Tarih Girildiğinde Diğer Alana Bir Yıl Sonrası Eklensin
Tarih
21/11/2009 16:47
Konu Sahibi
huyuklu2310
Yorumlar
16
Okunma
3141
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



huyuklu2310
Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
2
20/11/2009
0
Aksaray
Ofis 2007
03/12/2009,03:18
Çözüldü 
arkadaşlar benim de bi sorunum var. benim istediğim aslında sizler için basit bişey galiba. iki tane alan var. yeni kayıt eklerken bunlardan birine bir tarih girdiğimde diğerine otomatik olarak 1 yıl sonrasını eklemesini istiyorum. yardımlarınızı bekliyorum.
huyuklu2310, 20-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


huyuklu2310
Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
2
20/11/2009
0
Aksaray
Ofis 2007
03/12/2009,03:18
Çözüldü 
Arkadaşlar benim sorunum kısaca şu. iki tane tarih alanı var. yeni kayıt eklerken, tarih alanlarından birine bir tarih girdiğimde diğer tarih alanına otomatik olarak bir yıl sonrasını yazsın.
huyuklu2310, 20-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.732
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,02:10
Çözüldü 
Bunun için dateadd komutunu kullanın

YeniTarih=DateAdd("yyyy",EklenecekSure,ilkTarih)

"yyyy"değeri yılı belirtir.

Bir form oluşturup tarih1 ve tarih2 adlarında metin kutuları koyun. Birinci metin kutusunun güncelleme sonrasına şu kodu yazın:

me.tarih2 = DateAdd("YYYY", 1, tarih1)

Birinci kutuya tarih yazıp çıktığınızda 2. kutuda 1 yıl sonrası olacaktır.

Kolay gelsin.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


huyuklu2310
Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
2
20/11/2009
0
Aksaray
Ofis 2007
03/12/2009,03:18
Çözüldü 
"me" yeni bir makro veya makro grubuysa kaydettiğinizden ve adını doğru yazdığınızdan emin olun. yazısı geldi bi yerde hata mı yaptım acaba. bi de bunu tablo üzerinde yapmak mümkün değil im acaba yani
huyuklu2310, 20-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.732
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,02:10
Çözüldü 
me. ifadesi aktif olan formdaki bileşenlere kolay ulaşıp, adlarını liste olarak almakta kullanılır. Tabloda kullanılmaz. Ayrıca bir konuda anlaşalım sizinle.. Access ile çalışacaksanız hiçbir işlemi tabloda yapmayın. Tablolar sadece veri depolamak için kullanılır. Veriler sorgularla veya direk tablodan formlara veya rapolara çağrılmalıdır. İşlemler genel olarak ya sorgu ya da formlarda yapılmalıdır.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


huyuklu2310
Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
2
20/11/2009
0
Aksaray
Ofis 2007
03/12/2009,03:18
Çözüldü 
ben zaten dediğiniz gibi bi form açtım. ama dediğim gibi bi ifade geldi. bu durumda ne yapmalıyım acaba.
huyuklu2310, 20-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 249 Dün, 00:13 m_demir
  Arama problemi ve bir kaç diğer sorun nightashes 3 106 28/11/2016, 01:22 nightashes
  Tek Formu Diğer formlarda kullanma raburabu 6 165 27/11/2016, 23:21 raburabu
Çözüldü Access' de 2 Alana Girilen Degerin Diğer Bir Alanda Toplanması ByTankut 26 12.411 23/10/2016, 14:14 atoz112
  İki Tarih Arası Rapor oluşturma Erhan Altay 9 643 10/10/2016, 11:08 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya