Tarih Girildiğinde Diğer Alana Bir Yıl Sonrası Eklensin
Tarih
21/11/2009 16:47
Konu Sahibi
huyuklu2310
Yorumlar
16
Okunma
3194
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



huyuklu2310
Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
2
20/11/2009
0
Aksaray
Ofis 2007
03/12/2009,03:18
Çözüldü 
Sponsor Reklam
arkadaşlar benim de bi sorunum var. benim istediğim aslında sizler için basit bişey galiba. iki tane alan var. yeni kayıt eklerken bunlardan birine bir tarih girdiğimde diğerine otomatik olarak 1 yıl sonrasını eklemesini istiyorum. yardımlarınızı bekliyorum.
huyuklu2310, 20-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

huyuklu2310
Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
2
20/11/2009
0
Aksaray
Ofis 2007
03/12/2009,03:18
Çözüldü 
Arkadaşlar benim sorunum kısaca şu. iki tane tarih alanı var. yeni kayıt eklerken, tarih alanlarından birine bir tarih girdiğimde diğer tarih alanına otomatik olarak bir yıl sonrasını yazsın.
huyuklu2310, 20-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.737
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
09/01/2017,15:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Bunun için dateadd komutunu kullanın

YeniTarih=DateAdd("yyyy",EklenecekSure,ilkTarih)

"yyyy"değeri yılı belirtir.

Bir form oluşturup tarih1 ve tarih2 adlarında metin kutuları koyun. Birinci metin kutusunun güncelleme sonrasına şu kodu yazın:

me.tarih2 = DateAdd("YYYY", 1, tarih1)

Birinci kutuya tarih yazıp çıktığınızda 2. kutuda 1 yıl sonrası olacaktır.

Kolay gelsin.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

huyuklu2310
Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
2
20/11/2009
0
Aksaray
Ofis 2007
03/12/2009,03:18
Çözüldü 
"me" yeni bir makro veya makro grubuysa kaydettiğinizden ve adını doğru yazdığınızdan emin olun. yazısı geldi bi yerde hata mı yaptım acaba. bi de bunu tablo üzerinde yapmak mümkün değil im acaba yani
huyuklu2310, 20-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.737
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
09/01/2017,15:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
me. ifadesi aktif olan formdaki bileşenlere kolay ulaşıp, adlarını liste olarak almakta kullanılır. Tabloda kullanılmaz. Ayrıca bir konuda anlaşalım sizinle.. Access ile çalışacaksanız hiçbir işlemi tabloda yapmayın. Tablolar sadece veri depolamak için kullanılır. Veriler sorgularla veya direk tablodan formlara veya rapolara çağrılmalıdır. İşlemler genel olarak ya sorgu ya da formlarda yapılmalıdır.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

huyuklu2310
Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
2
20/11/2009
0
Aksaray
Ofis 2007
03/12/2009,03:18
Çözüldü 
ben zaten dediğiniz gibi bi form açtım. ama dediğim gibi bi ifade geldi. bu durumda ne yapmalıyım acaba.
huyuklu2310, 20-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  access iki tarih arası verileri datetimepicker vasıtasıyla çağırma usescrt 9 175 15/01/2017, 12:43 usescrt
  İki Tarih Arası Rapor Hatası m_demir 14 291 24/12/2016, 23:03 m_demir
  İki Tarih Arası Hk. Serkan Çevik 2 127 24/12/2016, 20:24 Serkan Çevik
  İki Tarih Arası Rapor Almak m_demir 20 592 23/12/2016, 12:11 m_demir
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 460 03/12/2016, 00:13 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya