/2010
71
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
22/10/2016,21:00
Çözüldü 
Konu sıcak.
"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.033
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Eklediğiniz örnekte birçok kod çalışmadığı için sürekli hata vermekte.

Benzeri ugulamada kullandığım kod aşağıdaki gibidir.

Yazdır butonunu tıkladığımda formdaki sonrakiyanittarihi alanındaki veriyi tablodaki yanittarihi alanına aktarıyor, tablodaki sonrakiyanittarihi alanına da dateadd ile dönemini ay olarak ekliyor.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
DoCmd.OpenReport "rpr_daimiarama", acViewPreview, , kriter
DoCmd.PrintOut acPrintAll, , , acHigh, 2
 
strSQL = "SELECT * FROM tbl_daimiarama "
Set rstkayit = New ADODB.Recordset
rstkayit.Open strSQL, CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic
With rstkayit
.Find "[id]=" & Me.id
If Not rstkayit.EOF Then
.Fields("yanittarihi") = Me.mtn_sonrakiyanittarihi
.Fields("sonrakiyanittarihi") = DateAdd("m", Me.acl_donemi, mtn_sonrakiyanittarihi)
.Update
End If
End With

Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.033
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
sn yorum70, kodun bir faydası oldu mu acaba ?
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 277 03/12/2016, 00:13 m_demir
  Butonlardaki Hesaplama Kodunu Güncelleme de nasıl yapabiliriz ask200075 6 181 15/11/2016, 12:08 ask200075
  İki Tarih Arası Rapor oluşturma Erhan Altay 9 646 10/10/2016, 11:08 atoz112
  Buton ile tabloya tarih eklemek mehmet8x 2 179 08/10/2016, 18:17 mehmet8x
  Access mysql evet/hayır alan güncelleme sorunu ozguryasin 1 2.078 16/09/2016, 22:34 ozguryasin


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya