Tarih Güncelleme.
Tarih
10/02/2013 10:56
Konu Sahibi
yorum70
Yorumlar
8
Okunma
2346
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



yorum70

Kullanici Avatari
Özel Üye
A.... Ş....
1.187
08/10/2010
71
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
22/10/2016,21:00
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Günaydın.

Ekte ki programda, gelen evraklar F_ANA formundan giriliyor.Önceki sistemde gelen günlük giriliyor ve YANITTARİHİ eklenerek çıktı alınıyor ve bu işlem sonrasında bir sonraki yanıttarihi hesaplanıyordu.(+3 AY, +6AY gibi).

Yeni planlanan sistemde gelen evraklar yıne girilecek ancak çıktı sonrakıyanıttarihine göre toplu alınacak(01.01.2012- 10.02.2013 ARASI sonrakıyanıttarıhı gelenleri yaz) F_RAPOR.

Sorun burada; toplu çıktı alınınca öyle bir sistem yapmalıyız ki, çıkarttığı her evrağa o günün tarihini attığı gibi, T_VERİ tablosuna gönderilen tarihi yazmalı ve bu tarihe göre sonrakıyanıttarıhını hesaplamalı.Tarih Güncelleme olayı 2 konuyu inceledim ama benim konuya yardımcı olacak nitelikte örnek bulamadım.

Yeni fikirler doğrultusunda, Veri girerken(F_ANA) VEYA çıktı alırken (F_rapor) program şekillendirilebilinir.

Umarım anlatabilmişimdir.


Ek Dosyalar
.rar   ARAMA.rar (Dosya Boyutu: 164,06 KB / İndirme Sayısı: 22)
"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.737
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
09/01/2017,15:21
Çözüldü 
Çalışmanızı çok inceleyemedim ama yazdırılan raporun "ayrıntı" bölümündeki olaylarda "yazdırıldığında" olayı var. Kodlarınızı oraya yerleştirmeyi deneyebilirsiniz. Bu arada tabii ki bu raporu açan formunuzdaki seçim aralığını da geçici bir tabloya aktarmak gerekebilir.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

yorum70

Kullanici Avatari
Özel Üye
A.... Ş....
1.187
08/10/2010
71
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
22/10/2016,21:00
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Anladım ağbi,yazdırıldığında olayını deneyip kendimce bir kod yazıp denemiştim ama olmamıştı.Kodda hata yaptığım gibi, tam olarak nasıl bir mantık ve takip sistemi yapmam gereken noktasında netleşemedim.

çünki, dönemi-yanıttarihi ve sonrakıyanıttarıhı birbiriyle ilişkili..Bu 3 ilişkinin sonunda sonrakıyanıttarıhı hesaplanıyor ki, bu programın püf noktası bu hesaplama.Tşk.

Ust yazı raporunun sol ust köşesindeki yanıtTarıhı metin kutusunu Now() ile değiştirdim.Raporda yazdırıldığı tarihi gösteriyor.
"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla

yorum70

Kullanici Avatari
Özel Üye
A.... Ş....
1.187
08/10/2010
71
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
22/10/2016,21:00
Çözüldü 
Konu sıcak.
"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.177
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:52
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Eklediğiniz örnekte birçok kod çalışmadığı için sürekli hata vermekte.

Benzeri ugulamada kullandığım kod aşağıdaki gibidir.

Yazdır butonunu tıkladığımda formdaki sonrakiyanittarihi alanındaki veriyi tablodaki yanittarihi alanına aktarıyor, tablodaki sonrakiyanittarihi alanına da dateadd ile dönemini ay olarak ekliyor.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
DoCmd.OpenReport "rpr_daimiarama", acViewPreview, , kriter
DoCmd.PrintOut acPrintAll, , , acHigh, 2
 
strSQL = "SELECT * FROM tbl_daimiarama "
Set rstkayit = New ADODB.Recordset
rstkayit.Open strSQL, CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic
With rstkayit
.Find "[id]=" & Me.id
If Not rstkayit.EOF Then
.Fields("yanittarihi") = Me.mtn_sonrakiyanittarihi
.Fields("sonrakiyanittarihi") = DateAdd("m", Me.acl_donemi, mtn_sonrakiyanittarihi)
.Update
End If
End With


Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.177
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:52
Çözüldü 
sn yorum70, kodun bir faydası oldu mu acaba ?
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  access iki tarih arası verileri datetimepicker vasıtasıyla çağırma usescrt 9 152 15/01/2017, 12:43 usescrt
  İki Tarih Arası Rapor Hatası m_demir 14 275 24/12/2016, 23:03 m_demir
  İki Tarih Arası Hk. Serkan Çevik 2 110 24/12/2016, 20:24 Serkan Çevik
  İki Tarih Arası Rapor Almak m_demir 20 581 23/12/2016, 12:11 m_demir
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 454 03/12/2016, 00:13 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya