Tarih baz alınıp gun sayısı otomatik yazsın
Tarih
22/09/2009 21:19
Konu Sahibi
labtek
Yorumlar
27
Okunma
5502
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



labtek
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
51
6
24/07/2009
0
Ankara
Ofis 2003
04/06/2012,23:48
Çözüldü 
öncelikle bu yaptığım programda gün kendi otomatik güncellemiyordu accesstr sayesinde bunu aştık. fakat tarih nöbet tarihi güncellendikten yada tıklandıktan sonra gün sayısının otomatik güncellenmesini istiyorum.
(gün sayısı 1=pazar,2=pzt,3=çrşb vs) kısacası gün sayısı kutucuğundaki varsayılan değerin (=Weekday([NÖBET TARİHİ]) nöbet tarihi güncelleğinde yada tıklandığında otomatik yazsın yada düzelsin istiyorum bir türlü yapamadım 2 hafta oldu eğer yapabilirseniz şimdiden teşşekürler


Ek Dosyalar
.rar   ornekNÖBETT.rar (Dosya Boyutu: 55,44 KB / İndirme Sayısı: 29)
labtek, 24-07-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Bugün,11:17
Çözüldü 
Yapmak istediğiniz şey için kod, varsayılan değere ya da denetim kaynağına yazılmayacak. Bunun için olay yordamlarını kullanın. Yaptığım örneği inceleyiniz. NOBET ISL isimli formu deneyiniz.

Kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.rar   ornekNÖBETT_demiral.rar (Dosya Boyutu: 54,47 KB / İndirme Sayısı: 70)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


labtek
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
51
6
24/07/2009
0
Ankara
Ofis 2003
04/06/2012,23:48
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim , sizden şu ana kadar çok şey öğrendim .......... gerek benim sorunlarımdan gerekse cevaplanmış sorulardan iyi geceler iyi bayramlar
labtek, 24-07-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


labtek
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
51
6
24/07/2009
0
Ankara
Ofis 2003
04/06/2012,23:48
Çözüldü 
bu programda çok yol kat ettim en büyük sorunum kayıt yaparken NÖBDOSYA formunda yeni kayıt girerken tarihin bir sonraki günü otomatik yazmaması idi Mehmet Demirel bey sağolsun bu konuyu çözdü.

fakat haftalardır bir hata var çözemedim geçmişte yaptığım kayda yanlışlıkla mause ile dokunduğumda tarih en sondaki tarihin bir sonrası oluyor.
**acaba kayıt yapılınca kitlenebilir mi
yada daha iyi bir fikri olan var mı bir türlü çözemiyorum
** birde olur olmaz her yerde aşağıda gönderdiğim hatayı veriyor "run tıme error 94
"ınvalid use of null"

çözerseniz çok sevinirim


Ek Dosyalar
.rar   nöbet.rar (Dosya Boyutu: 163,67 KB / İndirme Sayısı: 25)
labtek, 24-07-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.027
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Alıntı:fakat haftalardır bir hata var çözemedim geçmişte yaptığım kayda yanlışlıkla mause ile dokunduğumda tarih en sondaki tarihin bir sonrası oluyor.

NOBET ISL formundaki NÖBET TARİHİ metin kutusunun "Girildiğinde" olayındaki kodu sil. (Bu kod ne için yazıldı?)

Alıntı:** birde olur olmaz her yerde aşağıda gönderdiğim hatayı veriyor "run tıme error 94

Hata İletisindeki "Debug"u tıkladığında hangi koda yönlendiriyor

Private Sub GN_SAYISI_Enter() ??
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Bugün,11:17
Çözüldü 
NÖBET TARİHİ alanına girildiğinde olayındaki aşağıdaki kodu çift tıkladığında olayına taşıyın.

Kod:
Me.NÖBET_TARİHİ = DLookup("Last([NÖBET TARİHİ])", "[NOBET ISL]") + 1



Böylece alana girildiğinde değil, çift tıkladığında tarih bir artarak yazılacaktır. Aynı şekilde Odaklama sonlandığında olayına koyduğunuz

Kod:
Me.GN_SAYISI = Weekday([NÖBET TARİHİ])

kodunu da hemen çift tıkladığında olayınına koyduğunuz kodun altına taşıyın. Böylece çift tıklama kodu şöyle olacaktır.

Kod:
Private Sub NÖBET_TARİHİ_DblClick(Cancel As Integer)
Me.NÖBET_TARİHİ = DLookup("Last([NÖBET TARİHİ])", "[NOBET ISL]") + 1
Me.GN_SAYISI = Weekday([NÖBET TARİHİ])

End Sub


Artık NÖBET TARİHİ alanına çift tıklayarak yeni nöbet ekleyebilirsiniz. Böylesi daha mantıklıdır.


Hata veren bölüm, günün adını yazdırmaya yarayan koddur. Bu kodun çift tıklama olayına alınmasıyla hata da düzeltilmiş olur.

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 265 03/12/2016, 00:13 m_demir
  İki Tarih Arası Rapor oluşturma Erhan Altay 9 644 10/10/2016, 11:08 atoz112
  Buton ile tabloya tarih eklemek mehmet8x 2 178 08/10/2016, 18:17 mehmet8x
  Ürün Satış Birimi ADET ise otomatik kaydedip bir sonraki Combobox'a geçmesini sağlama hasanak2 5 217 16/09/2016, 11:00 atoz112
  Tarih ve saatten otomatik sayı üretme cagatay1234 6 229 11/09/2016, 10:19 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya